Előző
Következő
|
Év végi finomságok |
2013-12-29 20:40:24 |
Év végi finomságok Mindjárt itt az év vége, az új esztendő kezdete. Ünnepeljük meg! Ha úgy érzed, még nem készültél fel eléggé, vagy egyszerűen csak kipróbálnál néhány új receptet, válogass ajánlatunkból, amelyben hideg falatokat és könnyű fogásokat is találsz. Óévbúcsúztató és újévköszönt... |
Betakarítás, szüret |
2011-09-24 22:47:28 |
Pofonegyszerű sokak szerint. Vagy mégse? Mégse. Ezt is tanulni kell, a hasznos ötleteket tovább adni, a megfigyeléseket megosztani, hogy fejlődjön a technika. Senki se születik kertésznek. Okos organikus kertész nem más kárán tanul, hanem más tapasztalatain. A betakarítás szakszerűsége az egész évi munkánkhoz szervesen kapcsolódik. Hiába kínlódtunk egy éven át, ha nem tudju... |
lekvár |
2011-07-23 05:01:23 |
Itt az ideje a lekvárfőzésről kialakult évszázados kép lerombolásának! A lekvárfőzés a köztudatban nyugdíjas tevékenység, hiszen kinek van kedve, ideje és türelme hosszasan molyolni a gyümölcsbefőzéssel, üveg sterilizással és dunsztolással, nem?! Ha így állsz a befőzéshez, akkor tévedésben vagy. Bizony. A lekvárfőzés igenis csajszis dolog, és akár egy óra alatt meglehetsz vele. Na... |
Málna |
2011-07-08 04:44:27 |
Ez a természetes gyógyításban egyre népszerűbb bogyós gyümölcs a gyermekek kedvence, szörpnek, lekvárnak, palacsinta- és süteménytölteléknek egyaránt kiváló. Fagyasztva is megőrzi zamatát és tápértékének nagy részét, ezért ajánlatos télire nagy mennyiséget - fagyasztva vagy... |
Apró húsgombócok |
2010-12-17 12:26:09 |
Apró húsgombócok burgonyapürével és cukrozott ribizlivel: Hozzávalók: a húsgombócokhoz: 1kg darált marhahús 4 db tojás 2 közepes fej apróra vagdalt vöröshagyma - só, őrölt fekete-bors - olaj a sütéshez a burgonyapüréhez: 1,5kg tisztított burgonya 2 evőkanál vaj 2 dl tejszín só a cukrozott ribizlihez: 0.5 kg fagyasztott ribizli - kristálycukor a... |
Ribizlikrém |
2010-07-02 22:19:08 |
* 1/2 kg ribizli * 15 dkg cukor * 3 tojás * 2 dkg liszt * kevés tej * vaníliás (vagy tejszínes) pudingpor elkészítés 1. A ribizlit egy pohár vízzel és 5 dkg cukorral felfőzzük. 2. A 3 tojás sárgáját elkeverjük 5 dkg cukorral és a liszttel, ha szükséges a ribizli... |
A ribizli |
2010-01-15 20:16:12 |
Ennek a bogyós gyümölcsnek két típusát ismerjük: pirosat és feketét. A feketeribizli levelének magas a flavonoid és procianidin tartalma. A gyümölcstermés a C-vitamin mellett E- és B-vitamint, valamint karotint és vasat is tartalmaz. Teája vizelethajtó hatású, de fogyasztható magas vérnyomás, vesebaj esetén is. Rendkívül jó hatású az izületekben lerakódott kristályok eltávolít... |
A ribizli |
2010-01-15 18:46:50 |
Az igazi zamatos, vitamindús magyar ribizlit frissen sajnos csak nagyon rövid ideig élvezhetjük, júniustól július közepéig. Éppen ezért érdemes minél többet feltankolnunk belőle a hűvösebb napokra. Miért is? Mert egyrészt finom, másrészt pedig az egyik legmagasabb C-vitamin tartalmú gyümölcsünk. Gyógyító hatása: Ennek a bogyós gyümölcsnek két típusát ismerjük: pirosat és... |
Egészséges ételek ínyenceknek |
2008-12-01 23:35:02 |
I. FEJEZET A reformtáplálkozás egyre nagyobb teret hódít, jelenleg hozzávetőleges becslések szerint 500 millió vegetárius él a világon. Százalékos arányukat tekintve tehát a húsevők száma ma még legalább egy nagyságrenddel nagyobb, mint a természetes módon táplálkozóké. Ez a jelentős arányeltolódás azonban a legtöbb esetben csupán a megszokásnak tudható be. Gasztronómiai szak... |
Gyógymálna |
2008-07-08 18:15:10 |
Ez a természetes gyógyításban egyre népszerűbb bogyós gyümölcs a gyermekek kedvence, szörpnek, lekvárnak, palacsinta- és süteménytölteléknek egyaránt kiváló. Fagyasztva is megőrzi zamatát és tápértékének nagy részét, ezért ajánlatos télire nagy mennyiséget - fagyasztva vagy szörpként - eltenni be... |
Előző
Következő
|
|