Előző
Következő
|
Szilvával töltött pulykamell |
2009-02-26 00:55:35 |
Szilvával töltött pulykamell szilvásmeggyes mártással Hozzávalók (6 személyre): 6 szelet, egyenként 12-14 dkg-os pulykamellfi lé, só, őrölt fekete bors, 20 dkg kimagozott puha aszalt szilva, 5 ek. fi nomliszt, 2 nagy tojás, 6 ek. zsemlemorzsa, 4 ek. olaj a sütéshez; a mártáshoz: 1-2 szegfűszeg, 1 üveg magozott meggybefőtt, kb. 2 ek. kristálycukor, 2 dl főzőtejsz... |
Gömöri gombócleves |
2008-11-02 00:31:03 |
Hozzávalók: 1 szelet pulykamellfi lé, 4 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 karalábé, fél zellergumó, 2 kis fej vöröshagyma, 2 ek. olívaolaj, só, őrölt fekete bors, 1 kis pohár tejföl, 1 ek. finomliszt; a gombóchoz: 4 burgonya (kb. 40 dkg), só, 3 zsemle, 1 ek. olívaolaj, kb. 20 dkg finomliszt, 1 tojás, egy kis csokor petrezselyemzöld, őrölt bors; a díszítéshez: tejföl. A p... |
Pulykatekercs sajtmártással |
2008-05-11 00:23:46 |
Hozzávalók: 50 dkg pulykamellfi lé, 3 ág petrezselyemzöld, 10 dkg krémsajt, 1 db fűszerkocka petrezselyemmel és fokhagymával, 5 dkg szeletelt főtt sonka, 1 fej vöröshagyma, 80-80 dkg burgonya és brokkoli, 2-3 ek. olaj, 1-2 ek. olvasztott vaj, 1,5 dl tejszín, 1 ek. ételsűrítő, citromlé, só, őrölt bors, a díszítéshez citrom, petrezselyemzöld, fogvájó. A húst lapo... |
Boros-mazsolás pulykaleves |
2008-01-06 00:38:17 |
Hozzávalók: 40 dkg pulykamellfi lé, 4 szál zöldhagyma, 1 csilipaprika, 5 dkg mazsola, 1 ek. vaj, 1 dl száraz fehérbor, 1 l zöldségleves kockából, 1 dl tejszín. Serpenyőben felforrósítjuk a vajat, megfuttatjuk rajta a hagymát, majd rátesszük a húst. Fehéredésig kevergetjük, majd sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a csilit, ráöntjük a bort, a levest (vagy vizet és leveskockát) fe... |
Angol lecsó |
2007-11-19 00:46:20 |
Hozzávalók: 40 dkg rizs, 1 dl olaj, 1 kk. só, 60 dkg csirke- vagy pulykamellfi lé, 2-3 dkg vaj, 4 zöldpaprika, 4 nagy paradicsom, 4 dl tejföl. A rizst az olaj felén kevergetve megforrósítjuk, és annyi vízzel öntjük fel, hogy 2 ujjnyira ellepje, megsózzuk, s lefödve puhára pároljuk. A csirkemellet kisebb szeletekre vágjuk, kissé kiverjük, besózzuk, és fél dl olajon megsütjü... |
Kávés marharagu |
2007-11-18 00:49:47 |
Hozzávalók (2 főre): 1 kg marhacomb, 2 vöröshagyma, 4 ek. olaj, só, őrölt fekete bors, 1 ek. fi nomliszt, kb. 5 dl száraz vörösbor, 2 sárgarépa, 1 csésze feketekávé. A húst 2 centis kockákra, a megtisztított hagymát fi nomra vágjuk. Az olajon megfonnyasztjuk a hagymát, rárakjuk a húst, és kevergetve megpirítjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, s a liszttel meghintjük. Kevergetve... |
Előző
Következő
|
|