Belépés
Keresés a TVN.HU felhasználók blog bejegyzéseiben
Blog bejegyzések száma: 4533465 db

Mit:

  

Felhasználónév:

   (szűkítés)
  
Találatok:
Találatok száma: 13
Előző Következő
Hajdina vagy pohánka - egy ősi gyógynövény 2024-02-14 21:22:20
Őseink magas rutintartalma miatt a hajdinát a magas vérnyomás kezelésére gyógynövényként használták. Rutin hatóanyagának köszönhetően serkenti a vérkeringést, erősíti a kötőszöveteket és az érrendszert - az erek kötőszövetes állományát - azáltal, hogy részt ve...
Kapribogyó és gyógyhatásai 2020-12-25 23:41:51
Kapribogyó - egészséges, finom és ehető virágbimbó A kapribogyó a kapricserje ecetben, sóban vagy olajban tartósított, még ki nem nyílott, fonnyasztott bimbója, mely nem csak finom, hanem gyógynövényként is számon tarthatod. A kapribogyó hazánkban még nem annyira ismert...
Hajdináról jó tudni .... 2019-01-08 23:12:33
A hajdina egy fűféle magja. Bioboltokban már kapható. Változatossá tehetjük vele étrendünket. Főleg köretnek, levesbetétnek alkalmas. Erősíti az érfalakat, ajánljuk orrvérzési hajlamnál, érfaltörékenységnél. A hajdinakása erősítő, emésztési gondoknál hatásos. A hajd...
Spárga: a zöldségek királya 2015-05-04 23:22:05
Spárga: a zöldségek királya A mai napig ünnepi és különleges étel, pedig szezonban jó áron is hozzájuthatunk. Íze semmihez sem fogható, nem hizlal, mégis tele van energiával és a szervezetünk számára hasznos nyomelemekkel. Májusban a zöldséges standok valósággal roskadoznak a fehér és zöld spárgakötegektől, szerencsére egyre több a rajongója ennek az ókortól nagyra becsü...
3 nap alatt termett a csíra 2015-01-04 09:10:11
http://hobbikert.hu/magazin/3-nap-alatt-termett-a-csira-ha-van-egy-ures-uveged-probald-ki.html *************************************** 2010.12.13. / Diospatonyi Ildikó A téli időszakban, amikor kevés a friss zöldség és gyümölcs, fogyasszunk vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag csírát. Élelmiszerbiztonsági szakértők sz...
Spárga: a zöldségek királya 2014-05-18 22:02:31
Spárga: a zöldségek királya A mai napig ünnepi és különleges étel, pedig szezonban jó áron is hozzájuthatunk. Íze semmihez sem fogható, nem hizlal, mégis tele van energiával és a szervezetünk számára hasznos nyomelemekkel. Májusban a zöldséges standok valósággal roskadoznak a fehér és zöld spárgakötegektől, szerencsére egyre több a rajongója ennek az ókortól nagyra becsü...
A hajdina gyógyhatásai (receptekkel) 2013-12-31 11:44:07
Bár a hajdina növénytanilag valójában nem rokona a gabonaféléknek, általában mégis ide soroljuk - hiszen magját, mely lisztes, hasonlóképpen fogyasztjuk, mint a búzát vagy barnarizst. Viszont igazándiból a keserűfűfélék családjába tartozik botanikailag. Fogyasztását, termesztését elsősorban Ázsia középső részére vezethetjük vissza, később Japánban és Kínában vált népszerű...
Hajdina a vérnyomáscsökkentő 2013-12-04 07:22:49
A hajdina vagy pohánka, úgynevezett kásanövény. Közép-Ázsiában kezdték el termeszteni, Európa csak a középkor végén ismerte meg, először Oroszországban, Lengyelországban és Németországban fogyasztották. Közvetlen átadói délkelet-európai török-tatár népek lehettek, erre utalnak...
A hajdina más néven pohánka, tatárka. 2012-03-01 10:58:38
A hajdina más néven pohánka, tatárka (Fagopyrum esculentum) Ázsia középső, mérsékelt égövi részén honos. Innen az V. században került el Japánba és Kínába. Közép-Európába a középkorban a hódító mongol és török néptörzsek közvetítésével jutott el, majd a tengeri kereskedelem révén Velencébe, Lombardiába, Dalmáciába és Dél-Tirolba került. Erdélyben haricska néven ismerik. ...
Szűcs Zsuzsanna : A HAJDINA 2010-09-17 06:37:50
Szűcs Zsuzsanna : A HAJDINA Az utóbbi néhány évben érdeklődésünk egyre inkább a kiegyensúlyozott, korszerű táplálkozás felé fordult, melynek alapját a gabonafélék képezik. Ennek következtében az üzletek (elsősorban a reformélelmiszer-boltok) kínálatában egyre több, számunkra ismeretlen, újszerűnek tűnő növénnyel találkozunk, melyeket éppen ismeretlenségük miatt, talá...
Előző Következő
Blogok, Videótár, Szótár, Fecsegj, Tudjátok?,

© 2002-2024 TVN.HU Kft.