SÜTÉS NÉLKÜLI sütemények |
2015-11-16 13:57:45 |
NÉGER SZALÁMI 1 margarin 40 dkg cukor30 dkg keksz 10 dkg dió 1 cs mazsola 2 púpos kanál kakaó 1, 5 dl tej A kakaót a cukorral és a tejjel összekeverjük és gőz fölött felolvasztjuk. Hozzáadjuk a margarint és azt is felolvasztjuk benne. Bele rakjuk a diót és a mazsolát. Mikor kezd kihülni belekeverjük a darabokra tördelt kekszet. Zsírpapírba tekerjük és hagyjuk te... |
x |
2011-03-09 07:20:31 |
- Masiczáné Szőke Éva Mária Húha!!! Tíz év alatt se se tudnánk megfőzni-sütni azt a rengeteg finomságot,amit Marika ránkzúdított/szerencsére/ tegnap. KRINOLIN SALÁTA 1 NAGY KRINOLIN 4 CSEMEGE UBORKA 3 FŐTT TOJÁS 1 CSOMAG ÚJHAGYMA 1 TEJFÖL 1 TUBUS MAJONÉZ SÓ,BORS,MUSTÁR A krinolint,főtt tojásokat,uborkákat lereszeljük/nagyobb lyukú oldalon/ ,h... |
Sárgabarackos tejszínes torta |
2011-01-16 23:29:00 |
Hozzávalók: gyúrt tésztához: 150 g liszt (átszitálni), 40 g cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 100 g puha vaj A piskótatésztához: 3 tojás, 125 g cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 75 g liszt, 75 g étkezési keményítő, 15 g kakaópor, 2 csapott teáskanál sütőpor, 75 g vaj A töltelékhez: 1 kg (párolt, vagy eltett) sárgabarack, 30 g étkezési keményítő, 25 g cukor, 2 evőkanál citromlé, (50... |
Sárgabarackos tejszínes torta |
2010-11-01 20:05:58 |
Hozzávalók: gyúrt tésztához: 150 g liszt (átszitálni), 40 g cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 100 g puha vaj A piskótatésztához: 3 tojás, 125 g cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 75 g liszt, 75 g étkezési keményítő, 15 g kakaópor, 2 csapott teáskanál sütőpor, 75 g vaj A töltelékhez: 1 kg (párolt, vagy eltett) sárgabarack, 30 g étkezési keményítő, 25 g cukor, 2 evőkanál citromlé, (... |
GOFRI (ostya) TÖLTELÉKEK |
2010-10-27 04:59:04 |
Rumos barackíz Hozzávalók: 12 db gofrihoz 15 dkg sárgabarackíz (lekvár), 1 evőkanál rum (vagy 1 mokkáskanál rumaroma, ha gyerekek is esznek belőle), fél citrom leve, 1 evőkanál porcukor. Az összes hozzávalót jól kikeverem, és nem nagyon vastagon megkenem vele az ostyát. Gesztenyekrém Hozzávalók: 20 dkg gesztenyemassza, 1 dl meggybefőttlé (vagy 2 evőkanálnyi nem nagyon éde... |
gOFRI (OSTYA) tÖLTELÉKEK |
2010-10-13 05:35:29 |
Rumos barackíz Hozzávalók: 12 db gofrihoz 15 dkg sárgabarackíz (lekvár), 1 evőkanál rum (vagy 1 mokkáskanál rumaroma, ha gyerekek is esznek belőle), fél citrom leve, 1 evőkanál porcukor. Az összes hozzávalót jól kikeverem, és nem nagyon vastagon megkenem vele az ostyát. Gesztenyekrém Hozzávalók: 20 dkg gesztenyemassza, 1 dl meggybefőttlé (vagy 2 evőkanálnyi nem nagyon éde... |
Sárgabarackos tejszínes torta |
2010-09-24 05:12:56 |
Sárgabarackos tejszínes torta Hozzávalók: gyúrt tésztához: 150 g liszt (átszitálni), 40 g cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 100 g puha vaj A piskótatésztához: 3 tojás, 125 g cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 75 g liszt, 75 g étkezési keményítő, 15 g kakaópor, 2 csapott teáskanál sütőpor, 75 g vaj A töltelékhez: 1 kg (párolt, vagy eltett) sárgabarack, 30 g étkezési keményítő, 25 g... |
Diákcsemege |
2010-09-07 18:52:56 |
Hozzávalók: 30 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 20 dkg margarin, 2 tojássárgája, 1 evőkanál nescafé. A lisztet a margarinnal eldolgozzuk, hozzáadjuk a cukrot, a tojás sárgákat és a szűrőn áttört nescafét. Fóliába csomagolva egy órára hűtőbe tesszük. A tésztát 5 mm vastagra kinyújtjuk és kb 60-70 darab tallért szúrunk ki belőle. A tallérokat sütőpapírral fedett sütőlemezre helyez... |
Diákcsemege |
2010-08-28 16:54:07 |
Hozzávalók: 30 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 20 dkg margarin, 2 tojássárgája, 1 evőkanál nescafé. A lisztet a margarinnal eldolgozzuk, hozzáadjuk a cukrot, a tojás sárgákat és a szűrőn áttört nescafét. Fóliába csomagolva egy órára hűtőbe tesszük. A tésztát 5 mm vastagra kinyújtjuk és kb 60-70 darab tallért szúrunk ki belőle. A tallérokat sütőpapírral fedett sütőlemezre helyez... |
Sütik |
2010-02-28 16:27:50 |
ALMÁS KRÉMES Hozzávalók: 1,5 kg alma, 8 tojás, 18 dkg porcukor, 3 evőkanál víz, 20 dkg liszt, ½ csomag sütőpor, 1 evőkanál kakaó. Alufóliával kibélelünk egy tepsit. Az almát vékonyra leszeljük és szorosan a tepsibe egymás mellé lerakjuk. A tojások sárgáját a porcukorral és a vízzel habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a keményre felvert tojásha... |
|