Sertésborda rajnai rizlingben párolva |
2015-08-29 23:55:10 |
Sertésborda rajnai rizlingben párolva Hozzávalók: 1 kg kicsontozott sertéskaraj 1-2 db alma 3 dl rajnai rizling 1 kis fej lilakáposzta 15 dkg füstölt szalonna 1 evőkanál paradicsompüré 5 dkg liszt ecet cukor só olaj Elkészítés: A lilakáposztát vékonyra szeletelem, enyhén sózom, félórát állni hagyom. A karajt fel... |
Részeges fondü |
2015-02-28 23:09:48 |
Részeges fondü Hozzávalók: 60 dkg reszelt emmentáli sajt 5 dl száraz fehérbor 1 dl cseresznyepálinka 1 duci gerezd fokhagyma őrölt fehérbors 1 kg fehérkenyér lilahagyma zöldpaprika paradicsom újhagyma Elkészítés: Keresünk egy teflonbevonatú fazekat, és jól bedörzsöljük a fokhagymával. Beleöntjük a bort, és kis lángon,... |
Gombás sonkarolád |
2014-10-17 23:29:00 |
Gombás sonkarolád Hozzávalók: 30 dkg gomba 8 szép szelet sonka 5 dkg kolozsvári szalonna 10 dkg vékonyra szelt edami sajt 2 dl tejföl 3 dkg vaj zsemlemorzsa 1 fej vöröshagyma 1 csokor petrezselyemzöld őrölt feketebors só Elkészítés: Gombánkat vékonyra szeljük, a hagymát és a petrezselyemzöldet finomra vágjuk. Ked... |
Heti menü ajánlat – 2014 október 13 - 19. |
2014-10-12 23:38:28 |
Heti menü ajánlat - 2014 október 13 - 19. Hétfő: Előétel: Magyaros májgaluskaleves Főétel: Pulykacsíkok gombás raguval Desszert: Tejespite barackízzel Vegetáriánus ajánlat: Kelbimbósaláta Kedd - ma Finnországba látogatunk: Előétel: Póréhagymás krumplileves (Perunapuurjokeitto) Főétel: Finn káposztatekercs (Kaalikääryleet), főtt burgonyával én vörösáfonya-l... |
PINCEPÖRKÖLT (recept gyűjtemény a netről) |
2014-05-19 11:11:40 |
A pincepörkölt (tulajdonképpen gulyás, pörkölt vagy bográcsgulyás) bográcsban az igazi, de szükség esetén persze a konyhában is elkészíthetjük. A pincepörkölt lényege, hogy a présházaknál, pincéknél meglévő egyszerű körülményekre való tekintettel minden alapanyag és adalék, még a köret is, egy edényben, egyszerre készül el. Másrészt, tartalmas egytálételnek kell lennie, hogy a b... |
Heti menü ajánlat – 2012 október 15 - 21. |
2012-10-14 21:26:54 |
Heti menü ajánlat - 2012 október 15 - 21. Hétfő: Előétel: Májgaluskaleves Főétel: Csirkepaprikás galuskával Desszert: Tejespite barackízzel Vegetáriánus ajánlat: Kelbimbósaláta Kedd - ma Finnországba látogatunk: Előétel: Póréhagymás krumplileves (Perunapuurjokeitto) Főétel: Finn káposztatekercs (Kaalikääryleet) főtt burgonyával, én vörösáfonya lekvárt... |
Szentgyörgyhegyi palacsinta 1 |
2012-02-01 10:08:14 |
15 db palacsintát sütünk, 11 palacsinta egész felületét megkenjük diókrémmel, lazán felcsavarjuk, és négy egyenlő részre vágjuk. 2 palacsintával kibéleljük a kivajazott tűzálló tálat vagy zománc tepsit. A palacsintákat lazán beleállítjuk. rizlinggel főzött, vanília krémmel leöntjük. Ráteszünk 2 palacsintát, majd megismételjük a palacsintaállítgatást és a krémmel való leön... |
Receptek |
2011-01-27 17:58:41 |
Csongrádi lepény 30 dkg lisztet 15 dkg zsírral, 1 cs. V.-sütőporral, 2 tojás sárgájával, és kanálnyi tejjel eldolgozunk, és zsírozott tepsi aljára téve, egyenletesen elnyomkodunk. A tésztára az alábbi vaníliás tejfeles réteget kenjük: 12 dkg lisztet 3 tojással, 4 dl tejföllel, 15 dkg cukorral, 1/2 cs. Vaníliás cukorral elkeverünk. Sütés előtt tejes tojással megkenjük, és 10 dk... |
Sz betűs receptek |
2011-01-15 14:51:22 |
Szeghegyi torta Hozzávalók: Tojás 1 db, tojássárgája 10 db, cukor 18 dkg, vanília 1/4 rúd, vaj 12 dkg, csokoládé 12 dkg, piskóta-morzsa 17 dkg, mandula 17 dkg. Elkészítése: Egy egész tojást és 10 tojássárgáját 18 dkg cukorral, vaníliával habosra keverünk. Teszünk bele 12 dkg vajat, 4 db reszelt csokoládét, és ezzel újra keverjük. Azután jön bele 12 dkg piskótamorzsa, 17 dkg... |
Cs betűs receptek |
2011-01-13 12:57:42 |
Csopaki pincepörkölt Apró kockákra vágott 1,5 kiló marhalábszárat zsíron pirított , szeletelt vöröshagymával összepárolok, sózom, paprikázom, borsozom, adok hozzá köményt, zúzott fokhagymát. Többször zsírjára pirítom, ha muszáj, csak akkor kapjon kevés vizet. Ha a hús puhul, hozzáadok 30 dkg lecsót és felöntöm 2 dl csopaki rizlinggel. Ha felforrt beleteszek 40 dkg sertésvelőt i... |
|