Előző
Következő
|
Húsvéti sonka mese..... |
2021-03-26 13:04:26 |
Húsvéti sonkamese És mi kéne, ha lenne? - nevetett a hentes az öregemberre, miközben a vásárcsarnok zajában egymást kergették az illatok azzal a vidám, tömegelős mormogással, ami húsvét előtt egy héttel, szombatonként mindig körbetáncol a piacon. - Sonka. Tudja, olyan megfőzni való - motyogta az öreg, de hangját széttaposta a hangzavar, amiből egy asszony... |
Wass Albert: Farkasverem (9) |
2015-01-30 17:56:12 |
Október van már erősen, az ősz lábujjhegyen járja az erdőt, néha megáll és csókolózik a fákkal. Mindennap találkoznak az erdőn, anélkül, hogy megbeszélnék, csodálatosan tervszerű véletlenek folytán. Néha virágot nyújtanak át egymásnak, megkésett, koravén őszi virágot, a kezük ilyenkor hosszasabban összeér, de nem veszik észre, hogy feltűnő volna. A férfi néha levesz a lán... |
szeretettel |
2013-10-11 16:14:15 |
Első fejezet Nevem Arthur Gordon Pym. Apám köztiszteletben álló polgárember volt, aki hajózási kellékekkel kereskedett Nantucket városában, ahol magam is megláttam a napvilágot. Anyai nagyapám jónevű ügyvéd volt. Szerencse kísérte általában minden dolgaiban, így tőzsdespekulációiban is, melyeket a valamiko... |
Sonkás krumplileves recept |
2013-03-02 23:08:27 |
Hozzávalók: 2 db tejföl 4 ek liszt 1 db babérlevél 4 gerezd fokhagyma 0.5 csokor petrezselyem 0.5 kg burgonya 1 csipet só 1 csipet bors 1 csipet őrölt kömény 1 csipet majoranna 1 csipet oregáno 1 csokor petrezselyemzöld 25 dkg füstölt csülök Elkészítés: Fogok egy nagy lábost és beleteszem a sonkadarabot, majd felengedem vízzel. Rakok hozzá egy kevés sót és feltes... |
Nincs Cím |
2013-02-13 14:51:31 |
CSALÁRD HÁZASSÁG A Feltámadás Kórházából - Valladolidban van, a Puerta del Campón[117] kívül - egy katona jött ki; kardját mankónak használta, s ez meg vékony lábaszára, arca sápadtsága világosan mutatta, hogy noha nem volt éppen különös hőség, húsz nap alatt kiizzadhatott magából minden rossz nedvet,[118]... |
Fejtõs paszulyleves |
2010-10-28 05:56:01 |
Hozzávalók: 1 liter fejtős bab 4 dl vastag házi, vagy Bakony tejföl 3 evőkanál étolaj 3 evőkanál finomliszt 1 fej vöröshagyma 1 cikk fokhagyma 1 teáskanál csemege pirospaprika só, ízlés szerint =A friss vagy mélyfagyasztott fejtős paszulyt megmosom, és enyhén sós vízben felteszem főni. A vörös- és fokhagymát apróra vágom, olajon üvegesre... |
Paul Claudel |
2010-02-15 21:23:33 |
........... Paul Claudel: Ballada Ne mondjátok, hogy éppen elég kenyerem van -- mindig a más kenyere a jobb. Engem illet, mivel kívánom, és szörnyű látni azt az alakot, amint fogát a szeletembe vájja. Amellett neki kolbászt tettek rá, nekem meg csak egy sonkadarabot. Hogyha ilyen mohón habzsol tovább, mi mar... |
Előző
Következő
|
|