Belépés
Keresés a TVN.HU felhasználók blog bejegyzéseiben
Blog bejegyzések száma: 4533399 db

Mit:

  

Felhasználónév:

   (szűkítés)
  
Találatok:
Találatok száma: 6577
Előző Következő
A fahéj csodálatos gyógyhatásai 2024-01-14 20:53:15
A fahéj kreatív felhasználási módjai és csodálatos gyógyhatásai Napjainkban nagyon sokan élnek tudatosan, és próbálnak egy-egy dolgot, tárgyat, élelmiszert, gyógynövényt több célra is felhasználni. Ezek a tudatos emberek igyekeznek minél kevesebb gyógyszert fogyasztani, me...
Táplálékok, amelyeket nem szabad újramelegíteni 2023-12-27 21:25:21
Mai világunkban szem előtt kell tartanunk a pazarlás elkerülését. Előfordul, hogy a főtt ételből is marad másnapra, azonban ügyeljünk arra, hogy nem minden ételt lehet és szabad újramelegíteni. Most egy csokorba szedtük azokat a táplálékokat, amelyek nem tűrik jól az újramelegítést és akár súlyos betegségeket is okozhatnak. A tojás egészséges, hiszen sok fehérjét és antioxidáns...
Csípős csirke 2023-12-16 05:46:56
Hozzávalók: egy egész kicsontozott csirke mell 10 dkg füstölt szalonna 1 fej hagyma 1 egész piros kaliforniai paprika 1 csomag előfőzött rizs só bors őrölt piros paprika erős pista olaj petrezselyem zöld 1 dl fehér bor Elkészítése: A felkockázott füstölt szalonnát megdinszteljük, rátesszük a kockára vágott hagymát a csíkokra vágott csirke mellet. Megpir...
Érelmeszesedés elleni gyógynövények 2023-12-15 20:34:42
Érelmeszesedés elleni gyógynövények : fokhagyma, articsóka, galagonya Nagyon sokféle olyan gyógynövény létezik, amelyek segítenek az érelmeszesedés kialakulása ellen. Ahhoz, hogy megtudjuk, hogyan is lehetnek a segítségünkre ezek a gyógynövények, az is lényeges, hogy megértsük, hogy mitől is alakul ki pontosan az érelmeszesedés. Az érelmeszesedés során koleszterin, kalcium...
A cékla és gyógyító hatásai 2023-12-11 22:41:12
A cékla és gyógyító hatásai: egy természetes gyógyszer Cékla variációk A cékla egy gumós zöldség, ehető levelekkel. A levélen és a gumón kívül ennek a zöldségnek a kicsíráztatott magvait is megeheti. Ezeket a csírákat széles körökben használják díszítésre, körítésre, jól...
A legfontosabb tudnivalók a növényi alapú italokról 2023-12-10 00:18:57
A tehéntejet a világon mindenhol ismerik és fogyasztják magas biológiai értékű fehérje-, valamint kalciumtartalma miatt. Bizonyos egészségügyi indokok, mint például tejfehérje-allergia, laktózérzékenység, illetve speciális táplálkozási szokások, mint lakto-vegetáriánus vagy vegán életmód követése miatt az állati eredetű tej helyettesítésére hazánkban is egyre nagyobb az igény....
Amire a szervezetnek szüksége van 2023-12-09 23:54:50
Amire a szervezetnek szüksége van : vitaminok, mikrotápanyagok és makrotápanyagok A szervezetünknek makrotápanyagokra és mikrotápanyagokra is nagy szüksége van. De mi is a különbség ezek között, és milyen egyéb tápanyagokra van a szervezetünknek szüksége az egészséges működés érdekében? Mutatjuk is a válaszokat. A makrotápanyagok csoportjába tartoznak a szénhidrátok, a zsíro...
Segíti a fogyást és az emésztőrendszeri egészséget: bulgur 2023-11-26 20:48:35
Napjainkban már nagyon sokféle gabona elérhető a piacon, így azok is megtalálják a számításaikat, akik gluténérzékenységben szenvednek és azok is, akik fogyni szeretnének, vagy miután elérték az ideális testsúlyukat, szeretnék megőrizni az alakjukat. A bulgur azok számára is...
Sóágyon sült csirke 2023-11-18 07:35:21
A sóágyas sütés A sóágyas módszer pont olyan egyszerű, ahogy hangzik, a végeredmény pedig maga lesz a tökély. Én a mai napig a mamám egyszerű változatát használom, csak só az ízesítőm. Ennél a technikánál az a só szerepe, hogy a sülés közben a csirkéből kifolyt nedvességet felszívja, ennek hatására pedig egyfajta száraz sülés jön létre: olyan lesz, mintha kemencében...
Rizsfelfújt 2023-10-08 08:33:42
Alapanyagok: 8 dl tej, 2 dl víz, 1 db vanília, 20 dkg rizs, 5 db tojás, 5 dkg porcukor A vanília rúdját kikaparjuk. Beletesszük a tejbe, elkeverjük. A tejet egy kisebb lábosba öntjük, hozzáadjuk a vizet, beletesszük a kikapart vanília rúdját is. Beletesszük a rizst és kis lángon, időnként megkeverve puhára főzzük. Ha kész, letakarjuk, és hagyjuk, hogy még eg...
Előző Következő
Blogok, Videótár, Szótár, Fecsegj, Tudjátok?,

© 2002-2024 TVN.HU Kft.