Őszibarackos-sajtos csirkemell |
2018-12-13 16:21:28 |
Hozzávalók 4 személyre: 4 db csirkemell filé 2 db őszibarack /friss vagy befőtt/ 4 szelet trappista sajt szárnyas fűszer só étolaj Előkészítés: A csirkemellet kiklopfoljuk, sózzuk, grillfűszerrel megszórjuk. Az őszibarack befőttet leszűrjük, a barackot cikkekre vágjuk. Készíthetjük (ha szezonja van) friss barackból is. Elkészítés: A hússzeleteket kivajazott (va... |
Sajttal töltött karajszelet kukoricás bundában |
2018-09-09 16:35:20 |
Hozzávalók: 6 db 1-2 cm vastag karajszelet 6 szelet sajt só bors olaj a kisütéshez Panírhoz: 20 dkg kukoricaliszt 10 dkg finomliszt 0,5 csomag sütőpor 4 tojás 1 ek cukor 1 tk só 1 kk őrölt bors kb 2 dl tej Elkészítése: A karajszeleteket lapján félbe vágom, de nem vágom végig. Széthajtom, enyhén kiklopfolom, sózom, borsozom, és felhasználásig hűtőbe tesze... |
Húsvéti tojáskenyér |
2018-02-02 14:21:33 |
1 téglalap alakú kenyér, 3-3 piros és sárga kaliforniai paprika, 2 paradicsom, 10 dkg szeletelt ömlesztett sajt, 35 dkg krémsajt, 5 kemény tojás, 10 dkg magozott olajbogyó, 3 ecetes uborka, 1 dl tejszín, 1-1 csokor petrezselyem, snidling, bazsalikom, 10 bazsalikomlevél a díszítéshez, só, frissen őrölt fekete bors Elkészítés: A paprikát félbevágjuk, kimagozzuk, és a paradicso... |
Spenóttal és sajttal töltött csirkemell |
2017-05-03 23:29:35 |
Spenóttal és sajttal töltött csirkemell Hozzávalók 4 db (15 dkg-os) csirkemellfilé só bors 20 dkg spenót (fagyasztott) 4 dkg vaj 1 gerezd fokhagyma 10 dkg szeletelt sajt édes-nemes paprika olaj Elkészítés A csirkemell filéket megmossuk, szárazra töröljük, és fél cm-enként bevagdossuk. Megsózzuk és megborsozzuk ők... |
Citromos-sajtos hekk |
2017-04-25 10:32:57 |
Hozzávalók: 500 gr hekk 1 citrom pár csepp olíva olaj só őrölt fekete bors 100-200 gr zsírszegény sajt Elkészítése: A halszeleteket egyesével alufólia darabokra fektetjük. (akkora legyen a fólia, hogy be tudjuk vele csomagolni). A halra teszünk pár csepp olajat. Sózzuk, borsozzuk. sajtszeletekkel borítjuk. A sajt tetejére tesszük a citromkarikákat. Rátekerjük a... |
Töltött cukkinicsónakok a’la Andorfer Évi |
2016-08-04 12:51:20 |
Néhány cukkinit félbevágsz, és rácson sütőben megpirítasz. Megtöltöd a következő keverékkel: főtt barnarizs+gombapörkölt. A gombát olajon hagymával, fűszerekkel dinsztelted, ezt hozzákevered a barnarizshez, és cukkini kivájt belét is. Ezt belekanalazod a kis cukkini csónakokba, és lefeded vékony sajtszeletekkel, majd meglocsolod fokhagymás tejföllel. Zabtejszínnel helyettesíthetit... |
Töltött (Húsvéti) tojáskenyér |
2016-08-01 13:18:19 |
Hozzávalók: 1 téglalap alakú kenyér, 3-3 piros és sárga kaliforniai paprika, 2 paradicsom, 10 dkg szeletelt ömlesztett sajt, 35 dkg krémsajt, 5 kemény tojás, 10 dkg magozott olajbogyó, 3 ecetes uborka, 1 dl tejszín, 1-1 csokor petrezselyem, snidling, bazsalikom, 10 bazsalikomlevél a díszítéshez, só, frissen őrölt fekete bors Elkészítés: A paprikát félbevágjuk, kimagozzuk,... |
firenzei húslepény |
2016-04-04 15:15:11 |
Firenzei húslepény Hozzávalók 16 szelethez: 1.5 kg darált hús (sertés és marha vegyesen), 2 szikkadt zsemle, 3 tojás, 2 fej vöröshagyma, 30 dkg paradicsom, 1-1 zöld, sárga és piros húsú paprika, 15 dkg mozzarella (esetleg gouda) sajt, só, cayenne-i bors, fehér bors, édesnemes pirospaprika, chilipaprika, a díszítéshez bazsalikom , a forma kikenéséhez marg... |
Sajttal töltött karajszelet kukoricás bundában |
2016-03-19 14:43:16 |
Hozzávalók: 6 db 1-2 cm vastag karajszelet 6 szelet sajt só bors olaj a kisütéshez Panírhoz: 20 dkg kukoricaliszt 10 dkg finomliszt 0,5 csomag sütőpor 4 tojás 1 ek cukor 1 tk só 1 kk őrölt bors kb 2 dl tej Elkészítése: A karajszeleteket lapján félbe vágom, de nem vágom végig. Széthajtom, enyhén kiklopfolom, sózom, borsozom, és felhasználásig hűtőbe teszem. A... |
Finom falatok! |
2015-12-16 09:27:55 |
hozzávalók / 4 adag 70 dkg csirkemell filé 4 ek napraforgó olaj só ízlés szerint bors ízlés szerint fahéj ízlés szerint 2 db alma 2 dl főzőtejszín 1 dl vörösbor 20 dkg aszalt szilva 25 dkg füstölt sajt (karaván) 25 dkg bacon elkészítés Az aszalt szilvát a vörösborba áztatjuk. A megtisztított, megmosott húst ki... |
|