Belépés
Keresés a TVN.HU felhasználók blog bejegyzéseiben
Blog bejegyzések száma: 4533130 db

Mit:

  

Felhasználónév:

   (szűkítés)
  
Találatok:
Találatok száma: 221
Előző Következő
Piszár Éva versei 2023-11-17 21:00:55
PISZÁR ÉVA VERSEI Piszár Éva ( Nagykálló, 1962. október 6. - ) "Két v...
Szenvedés 2023-06-24 06:21:25
Szenvedés Ne hagyd, hogy szenvedjek tovább... Ne hagyd, hogy zuhanjak alább, Mert elveszítem gyöngyeim És kiszáradnak könnyeim. Lelkem elernyed, mint fonál, S szívem miként repedt pohár Üresen marad, árva lesz, Nem kerül áldott kezekhez. Mélységes örvény tátong rám, Felém csap ezernyi hullám, És reám tapos minden láb. Ne hagyd, hogy szenvedjek tovább! Legyen éltem...
Lesznai Anna: Mért oly hosszú 2022-10-07 01:17:19
Lesznai Anna: Mért oly hosszú . Mért oly hosszú az út a szívtől a szájig, Hogy lüktető lelkem sosem jut odáig, Hogy a mindenségtől úgy el vagyok zárva. Csendes békés szerrel nem jut napvilágra. . Életemnek fáját erősen rázzátok, Hadd hulljon gyüm...
Korpacibere 2020-01-17 22:56:33
A korpacibere, erjedéssel készült kellemesen savanykás lé, amit általában csorbák savanyítására használnak, de valószínűleg kevesen tudják azt, hogy nyáron, jól behűtve, ásványvízzel fröccsnek is elkészíthetjük, vagy magában is fogyaszthatjuk. A korpacibere, erjedéssel ké...
Folytatás - Százötvenhatodik nap 2019-07-07 17:50:41
Hogy miért kell emlékezni? Mert ez is szög, a hazugság falába, hogy az repedjen tovább. S mert a város története így lesz kerek. Azon töprengek, hogy a blogon kívül megjelenjen-e? S hol és mikor? Eredetileg a szél-járásba készült, de már sokkal hosszabb annál, hogy a pályaképek sorozatba belerakjuk. Majd meglátjuk. (Aztán ebben az évben indult el a városi újság, aminek szer...
Kolbászhússal töltött, sörben sült dagadó 2018-09-27 17:51:11
Elkészítési idő: 150 perc Hozzávalók: 1 kg dagadó 40 dkg sütnivaló kolbász 1 szelet kenyér/1 zsemle 3 főtt tojás 1 csokor petrezselyemzöld 1 ek mustár só és bors 5 dl sör A dagadót hentessel szúrassuk fel, kívül-belül sózzuk be, s tegyük félre, míg elkészítjük a tölteléket. A kenyeret/zsemlét áztassuk be vízbe vagy tejbe, majd alaposan facsarjuk ki. A sütni...
Tallóztam 2018-02-26 11:37:07
Elkészítés: Mossuk meg jól a burgonyát, majd főzzük meg héjában. Amíg a burgonya fő, tisztítsuk meg és vágjuk fel a fokhagymát jó apróra, a tepsit kenjük ki vajjal, tegyük bele az apróra vágott fokhagymát. Amikor a burgonya megfőtt öntsük le a vizet róla óvatosan, majd tegyük a tepsibe egymás mellé, mindegyik darabot nyomkodjuk meg egy spatulával, hogy repedjen meg. Mindeg...
Tóth Árpád - Históriás ének a színidirektorok szomorú harcár 2018-01-13 04:53:34
Tóth Árpád - Históriás ének a színidirektorok szomorú harcáról Régi igazság, hogy az üstökös csillag Háborút jelent az, ha az égre ballag. Az üstökös után, bár kicsit megkésve, Ki is nyílt minálunk a háború kése. Hej, ez a háború iszonyatos bús ám, Melyről most zengni fog zord éneket múzsám, Nem afféle piti tripoliszi harc ez, A honfi-szívekbe iszonyúbban ma...
Zserbó (eredeti recept) 2017-12-17 02:44:16
Zserbó (eredeti recept) Hozzávalók A tésztához: 20 dkg búzaliszt (BL55) 10 dkg vaj 2 dkg porcukor 1 db tojássárgája 0,4 dl tej só 8 g élesztő 1 g sütőpor A töltelékhez: 10 dkg kristálycukor 22 dkg darált dió csipetnyi őrölt fahéj 1 db citrom reszelt héja 40 dkg sárgabarackdzsem A bevonathoz:...
Karácsonyi bejgli 2017-11-30 19:55:54
Szeretném megosztani veletek Édesanyám bejgli receptjét. Nagyon régi, de garantáltan még januárban is fogyasztható. 1 kg, grízes lisztet elmorzsolunk a deszkán 20 dkg. vajjal, 18 dkg. zsir és 8 dkg. porcukorral.1 dkg. élesztőt 2dl. langyos tejben és ezt a tésztába vegyítjük, valamint egy egész tojást, 1/2 dkg. sót. Az egészet összegyúrni, pár órára hideg helyre tenni...
Előző Következő
Blogok, Videótár, Szótár, Fecsegj, Tudjátok?,

© 2002-2024 TVN.HU Kft.