Előző
Következő
|
húsvéti sonkáról |
2012-04-04 11:43:24 |
1. Hol vegyünk sonkát? Macerás egy dolog, az már igaz! A sonka bizalmi kérdés. Legalábbis számomra. Amióta a piacon oly csúnyán megjártam egy darabbal, őszintén megmondom, nem nagyon merem ajánlani. Csak ha a hentes nagyon megbízható, nem simlizik, nem hoz máshonnan, mint amit a címke mutat, akkor talán igen. A piacon áruló nénikkel is csak óvatosan, csak akkor vegyünk tőlük, ha... |
Húsbavágóan bizalmas .... |
2011-03-11 11:22:31 |
Húsbavágóan bizalmas - az 5 legjobb hentes Nem csak nosztalgikus fantazmagória a régi idők hentes-vásárló közti tisztes bizalma. Újra reneszánszát éli a minőségi hús felfedezése, és ezzel együtt a hentes szakma megbecsülése is visszanyeri megkopott fényét. Lássuk a legnevesebbeket! Az alapanyag a gasztronómia alfája és ómegája - mondják sokszor, nem is alaptalanul. En... |
Éhes disznó makkal álmodik |
2009-04-13 21:05:18 |
Soha nem felejtem a pillanatot, amikor (jó néhány évvel ezelőtt) a madridi José Morales, ibériai sonkamester meglátta, hogy különösebb ceremónia nélkül bekebelezek pár szelet bellota sonkát. Mintha Petrust innék szódavízzel. A spanyol sonkák derék őre, aki kurzusokat tart a Jamón Ibérico de Bellota, a világhírű hegyi makksonka íz- és illatkülönbségéről, s aki külön sonkaszelete... |
Előző
Következő
|
|