Előző
Következő
|
Étel - mesék A cordon bleu útja a tányérig |
2018-02-02 16:56:50 |
A nemzetközi gasztronómiában jól ismert húsétel névadásának históriája minden valószínűség szerint a 16 . századi Franciaországba nyúlik vissza . Történt ugyanis , hogy III . Henrik az angol Térdszalag - rend mintájára 1578 - ban megalapította a Szentlélek - rendet , amelynek nagy ínyenc hírében álló lovagjai a bal vállukon átvetett égszínkék szalagon viselték jelv... |
Pitypangzselé / pitypanglekvár (cukormentes!) |
2012-05-02 06:50:24 |
Sokan nem is tudják, de a pitypang (gyermekláncfű) virága is az ehető virágok közé tartozik. A növénynek ehető a levele is, ez virágzás után enyhén kesernyés ízű, de zöld turmixokba bátran tehető. Rengeteg vitamin lakozik benne. Most a pitypangvirágból zselét / lekvárt fogunk készíteni. A pitypangzselé receptje megütötte a szememet múlt héten a Herbáció újságban (népgyógyász... |
A csodálatos jázminpakóca |
2011-06-23 07:23:22 |
A hét gyógynövénye: Jázminpakóca (Stevia rebaudiana) Jázminpakóca (Stevia rebaudiana) A répa- vagy nádcukor helyett kalóriamentes édesítő alternatívát jelent ez a növény, melyet a cukorbetegek is korlátlanul fogyaszthatnak. A fehércukornál... |
Előző
Következő
|
|