Előző
Következő
|
Erőleves húsos raviolival |
2018-03-03 23:20:12 |
Erőleves húsos raviolival Hozzávalók 4 db tojásfehérje 1 ek paradicsompüré 30 dkg darált marhahús 2 db sárgarépa 2 db fehérrépa 1/2 db zeller 1/2 fej kelkáposzta 1 gerezd fokhagyma 3 db gomba 2 fej hagyma 15 szem fekete bors 3 dkg gyömbér só 30 dkg marhacsont 20 dkg marhacomb 1/2 csokor petre... |
Ravioli baconös tojáskrémmel |
2016-12-20 23:50:50 |
Ravioli baconös tojáskrémmel Hozzávalók A raviolihoz: 40 dkg liszt 4 db tojás 1 késhegynyi só 2 ek olívaolaj A töltelékhez: 6 db tojás 1 tk mustár 12 szelet bacon (kockázva) só frissen őrölt bors A mártáshoz: 3 ek olívaolaj 1 gerezd fokhagyma 4 dl paradicsomlé só bors friss bazsalikom... |
Fetával töltött ravioli házilag |
2014-10-07 13:29:48 |
Fetával töltött ravioli házilag olvadozó parmezánnal, sajtos kísértés, imádom! Raviolit készíteni könnyebb mint gondolnád, sokkal fincsibb mint a bolti variáció. Ez a töltelék nagyon ízletes és az olvadozó parmezánnak sem lehet ellenállni! :) Hozzávalók a raviolihoz: 40 dkg liszt 1 tojás 3-4 kanál víz 2 tojás sárgája 30 dkg fetasajt 10 dk... |
Húsos ravioli |
2014-06-19 22:19:10 |
Húsos ravioli Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg húsos ravioli 1 nagy fej hagyma 8-10 szem kimagozott Vénusz olajbogyó 3 paradicsom 10-15 dkg füstölt hús/sonka 3 evőkanál Vénusz olaj 1 mokkáskanál szárított rozmaring 1 mokkáskanál szárított oregánó 1 dl száraz fehérbor Elkészítés: Vizet forralunk a raviolihoz. A hagymát, az ol... |
Crostoli |
2011-10-02 17:28:51 |
Crostoli (Olasz fánk, Ligúria) Az olasz recept úgy szólt: töltsük a fánkokat cseresznyelekvárral. De bármelyik, Magyarországon kapható cseresznyelekvárral próbálkoztunk, azok sorra kifolytak belőlük. Ezért lecseréltük a tölteléket szilvalekvárra, és a tészták széleit megkentük kevés tojásfehérjével, hogy sütés közben biztosan összeragadjanak. A változtatás működött: érdekes, jó... |
Tojásos tészta |
2011-02-19 23:43:27 |
Tojásos tészta Az ősi alapképlet szerint minden tíz deka liszthez egy tojást adunk (esetleg némi olívaolajat is). Összegyúrjuk, pihentetjük, kinyújtjuk, formára vágjuk, megfőzzük. A frissen készült, kézzel nyújtott, meg sem száradt tojásos tészta semmivel sem összehasonlítható. Egyes szakácsok azt a megoldást választják, hogy 1 egész tojást 3-4 tojássárgájával h... |
Tiszamenti halászlé |
2010-02-12 18:06:43 |
TISZAMENTI HALÁSZLÉ 12 főre Horgászmester módon 14 literes bográcshoz hozzávalók: 4 kg- nyi ponty fej, farok, uszonyok, belsőség, 4-5 db 30-40 dekás kárász, 15-20 db törpeharcsa. 3-4 db ökölnyi hagyma, 4 db húsos érett zöldpaprika, 2 db édes paradicsom, 1-2 db csersznye paprika, 2 púpozott evőkanál édesnemes szegedi törtpaprika, 2 púpozott evőkanál szegedi őrölt rózsa paprika... |
Orosz konyha |
2009-06-28 10:53:42 |
Orosz konyha A hiánygazdálkodás ínséges ideje előtt messzeföldön híres volt az orosz konyha. Meglepő módon a franciákra tette a legnagyobb hatást, holott az arisztokratikus konyha nem más, mint csupa francia étel a helyi ízléshez igazítva. Az orosz nép ételeit a cárok uralkodása alatt leginkább az egyszerűség jellemezte, ezzel szemben a főurak a bizánci birodalom pazarló ételké... |
Előző
Következő
|
|