Előző
Következő
|
Zöldborsókrémleves mentával |
2018-05-31 23:14:57 |
Zöldborsókrémleves mentával Hozzávalók 40 dkg zöldborsó 1 szál kisebb póréhagyma 2 gerezd fokhagyma 1 csokor menta 2 dkg vaj 2 ek olaj (pl. rizsolaj) 1 dl főzőtejszín 1 l zöldségalaplé só őrölt fehér bors szerecsendió Elkészítés A póréhagymát vékonyan felszeleteljük, a fokhagymát apróra vágjuk. A vajat... |
Bazsalikomos húsgolyók gombamártásban |
2018-01-25 22:21:03 |
Bazsalikomos húsgolyók gombamártásban Hozzávalók 1 fej vöröshagyma (kisebb) 2 gerezd fokhagyma bazsalikom (ízlés szerint) 25 dkg darált hús (sertés, csirkemell vagy pulykamell) só őrölt bors 1 db tojás 3-4 ek zsemlemorzsa 2 ek rizsolaj (vagy étolaj) A gombamártáshoz: 1 fej vöröshagyma (kisebb) 25 dkg csiperkegomba... |
Árpagyöngy rizottó sült kelbimbóval |
2015-11-28 23:56:38 |
Árpagyöngy rizottó sült kelbimbóval Hozzávalók a rizottóhoz: 20 dkg árpagyöngy (gersli) 5 dkg vaj 2 gerezd fokhagyma 1 db babérlevél 2 szál rozmaring (v. 1 mokkáskanál szárított) őrölt fehér bors 1 evőkanál szójaszósz 1,5 dl fehérbor 6-7 dl húsleves Sült kelbimbó hozzávalói: 50 dkg kelbimbó 2-3 gerezd fokhagyma 1/2 teáskanál színes bors 1 teáskanál só 60... |
7 féle olaj a főzésben |
2012-03-03 21:38:47 |
Legtöbbünk szinte naponta használ különböző olajokat az ételek elkészítéséhez, vagy akár a salátához adagolva. Ezek közül a legáltalánosabbak a napraforgó-, a kukorica-, a repce- és az olívaolaj. A táplálkozástudományban számos nézet látott napvilágot, miszerint ezek az olajok sem igazán egészségesek, mert a túlzott hevítés hatására elvesznek a bennük lévő tápanyagok, illetve átal... |
7 féle olaj a főzésben |
2012-03-03 20:15:45 |
Legtöbbünk szinte naponta használ különböző olajokat az ételek elkészítéséhez, vagy akár a salátához adagolva. Ezek közül a legáltalánosabbak a napraforgó-, a kukorica-, a repce- és az olívaolaj. A táplálkozástudományban számos nézet látott napvilágot, miszerint ezek az olajok sem igazán egészségesek, mert a túlzott hevítés hatására elvesznek a bennük lévő tápanyagok, illetve áta... |
Előző
Következő
|
|