A pitypang gyógyhatásairól |
2024-04-17 15:03:04 |
A pitypangtea védi a májat, erősíti a csontokat és antioxidáns hatása miatt támogatja a sejteket. A pitypangteának nemcsak az íze nagyon kellemes, de rengeteg gyógyhatással is rendelkezik. A leveléből, a virágából és a gyökeréből is készíthetünk ízletes teát. Ha rendszeres... |
Növeli a fizikai teljesítményt – gránátalma |
2024-03-20 22:41:04 |
A gránátalma nagyon sok táplálkozási előnnyel rendelkezik és ez annak is köszönhető, hogy tele van sok és hasznos tápanyaggal. Többek között olyan fitokémiai anyagokat is tartalmaz, mint amilyenek a polifenolok, ezen kívül katekin és tannin nevű vegyületekben is bővelkedik.... |
Egészséges zöldségek és gyümölcsök |
2024-03-03 20:44:45 |
Egészséges zöldségek és gyümölcsök - színesek, illatosak és jót tesznek nekünk A gyümölcsöknek és zöldségeknek mindenképpen a napi étrend részét kell képezniük, hiszen kulcsszerepük van az egészség megőrzésében és a betegségek elkerülésében. Olyan alapvető vitaminokat és ásv... |
Mángold |
2024-02-15 21:24:21 |
A méltatlanul elfeledett mángold a cukorrépa és a cékla közeli rokona. Kevesen tudják, hogy egyetlen tányérnyi mángoldból készült ételben megtalálható a napi K-vitamin szükségletünk háromszorosa. Ha nincs kertünk, sebaj, balkonláda is tökéletes a termesztésére. Mitől egés... |
Okok a rendszeres babfogyasztásra |
2024-02-06 21:14:48 |
Sok olyan táplálék létezik, amely a világ számos országában népszerű. A bab is ebbe a csoportba tartozik. Sokféle bab létezik színre, kinézetre, azt azonban el lehet mondani, hogy a táplálkozási profiljuk és az egészségre gyakorolt hatásaik szinte ugyanazok. A bab többek köz... |
Fekete ribizli, a gyógygyümölcs |
2024-02-01 20:56:52 |
Hazánk a fekete ribizli gyógynövényi drogjának egyik legnagyobb európai exportőre. A fekete ribizli íze nem egészen olyan, mint az élénkpiros, savanykás ribizlié. Bogyóinak markáns íze frissen szedve nem is ízlik mindenkinek. A leírások savanykásnak jellemzik, de megérve... |
A flavonoidokban gazdag póréhagyma |
2024-01-01 22:30:18 |
A flavonoidokban gazdag póréhagyma csökkenti a gyulladást, és sok betegség kockázatát minimalizálja A gyors öregedésért és a krónikus betegségek kialakulásáért szinte minden esetben a magas gyulladási szint okolható. Nem mindig tudjuk elkerülni, hogy gyulladás alakuljon ki a szervezetünkben, azonban a megfelelő táplálkozással nincs miért aggódnunk. Ha az étrendünk elegendő zöld... |
A színes zöldségek és gyümölcsök egészségvédő hatásai |
2023-12-19 21:57:19 |
Piros, sárga, kék, lila, fehér, sárga és narancsszínű zöldségek és gyümölcsök segítik az egészségünk megőrzését Az immunrendszer feladata az, hogy megvédjen bennünket a betegségekkel szemben. Amennyiben az immunrendszer legyengül, akkor nagy valószínűség szerint alakul ki megfázás, influenza, emésztési problémák, fáradtság, és megnő a fertőzések valószínűsége is. Éppen emiat... |
A rossz táplálkozás negatívan hat a hormonokra |
2023-12-17 22:57:38 |
A rossz táplálkozás negatívan hat a hormonokra : kortizol, inzulin, ösztrogén, tesztoszteron A stressz nem feltétlenül kúszik be a mindennapi életünkbe, de ha igen, akkor akár krónikussá is válhat. Ilyen esetben nagy mennyiségű stresszhormonok árasztják el a szervezetet, amelyek negatívan hatnak az egészségre, azaz sokféle betegség okozói lehetnek. Elsősorban a krónikus betegs... |
A fitonutriensek antibakteriális és vírusellenes hatása |
2023-12-15 09:13:49 |
A fitonutriensek antibakteriális és vírusellenes hatással rendelkeznek A fitonutriensek antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatásokkal is rendelkeznek. Nemcsak az immunitást fokozzák, hanem csökkentik a sejtkárosodás mértékét, ezen kívül méregtelenítik a szervezetet és ily módon csökkenthetik a rákos betegségek kialakulásának az esélyét. A fitonutriensek olyan antioxidáns hatá... |
|