A kelkáposzta egészségünk megőrzésére |
2020-12-09 17:20:20 |
A kelkáposzta nagyon gazdag vitaminokban. 100%-ban fedezi egy átlagos ember napi A- és C-vitamin szükségletét. A kelkáposzta nagy mennyiségben tartalmaz még K-vitamint, mely a normál véralvadás, az egészséges csontok és az antioxidáns aktivitás szempontjából nagyon fontos... |
Momordika |
2020-11-12 15:44:17 |
A momordika vagy balzsamuborka keserű ízű zöldség, melynek azonban igen jótékony hatása van a gyomor- és bélrendszerre. Egy csészényi belőle fedezi a napi C-vitamin-szükségletet, emellett szív- és érrendszeri betegségek és cukorbetegség esetén is érdemes fogyasztani. Forrás... |
A D-vitamin helyes adagolásáról |
2020-11-11 11:28:21 |
Szendi Gábor: Mennyi az annyi? A D-vitamin helyes adagolásáról A D-vitamin adagolása tudomány és nem hiedelmek kérdése. Még a legújabb ajánlás is bőven alatta van a valódi szükségleteknek. Most, hogy itt az ősz sokan érdeklődni kezdtek a D-vitaminszedés iránt, ismét fény derült arra, milyen sötétség él az o... |
Kitartással |
2020-10-31 21:40:26 |
,,Kitartással fussuk meg a küzdőteret!" (Zsid 12,1) ,,Kitartással" futni nagyon nehéz. A ,,futás" szó önmagában érzékeltetheti a türelem távollétét, vagy a törekvést a cél elérésére. Mégis gyakran összekapcsoljuk a türelmet a lefekvéssel vagy a csendben maradással. Úgy gondolunk rá, mint angyalra, aki őrzi a munkaképtelen ember ágyát. Mégsem his... |
Brazil dió a pajzsmirigy barátja |
2020-10-23 20:16:33 |
A brazil dió, vagy más néven paradió (Bertholletia excelsa) magas szeléntartalmú, amely antioxidáns hatású ásványi anyag. Ez az egyik legtáplálóbb dióféle. A brazil dió E-vitaminban nagyon gazdag és a szelénnel együttműködve óriási segítséget jelent az immunrendszer megerő... |
Köles : A Föld ásványanyagokban leggazdagabb gabonája |
2020-10-15 02:11:49 |
A köles a zabhoz hasonlóan a toklászosok családjába tartozik, eredeti őshazája India. Az egyik legősibb kultúrnövény. Németországban már a Krisztus előtti időben is termesztették. Száz évvel ezelőtt még óriási jelentősége volt a táplálkozásban, mára azonban feledésbe merül... |
Pajzsmirigy és a táplálékok |
2020-09-15 17:57:55 |
A pajzsmirigyet sokféle probléma kialakulásáért lehet hibáztatni, például a hízásért, fáradtságért, kimerültségért. Nagyon gyakran mi vagyunk a felelősek ennek a problémának a kialakulásáért, mivel a modern életstílussal és étrenddel igénybe vesszük a pajzsmirigyünket. A következő lista azokat az okokat sorolja fel, amik minden nap károsítják ezt a létfontosságú szervet:... |
A K-vitaminról |
2020-07-02 19:09:19 |
A K-vitamin egyike a zsírban oldódó vitaminoknak. Ez a tápanyag a természetben elsősorban a leveles zöldségekben, a csirkehúsban és a különböző káposztafélékben fordul elő bőségesen. A K-vitamin napi szükségletének nagy részét a táplálékon keresztül vesszük magunkhoz. Ennek a vitaminnak a véralvadásban, valamint a csontképzésben van különleges szerepe. Koenzimként közvetlenül rész... |
A csokoládé 7 előnyös egészségügyi hatása |
2020-06-14 18:41:31 |
A csokoládé 7 előnyös egészségügyi hatása A csokoládé tele van olyan tápanyagokkal, amelyek pozitívan befolyásolhatják egészséget. Nem, nem a magas cukor és alacsony kakaótartalmú, olcsó, csokinak látszó tárgyak. A magas kakaóta... |
A szerves magnéziumról |
2020-01-30 20:58:36 |
Manapság már sok helyen olvashatunk a magnézium fontosságáról és arról, hogy életünk és egészségünk egyik fontos elemét képezi. Azt is mondhatnánk, hogy magnézium nélkül nem lehetne élet a földön, hiszen a tengervize, amelyekből az élet született nagymértékben tartalmaz magnéziumot. A zöld színű növények klorofillt tartalmaznak és a klorofill molekula ,,szívét" pedig a mag... |
|