Belépés
Keresés a TVN.HU felhasználók blog bejegyzéseiben
Blog bejegyzések száma: 4388347 db

Mit:

  

Felhasználónév:

   (szűkítés)
  
Találatok:
Találatok száma: 28930
Előző Következő
Nemes Nagy Ágnes: Tavaszi felhők 2019-05-12 14:47:55
Nemes Nagy Ágnes: Tavaszi felhők Bodzavirágból, bodzavirágból hullik a, hullik a sárga virágpor. Fönt meg a felhők szállnak az égen, bodzafehéren, bodzafehéren. Szállj, szállj felhő, pamacsos, hullj le, te zápor aranyos, hullj le, te zápor, égi virágpor, égen nyíló bodzavirágból. A feketebodza népies nevei: bocfa, csete, fái bodza. Nem minden bodza ehető! Láss...
Mákos lepény 2019-05-11 15:51:06
30 dkg liszt,,12 dkg zsír,2 evőkanál tejföl,csipet só, Töltelék hozzávalói 20 dkg darált mák,15 dkg porcukor,5 dkg búzadara,3 dl tej, 1 csomag vaníliás cukor,1 citrom reszelt héja,2 db tojás A tészta kenéséhez baracklekvár. Elkészítése Először a tölteléket készítjük el. A tejben felfőzzük a búzadarát, belekeverjük a mákot és hagyjuk kihűlni. Közben a tojások sárgáját...
Epres finomságok 2019-05-07 22:24:05
Itt a földieper szezon! Piros, illatos, zamatos jellegzetes íze minden embert elbűvöl. Van olyan aki nem szereti? Sajnos olyan van, hogy valaki erősen allergiás az eperre, de, hogy nem szeretné valki, olyat még nem hallottam! A földieper finom és egészséges, ráadásul még fogyaszt is! Kiváló vértisztító, baktériumölő, és bőrünkre is jótékony hatással van! Az eper jótékony ha...
Pince kifli 2019-04-30 19:17:10
HOZZÁVALÓK A tésztához: 5 dkg élesztő 2 tk cukor 2 dl tej 70 dkg liszt 2 tk só 2 db tojás 1 pohár kefir (kicsi) 1 dl olaj A töltelékhez: 20 dkg olvasztott margarin 1 tk só 20 dkg sajt A kenéshez: 1 db tojás só (durva szemű)ELKÉSZÍTÉS Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejbe...
Karfiolfasírt recept 2019-04-30 14:18:26
Ha diétázol sem kell lemondanod a szuper fogásokról, gondolj csak az ízletes karfiolfasírtra! Üde, könnyű, és semmi bonyolult nincs benne. Érdemes egyszerre nagyobb adagot készíteni belőle, mert a masszát lefagyaszthatod, rohanós napokon pedig csak előveszed a hűtőből....
Zőld spárga a piacokon 2019-04-24 13:59:39
A zöld spárga kevésbé fásodik, és nem kell megpucolni Aki mégis tart a spárga előkészítésétől, annak javaslom, hogy kezdjen a zöld verzióval. A zöld spárga tovább friss marad, pucolást nem igazán igényel, csak a végeit kell levágni, és általában nem fás. SPÁRGALEVES Hozzávalók: 50 dkg spárga 3 dl tejföl 1 evőkanál finomliszt só cukor 1 csokor petrezselyem Elké...
Húsvétra KINDER MAXI torta 2019-04-24 13:45:30
Nos ez az a torta, ami mindenkit levesz a lábáról. Hideg, krémes és olyan ízek köszönnek vissza, amit nem lehet nem szeretni! Igazi ünnepi finomság! HOZZÁVALÓK Tésztához: 8 db tojás 8 ek cukor 8 ek liszt 1 csomag sütőpor 1 csomag vaníliás cukor 1 tk szerecsendió 1 tk citromlé 1 csipet só A krémhez : 5 dl tejszín 50 dkg mascarpone 2 tk vanília aroma Ízlés szerint...
Betyárleves... vagy pandúrgulyás? 2019-04-23 17:42:54
Hozzávalók: 30 dkg. sertésvelő, 1 kg. sertéslapocka, 3 db. vöröshagyma, 10 dkg. füstölt szalonna, 1 evőkanál őrölt pirospaprika, 2 db. zöldpaprika, 1 db. nagyobb paradicsom, 5 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál őrölt köménymag, só, őrölt bors 25 dkg. csiperkegomba, 1 nagy marék zöldborsó és zöldbab, 2 db. sárgarépa, 1 db. petrezselyemgyökér, 2-3 babérlevél,...
A bélrendszer gombás fertőzésére 2019-04-16 20:53:15
A bélrendszer gombás fertőzésére alkalmazzunk Candida-böjtöt és salaktalanítást. Manapság szinte minden emésztőrendszeri probléma olyan gombás fertőzésre vezethető vissza, mint amilyet a Candida albicans is okoz. A fertőzést gyakran megelőző antibiotikus kezelés, súlyos általános megbetegedések, nem megfelelő étkezési szokások hozzák létre, amelyek a bélflórát és a bél sav-bázi...
Nagymamám konyhájából 2019-04-15 09:36:12
Ezeket a fortélyokat nagymamámtól tanultam, akinek nevelőapja olasz származású vendéglős volt még az első világháború környékén. Még a neve is érdekes volt, Bona Fortunato. Jó Szerencse - magyarul... Később nagymamám is hasznosíthatta a tanultakat, hisz férje lakatos mesterként sok segédet, inast, tanoncot foglalkoztatott, nevelt ki, s bizony rájuk nap mint nap főzn...
Előző Következő
Blogok, Videótár, Szótár, Fecsegj, Tudjátok?,

© 2002-2019 TVN.HU Kft.