A máj egészségét biztosító és fenntartó gyógynövények |
2024-03-26 19:55:29 |
Egyre többen szenvednek valamilyen májbetegségben nemcsak hazánkban, hanem világszerte. A májbetegségnek sokféle kockázati tényezője ismeretes, mint például a mértéktelen alkoholfogyasztás, az elhízás, a magas vércukorszint, a magas vérnyomás, a magas trigliceridszint és a magas koleszterinszint. Vannak azonban olyan gyógynövények, amelyek javítják és védik a máj egészségét. Az... |
Zöldségek magas fehérjetartalommal |
2024-03-22 22:50:58 |
Sokan azt gondolják, hogy csak az állati eredetű táplálékok tudják ellátni a szervezetet létfontosságú aminosavakkal. Ez nem éppen így van, hiszen a zöldségek is képesek erre. Nem mellesleg tele vannak egészséges fehérjékkel, vitaminokkal, ásványi anyagokkal és mikrotápanyagokkal. A nagy mennyiségű állati termékek fogyasztása nem javasolt, több ok miatt sem. Eltömítik az artéri... |
Csicseriborsóliszt |
2024-03-17 21:24:30 |
Jót tesz az emésztésnek és csökkenti a gyulladást - csicseriborsóliszt A csicseriborsóliszt magas rosttartalommal rendelkezik csakúgy, mint a bab, a lencse vagy a zöldborsó. A csicseriborsó és más hüvelyesek rendszeres fogyasztása csökkentheti a 2-es típusú cukorbetegség, az elhízás és a szívkoszorúér-betegség kialakulásának kockázatait. A csicseriborsónak és a belőle kés... |
Allergiaszezon idején is ehetjük |
2024-03-12 22:10:15 |
Táplálékok, amelyekre allergiaszezon idején is számíthatunk Az allergiásoknak nem kell bemutatni az allergia kellemetlen tüneteit. Az orrfolyás, a tüsszögés, a könnyező és kivörösödő szemek minden allergiás ember számára ismerős tünet lehet. Az allergia kialakulásáért az immunrendszer gyengesége tehető felelőssé, illetve a szervezetben kialakuló gyulladás, amely általában a bel... |
A paprika gyógyhatásairól |
2024-03-03 21:55:02 |
Az antimikrobiális hatásokkal rendelkező paprika véd a krónikus betegségekkel szemben - köményes paprikasaláta-recepttel Nyáron nemcsak sokan fogyasztanak, hanem sokan termesztenek is paprikát, legyen szó piros, sárga vagy zöld színű paprikáról. A magyar ember kedvel... |
A csicseriborsó jótékony hatásairól |
2024-02-08 22:23:51 |
Jót tesz az emésztésnek és csökkenti a gyulladást - csicseriborsóliszt A csicseriborsóliszt magas rosttartalommal rendelkezik csakúgy, mint a bab, a lencse vagy a zöldborsó. A csicseriborsó és más hüvelyesek rendszeres fogyasztása csökkentheti a 2-es típusú cukorbetegség,... |
Vércukorszint csökkentése természetesen |
2023-12-20 22:03:42 |
Vércukorszint csökkentése bazsalikommal, zöld teával és indiai egressel Napjainkban egyre több ember szenved 2-es típusú cukorbetegségben. Nemcsak hazánkban, hanem világszerte nagy gond ennek a krónikus betegségnek a jelenléte és sajnos egyre több gyermek is áldozatául esik. Cukorbetegség akkor alakul ki, amikor a vércukorszint tartósan magas marad. Ilyenkor hiányzik az inzu... |
Az élethosszabbító olívaolaj |
2023-12-19 22:24:57 |
Az élethosszabbító olívaolaj : jó az agynak, a szívnek és a tüdőnek is A mediterrán térségben jóval hosszabb ideig élnek az emberek. Ez a tudósok érdeklődését is felkeltette, éppen emiatt is kezdtek el ebben a témában vizsgálódni. A mediterrán táplálkozásra gyanakodtak, hiszen mint tudjuk, a mediterrán táplálékok olyan sok pozitív hatással rendelkeznek, amelyek valóban hozzáadn... |
A legjobb gyulladáscsökkentők |
2023-12-19 21:31:03 |
A legjobb gyulladáscsökkentők : gyömbér, fokhagyma, fahéj, Cayenne-bors A gyulladás nem más, mint a szervezet immunrendszerének a reakciója. A gyulladásnak azonban több típusa is létezik. Minél súlyosabb a gyulladás, annál nagyobb lesz az esélye a krónikus és egyéb betegségek kialakulásának. A gyulladásnak alapvetően három típusa létezik: enyhe, mérsékelt és súlyos gyulladás... |
A köménymag nem csak emésztésre kiváló |
2023-12-15 22:04:26 |
A köménymagból készült tea nagyon jó hatással van az emésztésre. Mindenkinek javasolható a fogyasztása, aki étkezés utáni emésztési zavarban szenved. Nem véletlenül ennyire népszerű ez a mag, hiszen gazdag tápanyagokban, bőségesen tartalmaz vitaminokat és mikrotápanyagokat is... |
|