Előző
Következő
|
Quinoa- cukorbetegség kockázatának csökkentése |
2024-02-08 22:49:00 |
A cukorbetegség kockázatainak csökkentése is quinoával - quinoasaláta egyszerűen A quiona rendkívül gazdag antioxidánsokban, ásványi anyagokban és vitaminokban. Többféle quinoa létezik, például fehér, vörös és fekete. A fehéret fogyasztják a legtöbben, de ízben nem igazán... |
Prebiotikum vagy probiotikum, esetleg mindkettő fontos? |
2023-12-17 22:41:36 |
A címben feltett kérdésre mindenképpen igen a válasz, hiszen a szervezetünknek mind prebiotikumokra, mind pedig probiotikumokra szüksége van. Mik is azok a probiotikumok? A probiotikumok olyan hasznos baktériumok, amelyek a bélrendszerben találhatók meg. Sokféle táplálék tartalmaz probiotikomokat, például az erjesztett táplálékok mint a savanyú káposzta, a kefir, a joghurt.... |
Inulin mint az egészségünk őre |
2023-11-30 23:46:42 |
Mindenki tudja, hogy a szervezetünknek, pontosabban az emésztőrendszer egészségének fenntartásához mindenképpen szükségünk van prebiotikumokra és probiotikumokra, ezek ugyanis jelentősen hozzájárulnak a bélflóra egyensúlyának megőrzéséhez. A prebiotikumok közül meg kell említenünk az inulint, amely számos jótékony hatást gyakorol a szervezetünkre. Az inulin egy olyan élelmi ros... |
Étkezési szabályok hasmenés esetén |
2023-11-11 23:10:46 |
A hasmenés nemcsak kellemetlen emésztési zavar, de még fájdalmakkal is járhat, nem beszélve arról, hogy vizet és fontos ásványi sókat, anyagokat von el a szervezettől, illetve megnöveli a dehidratáció és a kiszáradás esélyeit. A hasmenés oka általában valamilyen vírusos vagy bakteriális fertőzés, amelyet nemcsak hogy ki kell pihenni, de nagyon jól tesszük, ha odafigyelünk arra is,... |
Előző
Következő
|
|