Miért együnk sajtot és egyáltalán milyet együnk? |
2023-11-15 22:18:57 |
A világon nagyon sokféle sajt létezik, és szinte minden országnak megvan az úgynevezett kedvenc sajtja, amelyet az emberek gyakran vásárolnak és fogyasztanak. Sokan nem mernek sajtot enni, mert úgy gondolják, hogy a magas zsírtartalma miatt csakis árthat az egészségnek. Ha egyszerre nem fogyasztunk a sajtból sokat, nyugodtan kerüljön néha az asztalra, merthogy rendkívül egészséges... |
Miért együnk sajtot és egyáltalán milyet együnk? |
2022-10-09 18:24:10 |
A világon nagyon sokféle sajt létezik, és szinte minden országnak megvan az úgynevezett kedvenc sajtja, amelyet az emberek gyakran vásárolnak és fogyasztanak. Sokan nem mernek sajtot enni, mert úgy gondolják, hogy a magas zsírtartalma miatt csakis árthat az egészségnek. Ha egyszerre nem fogyasztunk a sajtból sokat, nyugodtan kerüljön néha az asztalra, merthogy rendkívül egészséges... |
Jean de La Fontaine : A holló meg a róka |
2020-10-12 18:26:24 |
Jean de La Fontaine : A holló meg a róka Holló úr ült a fatetőn Csőrébe sajt volt, jókora, S kit a jóillat csalt oda, A róka szólt hízelkedőn: "Á, jónapot, te drága holló! Mi szép vagy! nincsen is hozzád hasonló! Nem tódítok, de hogyha hangod Olyan, mint rajtad ez a... |
Aranyosi Ervin verse: Olló és Móka |
2019-08-14 10:19:22 |
Aranyosi Ervin: Az Olló és a Móka Egyszer volt, hol nem volt, - úgy mint a mesében, az Olló egy sajtot kiollózott szépen. Egy reklámújságból egy sajtot kivágott, majd egy faágra ült, és sajt-lyukat gyártott. Arra járt a Móka, vigyorral az arcán, előre nevetett az Olló kudarcán, mert jól kitervelte, - nem sokáig tartott - Ollótól megszerzi a sokly... |
Romhányi József verseiből 3. rész |
2019-02-22 18:02:22 |
- Körkérdés a kutyához Magyar kuvasz: - Úgy tudja, ezt nálunk meg sem engedik? Csaholhatok reggelig! Magát rosszul informálták, azt hiszem, mert ugatni szabad nálunk, csak harapni nem. Orosz lajka: - Hogy ne nőjön! Nincs rá keret. Vakkantgatom csak a felet, mert látom, már mértéktartó. Nem nyikkanok, ha már sarló, s ha még a kalapács is felkúszna, halkan –... |
Aranyosi Ervin: Az Olló és a Móka |
2016-12-28 19:01:01 |
Egyszer volt, hol nem volt, - úgy mint a mesében, az Olló egy sajtot kiollózott szépen. Egy reklámújságból egy sajtot kivágott, majd egy faágra ült, és sajt-lyukat gyártott. Arra járt a Móka, vigyorral az arcán, előre nevetett az Olló kudarcán, mert jól kitervelte, - nem sokáig tartott - Ollótól megszerzi a soklyukú sajtot. Felszólt az Ollónak, magasra a... |
Így jártál... |
2015-11-26 19:06:05 |
RÖGTÖNZÉSEK Szuhanics Albert Így jártál... Igaz ügyért kiálltál, szabálysértést csináltál, látod, mégis ráfáztál, e világban így jártál. Fizeted a büntetést, ami bizony nem kevés, van igazság, ...odaát, te meg itt vagy, ideát... Igazságért kiálltál, magadnak bajt csináltál, nincs elnéző tekintet, sem ügyvéd, ki kimenthet! Te bármit is csinálsz má... |
Szép írások |
2015-07-09 21:56:00 |
JEAN DE LA FONTAINE. francia író és költő. Reims-ben papnak készült, de nem találta kedvét a teológiában, víg életet folytatott, mellette irodalommal is foglalkozott. Párizsban magas pártfogóinak (Condé és Conti, Vendôme és Burgund hercegeknek, az orléans-i hercegnőnek és másoknak) kegyéből élt. Öreg korában megbánta könnyelmű életmódját és hogy irodalmi léhaságait jóváteg... |
Furcsa finn finomságok |
2015-03-02 22:58:29 |
Furcsa finn finomságok Az észak-európai gasztronómia egyik fontos és kifejezetten sajátságos konyhája a finn konyha. Bár földrajzilag és történelmileg rengeteg szálon kötődik Svédországhoz és Oroszországhoz, a finn gasztronómia mégis egészen egyedülálló jelenség. Az időszámításunk előtti időkben a finnek ősei nagyrészt nomád életformát folytattak, így jellemzően halászat... |
Az olvadt sajt csodája |
2015-01-07 21:37:44 |
Az olvadt sajt csodája A téli hónapokban nincs is jobb a melengető fogásoknál, melyeknek egyik kedvelt alkotóeleme a sajt. A sajtot önmagában is élmény fogyasztani, de az olvasztott sajtnál kevés ínycsiklandóbb alapanyag található. Az olvadozó sajt nem csak ízével járul hozzá a fogásokhoz, hanem folyós állagának köszönhetően összetartja és egységgé kovácsolja az étel töb... |
|