Előző
Következő
|
Rakott zöldbab hús nélkül |
2014-08-29 13:58:13 |
Rakott zöldbab hús nélkül veresheni Hosszan tartó kúrám étrendjének színesebbé tételeként találtam ki ezt az isteni finom rakott ételt. Így 1 hónapnyi hús elhagyás után már teljesen megszoktam, hogy a Candida kúra fő alapanyagait hasznosítsam. Na és persze itt a zöldbab szezon és ezt ki kell használni, amíg igazán friss zöldséghez jut az ember. rakott_zöldbab Hozzávalók... |
Caesar saláta könnyedén |
2014-06-06 23:44:54 |
Caesar saláta könnyedén Hozzávalók: 1/2 fej lilahagyma 1 fej saláta 3 paradicsom 1 csirkemell kevéske lágyabb sajt Az öntethez: 1 nagy pohár tejföl 2-3 gerezd fokhagyma 10 dkg ömlesztett sajtkrém (natúr) só bors Elkészítés: Megfelezzük a csirkemellet, az egyik felét felcsíkozzuk. A másik felét szép vékony szelete... |
Így készítsünk sajtot otthon |
2014-02-14 21:58:10 |
Ma már egyre nagyobb teret hódít az otthoni, saját kezűleg készített élelmiszerek skálája. Most a sajtkészítés fortélyait írjuk le, ami szintén nem egy ördöngös feladat. Ennek fő alkotóeleme a háztáji, őstermelőtől származó friss tej, ugyanakkor még szükségünk lesz oltóanyagra (fermentációs eljárással készült, kimozinalapúra), ezt állattenyésztési üzletekben, vagy á... |
Joghurtkrémsajt készítése otthon |
2013-09-30 10:19:14 |
Hozzávalók 1 liter joghurt 1 maréknyi összevágott zöld fűszer 1-2 gerezd fokhagyma reszelve ( elhagyható ) só Elkészítés A joghurtot lecsepegtetjük egy szűrő segítségével, amit szükség szerint kibélelünk egy muszlin- vagy molinódarabbal (esetleg textilpelenkával). Krémsajthoz elég fél nap csepegtetés, ekkor kb. 35 dkg sajtot kapunk. Keményebbhez 1-... |
Körözöttes sajttekercs |
2010-11-06 16:25:31 |
hozzávalók 4 főre * 25 dkg trapista sajt * 1 tk vaj * 15 dkg körözött * 15 dkg sonka * 1/2 piros paprika * 1/2 zöld paprika elkészítés 1. A sonkát és a paprikákat nagyon vékony csíkokra vágjuk. 2. A sajtot felkockázzuk, és a vajjal gőzfürdőbe tesszük. Kb. 5-1... |
Sajtokról |
2010-07-24 13:04:34 |
Mozzarella Már megjelenésében is kitűnik a többi sajt közül. Az üzletben műanyag zacskóban lévő folyadékban úszkálnak a hófehér gömböcskék. Ez a folyadék nem más mint sós lé. A többi sajtféléktől eltérően itt a sós lé egészen a konyhánkig kíséri sajtunkat. Legnagyobb felhasználója talán a pizzakészítés, ahol 3-4 mm-es szeletekre vágott mozzarellakarikák olvadnak rá a tészta tetej... |
Közös napunk közös véleménye |
2008-03-09 16:52:10 |
Az idő tökéletesre változott, ránk süt Shanghai napja. Csomagunk megérkezett, köszönjük Rózsika a segítséget. 4 darab sajtunkat lefoglalták a vámosok, de ennek fejében mi, két Zoltán esszük ki őket a kínai finomságokból. Délelőttünk csomagvadászattal telt, délutántól már ismét az élmények tömege várt bennünket. Az új városrészbe (Pudong) utaztunk, a felhőkarcolók, gyönyörű sugáru... |
Előző
Következő
|
|