Mai gyümölcsünk: a sárgabarack |
2012-07-12 08:43:12 |
Ismerjük meg! A sárgabarack, rózsa- vagy kajszibarack (Prunus armeniaca vagy Armeniaca vulgaris) a rózsafélék családjába tartozó, mandulához hasonló, csak vastagabb húsú csonthéjas. Érett gyümölcsének héja narancssárga, a nap érte fele lilás piros, olykor pöttyökkel tarkított. Héja az őszibar... |
HUNZÁK - mentesek a ráktól.... |
2011-05-26 11:10:00 |
Egy kedves Barátomtól kaptam (köszönöm szépen), elhoztam nektek, érdemes elolvasni. Elgondolkodtató! ...ha nem is lehet már nálunk így élni, legalább együnk sok sárgabarackot, ha lehetőségünk van rá......olvassátok el megéri!! A HUNZÁK-nál nincsen daganatos megbetegedés.. HUNZÁK A tudomány mai is... |
Barackos piskóta |
2010-11-10 11:01:57 |
Barackos piskóta Nagyanyáink receptje alapján! Egyszerű megsütni a barackos piskótát: a fél barackokat a cukorral behintett tepsibe fektetgetjük, erre a piskóta tésztát rásimítjuk és megszokott módon sütjük arany barnára. Kifordítva a tepsiből a tetejét még forrón meghinthe... |
Narancsos sárgabarack lekvár |
2010-07-29 19:54:32 |
* 2 kg sárgabarack (előkészítve, csak a gyümölcshús) * 500 g narancs (előkészítve) * 500 g grapefruit (előkészítve) * 2 késhegynyi őrölt fahéj * 2 késhegynyi őrölt szegfűszeg * 900 g cukor * 2 cs Haas Quittin 3:1 zselésítőszer lekvár készítéséhez... |
Sült sárgabarack |
2010-07-06 17:08:26 |
* 4 sárgabarack (közepesen érett) * 8 db mini mozzarella golyó * 8 csipet őrölt fahéj * diónyi vaj elkészítés 1. A barackokat megmossuk, megszárítjuk, félbevágjuk és kimagozzuk. 2. Kivajazunk egy kisebb hőálló tálat, belesorakoztatjuk a barackokat, magházukkal fe... |
Sült sárgabarack |
2010-07-06 13:35:24 |
hozzávalók 2 főre * 4 sárgabarack (közepesen érett) * 8 db mini mozzarella golyó * 8 csipet őrölt fahéj * diónyi vaj elkészítés 1. A barackokat megmossuk, megszárítjuk, félbevágjuk és kimagozzuk. 2. Kivajazunk egy kisebb hőálló tálat, belesorakoztatjuk a baracko... |
Sárgabarack dzsem 2. |
2010-06-25 23:45:01 |
* 5 kg sárgabarack * 1,25 kg kristálycukor (1 kg barackhoz 25 dkg cukor) * 1 zacskó szalicil * 10 db 3,5-4 dl-es dzsemes üveg elkészítés 1. Egy nagy fazékban vizet forralunk. A forrásban lévő vízbe dobunk annyi barackot amennyi a fazékba kényelmesen belefér. Amikor a b... |
Sárgabarackbefőtt |
2010-06-21 17:16:39 |
* 4 kg sárgabarack * 1,4 liter víz * 1 kg cukor * 1 zacskó befőtt tartósító * fahéj * szegfűszeg * befőttes üvegek, celofán elkészítés 1. A sárgabarackot megmossuk, kimagozzuk, elfelezzük. 2. A vizet a cukorral és a befőtt tartósítóval felforraljuk.... |
|