Pásztorpite |
2017-11-15 23:50:29 |
Pásztorpite Hozzávalók: A földszinthez :) 50 dkg darált hús (birka, sertés vagy marha) 1 ág rozmaring aprítva 2 ág kakukkfű aprítva só bors 5 dl paradicsompüré 5 dl húsleves alaplé 1 nagy fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 3 evőkanál Worcestershire szósz 1 dl száraz vörösbor olívaolaj 1 nagy sárgarépa... |
Darált hússal töltött sajtos gombafejek paradicsomszószban |
2017-10-13 23:08:53 |
Darált hússal töltött sajtos gombafejek paradicsomszószban Hozzávalók 2 személynek: 6 db óriási csiperke gomba olívaolaj 3 db nagy krumpli A töltelékhez: 1 db nagy vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 20 dkg darált hús (marha+sertés) bacon 6 dkg rizs 1 db tojás 1 db hegyes csípős zöldpaprika 1 db chili paprika só... |
Lecsó |
2017-09-25 11:35:38 |
két személyre: 3 tv paprika 3 közepes paradicsom 1 közepes fej vereshagyma 4-5 szelet enyhén csípős kolbász 3 tojás 1 teás kanál kechup egy kis zsiradék Először is felvágom a kolbászt kis darabokra, kis olajjal vagy vajjal vagy bármilyen zsiradékkal kicsit megpirítom, majd rádobom az előzőekben apróra vágott hagymát. Üveges párolást követően utána küldöm az... |
Chutney, a fűszeres szósz |
2015-09-29 21:25:02 |
Chutney, a fűszeres szósz A chutney nem csak tökéletes kiegészítője az ünnepi fogásoknak, hanem kifejezetten személyre szabható gasztroajándék is egyben. Az indiai illetőségű pikáns, kissé darabos, sűrű mártással szinte bármit könnyedén fűszerezhetünk, ízesíthetünk. Az eredeti indiai chutney (chatni) általában friss gyümölcsök és fűszerek együtteséből állt, ám az angol g... |
A ketchupról és más paradicsomszószokról |
2015-09-20 22:44:11 |
A ketchupról és más paradicsomszószokról A paradicsomszósz finom. Legyen szó a hasábburgonya elmaradhatatlan kísérőjéről, a mammák által készített pasta öntetéről, vagy egy jó salsáról. A paradicsom európai karrierje ugyan nem indult túl fényesen, de azért az évszázadok során minden nemzet konyháján megjelent. A befogadó, igen szegény és épp ezért kevéssé válogatós dél-o... |
Belsőségek, a legmegosztóbb ételeink |
2015-01-20 21:48:09 |
Belsőségek, a legmegosztóbb ételeink Bensőséges viszony vagy belsőséges iszony? A belsőség az egyik legmegosztóbb alapanyag. A gyűjtőfogalom alá tartozó, nem színhús ételek köre sokakban ellenérzéseket vált ki, míg vannak, akik kifejezetten kedvelik ezeket. Elég széles az a réteg is, aki bizonyos belsőségeket kedvel, a többitől viszont mereven elzárkózik. Pedig a belsőségek... |
Tapas, a spanyol falatka |
2014-11-25 22:15:21 |
Tapas, a spanyol falatka Remekül megkomponált falatok, játékos ízelítők, aprócska fogások - ezek jellemzik a spanyol előételeket, a tapákat. Ilyen kis falatokat otthon is készíthetünk, hogy megidézzük a mediterrán nyarak hangulatát, emlékét. A tapa, pontosabban a többes számban emlegetett ételfajta, a tapas története szervesen kötődik a spanyol ivókhoz. A különféle legen... |
Tejszínes-gombás pulyka |
2014-11-18 22:36:28 |
Tejszínes-gombás pulyka Hozzávalók: 1 kg pulyka apró hús 1 vöröshagyma ízlés szerint só, bors, vegeta, borsikafű kakukkfű majoránna 1 csomag zöldség zöldje apróra vágva 10 dkg \"Vénusz sütő margarin 50 dkg felaprított francia gomba 1 tasak penne tészta 1 db tyúk húsleves kocka 2-3 evő kanál liszt Elkészítés:... |
A ketchupról és más paradicsomszószokról |
2014-08-26 23:28:50 |
A ketchupról és más paradicsomszószokról A paradicsomszósz finom. Legyen szó a hasábburgonya elmaradhatatlan kísérőjéről, a mamák által készített pasta öntetéről, vagy egy jó salsáról. Szósz, mártás, salsa - sokféle készülhet paradicsommal! A paradicsom európai karrierje ugyan nem i... |
Zöldséges rizottó |
2014-07-27 23:14:35 |
Zöldséges rizottó Hozzávalók: 1 dl rizs (kb. kávés pohár) 30 dkg csiperke 10 dkg zöldborsó 1 nagy fej vöröshagyma 1 zöldpaprika 1 csokor petrezselyemzöld 1 szál sárgarépa 5 dkg margarin 2 dl víz só bors 1/3 tubus bocisajt (vagy valamilyen natúr ömlesztett krémsajt) 5 dkg trappista Elkészítés: Megtisztít... |
|