Regisztráció  Belépés
Keresés a TVN.HU felhasználók blog bejegyzéseiben
Blog bejegyzések száma: 4407663 db

Mit:

  

Felhasználónév:

   (szűkítés)
  
Találatok:
Találatok száma: 19
Előző Következő
Melyik ételhez milyen fűszer illik? 2018-07-12 10:47:47
Levesek Bab: fokhagyma, kakkukfű Borsó: kakkukfű, rozmaring, tárkony Erőleves: feketebors, fokhagyma, gyömbér, pasztinák, petrezselyem, pirospaprika, sáfrány, szerecsendió Gomba: borsikafű, fokhagyma, majoranna, rozmaring, tárkony Gulyásleves: babérlevél, feketebors, fokhagyma, köménymag, pirospaprika Gyümölcs: citrom, fahéj, narancs, rebarbara, sz...
Melyik ételhez milyen fűszer illik? 2018-01-15 09:08:25
Levesek Bab: fokhagyma, kakkukfű Borsó: kakkukfű, rozmaring, tárkony Erőleves: feketebors, fokhagyma, gyömbér, pasztinák, petrezselyem, pirospaprika, sáfrány, szerecsendió Gomba: borsikafű, fokhagyma, majoranna, rozmaring, tárkony Gulyásleves: babérlevél, feketebors, fokhagyma, köménymag, pirospaprika Gyümölcs: citrom, fahéj, narancs, rebarbara, szegfűszeg, vanília Halász...
12 adventi illat 2015-12-17 17:04:51
Az ünnepek közeledtével előkerülnek a jellegzetes, karácsonyi hangulatot idéző fűszerek. Mostani összeállításunkból az is kiderül, hogy nemcsak ízletesebbé teheted velük az ételeket, hanem egyes betegségek kezelésére is használhatod. Angelika Már a középkori kolostorokban is termesztették az értékes ételízesítő és gyógyhatású angelikát. Illata különlegesen kellemes aromájú, í...
Sáfrányos szeklice 2015-11-19 18:46:06
Sáfrányos szeklice A kerti pórsáfrány, más néven olajözön vagy sáfrányos szeklice trópusi sáfrányos-szekliceafrikai származású, de nálunk is több helyen termesztett. Régi fűszer- és festőnövény, de az utóbbi ötven évben már elsősorban olajos magvaiért termesztik. Reneszánszát éli gasztronómiai felhasználása is. Virága nyíláskor világos narancsszínű, szárítás után pedig vörö...
Sáfrány 2015-11-19 18:44:20
Sáfrány A sáfrány (Crocus) a nősziromfélék családjába tartozó növénynemzetség, Sáfrány a nemzetséghez tartozó egyes fajok összegyűjtött és fűszerként használt bibéjének elnevezése. Szárleveleik nincsenek, a keskeny tőlevelek és a néhány centiméteres szár csúcsán álló virág a föld alatti hagymából ered. Származása, jellegzetességei Az emberiség legősibb fűszereinek eg...
Fahéj 2015-11-17 18:21:39
A jóízű, finom illatú fahéj Kínából és Ceylonból származik, ahol egy vadontermő trópusifahej fa héja adja magát a fűszert. Ceylon (Srí Lanka) szigetén és a Szunda szigeteken, valamint Kínában vadon előforduló, és termesztett fák ágairól lefejtett sötétbarna színű fűszer (Cinnamomi cortex). Jellemző illatú, édeskés, csípős, kissé fanyar ízű fűszer. Vágott darabokban, vagy...
Fűszerkalaúz 2015-04-21 12:49:15
Melyik ételhez milyen fűszer illik? Levesek: Bab: fokhagyma, kakkukfű Borsó: kakkukfű, rozmaring, tárkony Erőleves: feketebors, fokhagyma, gyömbér, pasztinák, petrezselyem, pirospaprika, sáfrány, szerecsendió Gomba: borsikafű, fokhagyma, majoranna, rozmaring, tárkony Gulyásleves: babérlevél, feketebors, fokhagyma, köménymag, pirospaprika Gyümölcs: citrom, fahéj, naran...
Tahini és gomasio, a szezám kincsei 2015-04-18 23:45:55
Tahini és gomasio, a szezám kincsei A szezámmag évezredek óta fontos alapanyagnak számít a világ számos részén, ma már nálunk is szinte minden élelmiszerüzletben kapható, de a belőle készült termékek is mind inkább meghódítják a világ konyháit. A két legfontosabb és nem mellesleg legegészségesebb készítmény a szezámkrém és a szezámsó. Szezám, tárulj! A szezámmag terme...
Az igazi együttlét és együttélés művészete 2014-07-20 01:46:15
A barátság és a szeretet időt kíván; kell rá idő! Hányszor szűnik meg egy szerelem, mert nem szentelték rá a megkívánt időt, és hányszor hervad el a barátság ugyanebből az okból! És egy család élete is akkor egészséges, ha időt szánnak egymásra. Élesszük fel a "régi szép időket": legalább egyszer naponta találkozott a család az ünnepélyesen megterített asztalnál, amelyen friss vir...
burgonyás raita ( joghutros szósz ) 2013-09-03 12:47:23
2 csésze joghurt 2 burgonya (főtt, hámozott és kockára vágott) 1 zöld chili (apróra vágva) 1 teáskanál pirított köménymag por 1/ 4 teáskanál piros chili por 1 / 2 teáskanál apróra vágott koriander a joghurtot simára keverem hozzáadom a fűszereket, utána a burgonyát, jól kikeverem az egészet, majd hütőbe teszem . tálaláskorkorianderzölddel, chilivel,kömén...
Előző Következő
Blogok, Videótár, Szótár, XFREE, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza,

© 2002-2016 TVN.HU Kft.