Előző
Következő
|
August Oetker feltaláló. |
2017-03-12 19:57:30 |
August Oetker (1862. január 6. - 1918. január 10.) német gyógyszerész, feltaláló, vállalkozó. 1878-ban érettségizett, gyógyszerész tanuló lett, majd vizsgája után Wilhelm Carl Heraeus laboratóriumában dolgozott. 1888-ban doktorált Berlinben botanikából. Tanuló évei ala... |
Hamis túrós |
2016-09-15 10:28:05 |
Hamis túrós, ez valami fantasztikus! Szinte hihetetlen, hogy nincs benne túró, mégis olyan az íze. Hozzávalók Egy kb. 27 x 38 cm-es tepsihez: A tésztához: 25 dkg margarin 20 dkg kristálycukor 5 tojássárgája csipet só 40 dkg liszt 1 csomag sütőpor a töltelékhez: 2 csomag vaníliaízű pudingpor 8 csapott evőkanál kristálycukor 5 dl tej 40 d... |
x |
2011-03-21 22:30:38 |
- Demjén Ágnes [Ági] 33: Köszi, a ribizke II.változatára gondoltam, csak én úgy emlékeztem, hogy a megmosott leszemezett ribizkét vízzel, citromsavval másnapig állni hagyjuk, és az átszűrt levet lemérjük, és ehhez a léhez ugyanannyi súlyú cukrot adunk amennyi a lé súlya,ezt olvadásig kikeverjük, pici szalicilt( no ezt akarom kikerülni) adunk hozzá, és le... |
Gesztenyés szelet |
2010-10-05 11:34:59 |
Hozzávalók: Tésztához: 3 tojás 4 ek. liszt 3 ek. porcukor Töltelékhez: 25 dkg gesztenyemassza 1 zacskó vaníliás pudingpor 2,5 dl tej 1 ek. kakaópor kevés porcukor csipetnyi só Elkészítése: Először elkészítjük a tésztalapokat. A tojás sárgákat keverjük ki porcukorral habosra, majd pedig öntsük hozzá a lisztet is, s óvatosan keverjük el csomómentesen. A tészt... |
Előző
Következő
|
|