Belépés
Keresés a TVN.HU felhasználók blog bejegyzéseiben
Blog bejegyzések száma: 4533518 db

Mit:

  

Felhasználónév:

   (szűkítés)
  
Találatok:
Találatok száma: 153
Előző Következő
rokfortos csirkecomb 2018-08-09 14:07:58
Rokfortos csirkecomb Hozzávalók: 4 csirkecomb 10 dkg vaj 3 ek olívaolaj 1,5 dl fehérbor 3 gerezd fokhagyma 3 dl tejszín 5 ek liszt 10 dkg rokfort 1 csokor snidling 20 dkg trappista sajt só, tb, majoránna, szerecsendió ízlés szerint Elkészítés: A combokat vajon megpirítjuk, majd tepsibe rakjuk. Megszórjuk az apróra vágott fokhagymával, sózzuk, fűszerezzük...
Kakaó, az istenek eledele 2018-03-22 01:14:22
Kakaó, az istenek eledele A kakaófa tudományos elnevezése - Theobroma cacao - pontosan megfelel a címben jelzettnek, amely görög theósz (isten) és broma (étel) szóösszetételből ered. Igaz ugyan, hogy Carl von Linné svéd botanikus csak a 18. században alakította ki kettős nevezéktanát, számos közkeletű vélekedéssel ellentétben ekkortól és neki köszönheti a trópusi fa jól...
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei 2017-05-11 08:45:51
ELŐÉTELEK, LEVESEK Pálinkás sajtkrém 20 dkg trappista sajthoz végy 5 dkg vajat és 3 cl cseresznyepálinkát. A sajtot reszeljük le, s dolgozzuk össze a vajjal és a pálinkával. Ízesítsük sóval és törött borssal. Ha kész, hűvös helyen hagyjuk pihenni legalább fél órát. Kecskeméti hideg barackleves 3 dl rostos baracklé 2 dl friss narancslé 1 dl tejszín 1 csomag h...
rokfortos – KÖRTÉS PULYKAMELL 2017-02-12 10:58:59
ROKFORTOS - KÖRTÉS PULYKAMELL Hozzávalók: 8 db pulykamell-filé, 4 db körte, 20 dkg rokfort sajt. 2 evőkanál liszt,1 dl olaj, só. A pulykaszeleteket gyöngén megklopfoljuk, sózzuk, lisztbe mártva kevés olajban megsütjük. Tepsibe vagy egy porcelántálra tesszük. A körtét meghámozzuk, kettévágjuk, a közepét kivájjuk, végül fölszeleteljük, és a pulykára tesszük. Megszórjuk a rok...
rokfortos padlizsán 2015-07-31 23:16:43
Rokfortos padlizsán Hozzávalók: 4 padlizsán 20 dkg rokfort vaj fokhagyma bors Elkészítés: A rokfortot reszeljük le, majd adjunk hozzá kevés lágy vajat, borsot, sok zúzott fokhagymát. A padlizsánt hosszában vágjuk félbe, a húsát mélyen kockázzuk be, de úgy, hogy a héja ne sérüljön. Töltsük meg a rokfortos krémmel, úgy, hogy a padlizsán húsába...
Heti menü ajánlat - 2015. július 27. - augusztus 2. 2015-07-27 01:02:43
Heti menü ajánlat - 2015. július 27. - augusztus 2. Hétfő: Előétel: Hideg kovászos uborka krémleves Főétel: Gombás hússal töltött karalábé Desszert: Pudingos gyümölcskehely Vegetáriánus ajánlat: Juhtúrós töltött karalábé Kedd - ma gomba kerül terítékre: Előétel: Francia gombaleves Főétel: Gombás-paprikás sertésragu krumpligombóccal Desszert: Őszibarack Vegetár...
rokfortos spagettitorta 2015-01-01 23:39:33
Rokfortos spagettitorta Hozzávalók: 25 dkg spagetti 10 dkg reszelt rokfort (márványsajt) 2 dl tejföl 5 dkg \"Vénusz sütőmargarin 3 evőkanál felkockázott marinált paradicsompaprika (ecetes-olajos savanyúság) 3 tojás 2 gerezd fokhagyma 1 csapott mokkáskanál törött fehér bors só a tortaformához 1 evőkanál \"Vénusz sütőmargari...
Heti menü ajánlat – 2014. december 29 – 2015. ja 2014-12-27 21:49:28
Heti menü ajánlat - 2014. december 29 - 2015. január 04. Hétfő: Előétel: Póréhagymás paradicsomleves Főétel: Fehérboros-csirkemájas rizottó Desszert: Gesztenyepüré házilag Vegetáriánus ajánlat: Gombás-babos rizottó Kedd: Előétel: Tárkonyos gombaleves Főétel: Burgonyás fasírt Desszert: Aszalt-gyümölcsös golyók Vegetáriánus ajánlat: Marokkói sütőtök-...
Az ezerarcú gofri 2014-11-13 23:22:49
Az ezerarcú gofri A gofri ideális reggelire, desszertnek, partira, gyerekzsúrra, felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt. Érdemes beszerezni egy gofrisütőt, hogy gyakran megörvendeztethessük családunkat és barátainkat a *kockás tésztacsodával*, amelyet édesen vagy sósan, azon belül számtalan variációban és ízesítéssel is készíthetünk. A gofri minden híresztelés ellenére nem...
Az igazi kéksajt 2014-03-27 21:59:14
Az igazi kéksajt Határozott, erős, sós íz, kékes, zöldes gombatelepek jellemzik a kéksajtokat. Rengeteg féle létezik, általában tehéntejből készülnek. A francia Roquefort, az olasz Gorgonzola és az angol Stilton eredetvédettek. Hogyan készülnek a kéksajtok? Kéksajtokat már több mint ezer éve készítenek, állítólag véletlenül készült az első egy barlang nedves, párás le...
Előző Következő
Blogok, Videótár, Szótár, Fecsegj, Tudjátok?,

© 2002-2024 TVN.HU Kft.