Belépés
Keresés a TVN.HU felhasználók blog bejegyzéseiben
Blog bejegyzések száma: 4531462 db

Mit:

  

Felhasználónév:

   (szűkítés)
  
Találatok:
Találatok száma: 75
Előző Következő
A bölcsesség útja 2024-01-26 18:47:44
A bölcsesség útja valóban egyetlen lépéssel kezdődik. Az emberek abban tévednek, hogy figyelmen kívül hagyják az utána következő több ezer lépést. Megteszik azt az egy lépést, hogy eldöntik, eggyé válnak az univerzummal, és valami oknál fogva megfeledkeznek az ezután logikusan...
ooOoo 2019-01-29 10:43:09
https://www.youtube.com/watch?v=9Vq4tBx9Tbk" target="_blank"> Dienes István - Vajon időszerű-e a tudásod? Hol tart a világ ma? - Új paradigmák 1. rész https://www.youtube.com/watch?v=vddhUfiZD10" target="_blank"> Dienes István - Vajon időszerű-e a tudásod? Hol tart a világ ma? - Új paradigmák 2. rész Buddhizmus és ájurvéda 2. -...
Ma 225 éve született.... 2015-10-21 20:40:55
Ma 225 éve született.... Alphonse Marie Louis de Prat de Lamartine (Mâcon, 1790. október 21. - Párizs, 1869. február 28.) francia költő, regény- és drámaíró, politikus, kitűnő szónok, aki részt vett a Második Köztársaság kikiáltásában és kormányában. A francia roma...
Ma 224 éve született... 2014-10-21 18:01:02
Alphonse Marie Louis de Prat de Lamartine (Mâcon, 1790. október 21. - Párizs, 1869. február 28.) francia költő, regény- és drámaíró, politikus, kitűnő szónok, aki részt vett a Második Köztársaság kikiáltásában és kormányában. A francia romantika egyik kiemelkedő ala...
Ma 145 éve halt meg... 2014-02-28 10:41:05
Alphonse Marie Louis de Prat de Lamartine (Mâcon, 1790. október 21. - Párizs, 1869. február 28.) francia költő, regény- és drámaíró, politikus, kitűnő szónok, aki részt vett a Második Köztársaság kikiáltásában és kormányában. A francia romantika egyik kiemelkedő alakja....
Sauce Beurre blanc rezept 2013-05-17 17:17:54
Zutaten 200 ml Fischfond oder anderen Fond 100 ml Weißwein 1 Schuss Wermut, trocken (Noilly Prat) 1 große Schalotte(n), grob gewürfelt 125 g Butter, kalte, in Würfel geschnitten Salz und Pfeffer Fischfond, Weißwein, Noilly Prat und die Schalottenwürfel in einem Topf zum Kochen bringen und die Menge langsam auf etwa 50 ml reduzieren. Durch ein Haarsieb in eine Stielkasse...
Flambierte Hummersuppe mit Pernod - Sahne rezept 2013-05-17 12:25:32
Zutaten 1 Hummer, klein, im Eismantel (ca. 400 g) 500 ml Sahne 200 ml Hühnerbrühe 1 / 2 EL Tomatenmark 4 cl Cognac 4 cl Portwein, weiß 4 cl Wermut, trocken (Noilly Prat) 1 Spritzer Pernod Salz Cayennepfeffer Öl, neutral Den Hummer langsam (2 Tage im Kühlschrank) auftauen lassen. Dann das Fleisch aus dem Schwanz und den Scheren auslösen. Das Fleisch in kleine Stücke...
Pasta mit Tintenfisch und Kammmuscheln rezept 2013-05-11 22:34:37
Zutaten 4 Tintenfische - Tuben, gesäubert (evtl. TK) 2 EL Olivenöl 1 Zwiebel(n), gewürfelt 1 Knoblauchzehe(n) 1 / 2 Peperoni, milde (Pfefferschote) 200 g Suppengrün, sehr fein gehacktes 50 ml Wermut, (Noilly Prat) 1 Scheibe/n Zitrone(n) 200 ml Fischfond 2 Zweig/e Thymian, Blättchen abgezupft 50 ml Sahne 30 g Butter, gesalzen 200 g Muschel(n), (Kammmuscheln) Öl, zum...
Hähnchenbrust in Tempura rezept 2013-05-11 18:38:49
Zutaten 2 Stück Hähnchenbrustfilet 180 g , ohne Haut, Fett und Sehnen 1 Tasse Mehl, (Tempuramehl) 1 Ei(er) 1 Tasse Wasser 1 Msp. Cayennepfeffer 1 TL Wermut, (Noilly Prat) Salz und Pfeffer Mehl, zum mehlieren Palmfett Eine Kaffeetasse Tempuramehl mit einem Ei und einer Tasse Wasser mit Hilfe eines kleinen Schneebesens verquirlen, bis keine Klümpchen mehr da sind, dann...
Herzhafte helle Sauce zu kurzgebratenem Fleisch rezept 2013-05-07 17:55:53
Zutaten 30 g Butter 1 TL Zucker, brauner (ersatzweise: Zuckerrübensirup) 1 EL, gest. Mehl, (Typ 405) 1 Schalotte(n), fein gewürfelt ca. 30 g 1 Möhre(n), fein gewürfelt, ca. 80 g 1 Stange/n Staudensellerie, fein gewürfelt, ca. 60g 1 Stange/n Lauch, Porree, in feine Ringe geschnitten, ca. 80 g 30 ml Wermut (Noilly Prat) 4 Scheibe/n Chilischote(n), ( 2mm breit und ohne Ker...
Előző Következő
Blogok, Videótár, Szótár, Fecsegj, Tudjátok?,

© 2002-2024 TVN.HU Kft.