Nagyanyám utolsó buktája |
2019-05-18 13:04:32 |
Kinek pogácsa , kinek stangli , másnak rétes - nekem bukta . Egy százéves csempe lábosban sütötte , a legalább hatvanéves , ütött - kopott sütőben . Nem fekvő bukta volt , mint a bóti , hanem álló : hiszen ez házi ! Háromféle volt mindig : mákos , diós , lekváros . Össze - vissza , hogy minden egyes darab meglepetés legyen : ez most vajon milyen ? Kézzel tekerte... |
Finom sajtos rúd |
2019-01-06 20:48:06 |
Sajtos rúd: Elkészítési idő: Előkészítés: 10 perc Sütés : 15-20 perc Hány adagra elég? Adagok: 12 Hozzávalók: 125 gramm vaj 125 gramm zsír 150 gramm reszelt sajt ( a tésztába keverjük, lehet többféle is) 1 evőkanál só 500 gramm liszt 2 deciliter tejföl 1+1 dar... |
Receptek az 1930-as évekből |
2018-04-13 10:36:48 |
Rumos szelet: "20 dkgliszt 14 dkg vaj, 6 dkg porcukor, egy kávéskanálnyi só, egy egész tojás és 2 tojás sárgáját a gyuródeszkán porhanyos tésztává gyúrunk és kisodorjuk. A kisodort tészta egyik felére rákenjük a tölteléket, az üres tésztával ezt letakarjuk, széleit ujjainkkal lenyomkodjuk, kivajazott tepsibe helyezzük a tetejét tojás fehérjével megkenjük és vékonyra beszeletelt... |
Finom sós falatkák minden alkalomra |
2018-03-27 17:50:09 |
Finom sós falatkák minden alkalomra Hozzávalók 60 dkg liszt 25 dkg margarin 2 db tojás 1 cs élesztőpor 35 dkg sajt 1 ek só 3 dl tejföl 1 tk cukor Elkészítés A liszthez adjuk a sót az élesztőt és belemorzsoljuk a margarint. A sajtot lereszel... |
Sós és sajtos stangli |
2018-02-13 12:41:16 |
Sós stangli Hozzávalók: 30 dkg liszt 10 dkg vaj 4 evőkanál tejföl 1 tojás fél csomag sütőpor só A lisztbe szitáld bele a sütőport. Add hozzá a vajat és a tejfölt. Ízlésed szerint sózd meg, és gyúrd össze a tésztát, majd hajtogasd össze, és pihentesd kicsit. Nyújtsd ki ujjnyi vastagságúra, és vágd nagyobb csíkokra. Kend meg a tetejét tojással, és előmelegített sütőben süs... |
Szentiváni sós stangli |
2018-01-18 14:50:41 |
Nem kell bedobozolni, mert a szabad levegőn finomabb marad. Variálható magokkal vagy akár teljeskiörlésű liszttel is. Hozzávalók: 70 dkg liszt 25 dkg Rama 20 dkg zsír 3 tojás sárgája 3 dkg só 1 pohár tejföl (17-18 dkg) 5 dkg élesztő 20-30 dkg reszelt sajt a tetejére Elkészítése: A hozzávalókat a sajt kivételével összegyúrjuk.... |
Sajtos stangli vagy pogácsa: |
2018-01-15 13:52:13 |
Sajtos stangli vagy pogácsa 50 dkg liszt, 2 dkg élesztő, 25 dkg margarin, 10 dkg reszelt sajt, 3 db tojás sárgája, 2 dl tejföl, 1 teáskanál só, 1 kempingsajt Az élesztőt elmorzsoljuk a liszttel majd a margarint is elmorzsoljuk velük. Hozzá adjuk a többi hozzávalót és gyorsan összegyúrjuk. Nem kel dagasztgatni, ha össze áll már tökély. Mehet egy nagy zacskóba vagy... |
Sörkorcsolyák 1. |
2017-12-31 13:28:26 |
SÖRKIFLI Hozzávalók: 50 dkg liszt, 6 dkg vaj vagy Ráma margarin, 2 dkg élesztő, 3-4 dl tej, 2 kockacukor, só, köménymag Egy fél deci cukorral ízesített langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt. A langyos liszthez keverjük, és kiskanálnyi sóval meg annyi langyos tejjel, hogy rétestészta keménységű legyen, bedagasztjuk. Hólyagosra kidolgozzuk, majd négy cipóra osztjuk. Mindegyi... |
Gyors, foszlós csavart Sajtos-túrós stangli |
2017-09-23 21:07:11 |
Hozzávalók 25 dkg túró só sütőpor 1 evőkanál tejföl 30 dkg liszt 20 dkg ráma margarin 1 tojás sárgája Elkészítése A hozzávalókat összegyúrjuk, fél órát pihentetjük a hűtőben, majd kinyújtjuk és rudakat, stanglikat formálunk belőle. Én két rudacskát megcsavartam, s úgy tekertem össze. Lekenjük tojással a tetejét és megszórjuk reszelt sa... |
Sós és sajtos stangli, rúd receptek |
2017-05-26 09:27:10 |
Sós stangli Hozzávalók: 30 dkg liszt 10 dkg vaj 4 evőkanál tejföl 1 tojás fél csomag sütőpor só A lisztbe szitáld bele a sütőport. Add hozzá a vajat és a tejfölt. Ízlésed szerint sózd meg, és gyúrd össze a tésztát, majd hajtogasd össze, és pihentesd kicsit. Nyújtsd ki ujjnyi vastagságúra, és vágd nagyobb csíkokra. Kend meg a tetejét tojással, és előmelegített süt... |
|