Hajdina vagy pohánka - egy ősi gyógynövény |
2024-02-14 21:22:20 |
Őseink magas rutintartalma miatt a hajdinát a magas vérnyomás kezelésére gyógynövényként használták. Rutin hatóanyagának köszönhetően serkenti a vérkeringést, erősíti a kötőszöveteket és az érrendszert - az erek kötőszövetes állományát - azáltal, hogy részt ve... |
Kapribogyó és gyógyhatásai |
2020-12-25 23:41:51 |
Kapribogyó - egészséges, finom és ehető virágbimbó A kapribogyó a kapricserje ecetben, sóban vagy olajban tartósított, még ki nem nyílott, fonnyasztott bimbója, mely nem csak finom, hanem gyógynövényként is számon tarthatod. A kapribogyó hazánkban még nem annyira ismert... |
Hajdináról jó tudni .... |
2019-01-08 23:12:33 |
A hajdina egy fűféle magja. Bioboltokban már kapható. Változatossá tehetjük vele étrendünket. Főleg köretnek, levesbetétnek alkalmas. Erősíti az érfalakat, ajánljuk orrvérzési hajlamnál, érfaltörékenységnél. A hajdinakása erősítő, emésztési gondoknál hatásos. A hajd... |
Spárga: a zöldségek királya |
2015-05-04 23:22:05 |
Spárga: a zöldségek királya A mai napig ünnepi és különleges étel, pedig szezonban jó áron is hozzájuthatunk. Íze semmihez sem fogható, nem hizlal, mégis tele van energiával és a szervezetünk számára hasznos nyomelemekkel. Májusban a zöldséges standok valósággal roskadoznak a fehér és zöld spárgakötegektől, szerencsére egyre több a rajongója ennek az ókortól nagyra becsü... |
3 nap alatt termett a csíra |
2015-01-04 09:10:11 |
http://hobbikert.hu/magazin/3-nap-alatt-termett-a-csira-ha-van-egy-ures-uveged-probald-ki.html *************************************** 2010.12.13. / Diospatonyi Ildikó A téli időszakban, amikor kevés a friss zöldség és gyümölcs, fogyasszunk vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag csírát. Élelmiszerbiztonsági szakértők sz... |
Spárga: a zöldségek királya |
2014-05-18 22:02:31 |
Spárga: a zöldségek királya A mai napig ünnepi és különleges étel, pedig szezonban jó áron is hozzájuthatunk. Íze semmihez sem fogható, nem hizlal, mégis tele van energiával és a szervezetünk számára hasznos nyomelemekkel. Májusban a zöldséges standok valósággal roskadoznak a fehér és zöld spárgakötegektől, szerencsére egyre több a rajongója ennek az ókortól nagyra becsü... |
A hajdina gyógyhatásai (receptekkel) |
2013-12-31 11:44:07 |
Bár a hajdina növénytanilag valójában nem rokona a gabonaféléknek, általában mégis ide soroljuk - hiszen magját, mely lisztes, hasonlóképpen fogyasztjuk, mint a búzát vagy barnarizst. Viszont igazándiból a keserűfűfélék családjába tartozik botanikailag. Fogyasztását, termesztését elsősorban Ázsia középső részére vezethetjük vissza, később Japánban és Kínában vált népszerű... |
Hajdina a vérnyomáscsökkentő |
2013-12-04 07:22:49 |
A hajdina vagy pohánka, úgynevezett kásanövény. Közép-Ázsiában kezdték el termeszteni, Európa csak a középkor végén ismerte meg, először Oroszországban, Lengyelországban és Németországban fogyasztották. Közvetlen átadói délkelet-európai török-tatár népek lehettek, erre utalnak... |
A hajdina más néven pohánka, tatárka. |
2012-03-01 10:58:38 |
A hajdina más néven pohánka, tatárka (Fagopyrum esculentum) Ázsia középső, mérsékelt égövi részén honos. Innen az V. században került el Japánba és Kínába. Közép-Európába a középkorban a hódító mongol és török néptörzsek közvetítésével jutott el, majd a tengeri kereskedelem révén Velencébe, Lombardiába, Dalmáciába és Dél-Tirolba került. Erdélyben haricska néven ismerik. ... |
Szűcs Zsuzsanna : A HAJDINA |
2010-09-17 06:37:50 |
Szűcs Zsuzsanna : A HAJDINA Az utóbbi néhány évben érdeklődésünk egyre inkább a kiegyensúlyozott, korszerű táplálkozás felé fordult, melynek alapját a gabonafélék képezik. Ennek következtében az üzletek (elsősorban a reformélelmiszer-boltok) kínálatában egyre több, számunkra ismeretlen, újszerűnek tűnő növénnyel találkozunk, melyeket éppen ismeretlenségük miatt, talá... |
|