Kakaós fonott kalács |
2023-02-01 15:39:26 |
Hozzávalók 3 dl tej 4 dkg friss élesztő 50 dkg liszt 4 ek. cukor 1 kk. só 1 dl. olaj 2 ek.Dr. Oe... |
Diós – vaníliás kifli |
2020-01-31 16:12:54 |
Hozzávalók : 30 dkg liszt, 22 dkg puha vaj vagy margarin, 10 dkg porcukor, 10 dkg darált dió, 1 db egész tojás Vaníliacukros porcukor a forgatáshoz Elkészítés : a lisztet a porcukorral, és a darált dióval elkeverjük. Adjuk hozzá a puha vajat, és morzsoljuk össze a masszát. Végül tegyük hozzá a tojás, és gyúrjunk belőle egy puha tésztát. Pihentessük 1 órát a hűtőszekr... |
kürtőskalács sörösdobozon sütve |
2016-12-15 12:56:42 |
Hozzávalók a kürtőskalácshoz: - 50 dkg liszt - 5 g sütőélesztő vagy egy csomag szárított élesztő - 2 evőkanál porcukor - 2 tojás - 2.5 dl tej - 10 dkg margarin - étolaj a kenéshez - 6-7 db 0.5 literes alumínium sörös doboz - alufólia a sörös dobozok csomagolásához Előkészületek: A soros dobozoka... |
Húsvéti recept gyűjtemény |
2016-08-02 09:54:10 |
Bundás macesz Hozzávalók: Személyenként 1 tojás, só, kb. 1 maceszlap. A maceszlapot csíkokra törjük, meleg vízzel leöntjük, majd kettőt-hármat összeragasztva a tojásba mártjuk, majd forró olajban pirosra sütjük. Gazdag egytál Hozzávalók: 1 csomag gyorsrizs, 20 dkg zöldbab, 1 kisfej karfiol, 1 csomó leveszöldség, 1/2 kg marhahús (de lehet sertés, pulyka vagy bármi, tetszés sz... |
Így készíthetünk túrót kölesből |
2016-06-03 17:48:10 |
Tejallergia esetén sem kell lemondanunk a túróról, hiszen kölesből bármikor könnyedén előállíthatjuk. A köles a régi magyar konyha közkedvelt alapanyaga volt, majd feledésbe merült, s csak mostanában kezd ismét népszerűvé válni. Nem hiába, hiszen azon kívül, hogy rendkívül egészséges, még gluténmentes diétában is alkalmazható! A főtt köles elkészítése rendkívül egyszerű és gyor... |
Diós – vaníliás kifli |
2015-12-08 11:56:18 |
Hozzávalók : 30 dkg liszt, 22 dkg puha vaj vagy margarin, 10 dkg porcukor, 10 dkg darált dió, 1 db egész tojás Vaníliacukros porcukor a forgatáshoz Elkészítés : a lisztet a porcukorral, és a darált dióval elkeverjük. Adjuk hozzá a puha vajat, és morzsoljuk össze a masszát. Végül tegyük hozzá a tojás, és gyúrjunk belőle egy puha tésztát. Pihentessük 1 órát a hűtőszekrényb... |
Farsangi fánkok, kicsit másképp |
2015-02-05 23:50:49 |
Farsangi fánkok, kicsit másképp A báli szezon kedvenceit ne csak lekvárral kínáld! Igaz, nagyi fánkjánál, házi baracklekvárjánál nincs ízletesebb, de azért időnként nem árt változtatni a bevett szokásokon. A maszkabálok hagyományos édességét számtalan izgalmas recept szerint készítheted el. A farsang időszaka vízkeresztkor, január 6-án kezdődik, és a húsvétvasárnapot mege... |
Jókai szelet |
2013-10-14 20:18:10 |
Jókai szelet Hozzávalók a tésztához: 40 dkg süteményliszt 20 dkg margarin 15 dkg cukor 3 db tojás ½ Tasak sütőpor 1 tasak vaníliacukor 1-2 evőkanál tejföl Töltelék: Eper vagy baracklekvár Máz: 20 dkg porcukor 3 evőkanál forró víz Piros színű szörp Elkészítése: A lisztben elvegyítjük a sütőport, és elmorzsoljuk a margarinnal. A tojással, a cukorral, a v... |
szeretettel |
2013-10-09 17:42:02 |
TIZENEGYEDIK FEJEZET A MEGBOCSÁTÁS HATÁRTALAN A megbocsátás az az eszköz, amellyel megtapasztalhatjuk a békét, megismerhetjük önmagunkban a szeretetet, adhatunk anélkül, hogy áldozatot hoznánk, tökéletesen megélhetjük a jelen pillanatot, és tisztán meghallhatjuk a belső boldogság tanácsait. Az at... |
szeretettel |
2013-07-31 10:45:10 |
TIZENEGYEDIK FEJEZET A MEGBOCSÁTÁS HATÁRTALAN A megbocsátás az az eszköz, amellyel megtapasztalhatjuk a békét, megismerhetjük önmagunkban a szeretetet, adhatunk anélkül, hogy áldozatot hoznánk, tökéletesen megélhetjük a jelen pillanatot, és tisztán meghallhatjuk a belső boldogság tanácsait. Az attitudiná... |
|