Céklás rizottó II. |
2018-08-13 23:51:36 |
Céklás rizottó II. Hozzávalók: 10 dkg vaj 1 evőkanál olaj 1 db vöröshagyma 1 db fokhagyma gerezd 7 dl zöldségalaplé ízlés szerint frissen őrölt bors 20 dkg arborio rizs 2 dl száraz fehérbor ízlés szerint parmezán 1 kis gumó cékla Elkészítés: A céklát alufóliába csomagoljuk, és 180 fokos sütőben 1 óráig sütjük, ez... |
Zöldséges-csirkés rizottó |
2018-06-21 23:36:06 |
Zöldséges-csirkés rizottó Hozzávalók: 50 dkg csirkemell 1 bögre (2,5 dl) rizs zöldborsó pritamin paprika lila hagyma 2 db sárgarépa őrölt bors só bazsalikom oregánó olívaolaj vaj 2 bögre húsleveslé (fél liter) Elkészítés: A csirkemellet kockákra vágtam. Olívaolajon a húst a fűszerek hozzáadásával p... |
Gombás-májas rizottó |
2018-06-14 23:45:41 |
Gombás-májas rizottó Hozzávalók 5 dl rizottó rizs 1 l húsleves 10 dkg zöldborsó 10 dkg csiperkegomba 30 dkg Gallicoop pulykamáj 2 fej vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 1 tk őrölt fehér bors étolaj só Elkészítés A rizst alaposan megmossuk. A megtisztított májat felkockázzuk, és kevés olajon lepirítjuk, borssal íze... |
Zöldborsós rizottó |
2018-06-07 23:52:46 |
Zöldborsós rizottó Hozzávalók 25 dkg fejtett zöldborsó (fagyasztott is jó) 4-5 dl zöldségleves-alaplé 1 szál újhagyma 1 db salottahagyma 5 ek olívaolaj 16 dkg kerek szemű rizs 1/2 dl száraz fehérbor 5 dkg parmezán saj t+ a szóráshoz 2,5 dkg hideg vaj só frissen őrölt fehér bors 2 ek citromlé 2 szál bazsalikom... |
Roston sült csirkemell rizottóval és spárgával |
2018-06-05 23:30:42 |
Roston sült csirkemell rizottóval és spárgával Hozzávalók 1 csokor spárga só ízlés szerint bors ízlés szerint olívaolaj 1 db egész csirkemell 1 ek vaj 1/2 fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 1 csésze rizotto rizs 1 dl száraz fehérbor 2-3 dl húsleves parmezán Elkészítés A spárgát előkészítjük: a fás sz... |
Karfiolos rizottó |
2018-05-10 23:40:15 |
Karfiolos rizottó Hozzávalók 1 fej karfiol só 1 fej hagyma 2 gerezd fokhagyma 10 dkg vaj 25 dkg rizs 1 dl fehérbor 1 csokor snidling 6 dkg parmezán frissen őrölt bors Elkészítés A megtisztított, rózsáira bontott karfiolt forrásban lévő, sós vízben roppanósra főzzük. Leszűrjük és lecsepegtetjük, majd falatnyi... |
Ilyen a kórházi koszt Japánban. |
2018-05-10 20:33:33 |
Ezek a kórházi kosztos fotók a Mito nevezetű japán város egyik magán tulajdonú nőgyógyászati klinikáján készültek, ahol a fotós, azaz az újdonsült anyuka pár napig feküdt, ahol császármetszéssel hozta világra babáját, de ettől még döbbenetesek ezek a fogások. Ilyen, felső kategóriás étttermeket megszégyenítő fogásokat evett reggel, délben és este. Amerikai palacsintát kapott a... |
Krémes céklás rizottó |
2018-05-08 23:55:30 |
Krémes céklás rizottó Hozzávalók 25 dkg cékla só 3 ek olaj 2 fej vöröshagyma 30 dkg rizs 1 dl száraz fehérbor 2 dl zöldségleves alaplé 1 dl céklalé 5 dkg vaj Elkészítés A céklát megmossuk és sós vízben héjastól puhára főzzük. Az apróra vágott vöröshagymát olajon megfonnyasszuk, majd hozzáadjuk a rizst és f... |
Spenótos rizottó sörtésztában sült zsályalevelekkel |
2018-04-22 01:24:42 |
Spenótos rizottó sörtésztában sült zsályalevelekkel Hozzávalók 4 személyre: 10 dkg vaj ½ fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 30 dkg rizottó rizs 2 dl fehérbor 1 l zöldségleves/víz 1 dl tejszín 20 dkg spenót (forrázott, leveles) 10 dkg vizes mozzarella 10 dkg reszelt emmentáli sajt 20 dkg koktélparadicsom 24... |
Ezt is jó tudni ! |
2018-04-17 21:15:27 |
-Havonta megjelenő receptes újságban sokszor találok az érdekes receptek mellett hasznos és ötletes dolgokat amit érdemes elolvasni . Az év első lapszámának témája a leves volt amiből szeretnék megosztani veletek pár mondatot amit az újságból másolok ide annak reményében hogy van aki ezeknek jó hasznát veszi és talán az újságot nem olvasta : "-" Minden nap egyél levest!"... |
|