Regisztráció  Belépés
Keresés a TVN.HU felhasználók blog bejegyzéseiben
Blog bejegyzések száma: 4201951 db

Mit:

  

Felhasználónév:

   (szűkítés)
  
Találatok:
Találatok száma: 7180
Előző Következő
József Attila – Balga költő 2017-03-21 07:52:29
József Attila - Balga költő Nem adatott meg mindenkinek A balgaság, mely a füvekben ég, Tudom én jól, tudom én. Csak pazaroljam, Csak tékozoljam Szegénységem, Alázatosságom, A friss levegőt, A rigókat, A földek bőízű nedveit, A futkározó mezei virágokat, melyek homlokukon hordják álmaim S huncutul dörgölőznek A nyihogó kancák bokáihoz. ...
Erdélyi csorba (Ciorbă taransilvăneană) 2017-03-19 00:05:08
Erdélyi csorba (Ciorbă taransilvăneană) Hozzávalók 40 dkg füstölt hús vagy szalonna 30 dkg káposzta- és zsenge karalábélevél 2 ek liszt 1 ek zsír 1 ek zöld kapor 1 fej hagyma savanyú tej 2-3 gerezd fokhagyma só Elkészítés A húst vagy a szalonnát 2 l hideg vízben főni tesszük. A hagymát a megmosott, leforrázott és...
Betyárkrumpli 2017-03-18 16:24:12
hozzávalók : 2 kg krumpli fél kg kolbász fél kg szalonna ( bármilyen, ízlés dolga ) 3-4 fej vöröshagyma só bors chilipor zsír, a tepsi kikenéséhez Elkészítés : A krumplit meghámozzuk, felkarikázzuk, ízlés szerint sózzuk, állni hagyjuk, 3 - felé osztjuk. A kolbászt is felkarikázzuk, a szalonnát szeletekre vágjuk, és bevagdossuk. A hagymát karikákra szeljük. Egy t...
lengyel káposztaleves 2017-03-17 12:52:10
Kapusniak z młodej kapusty 40-50 dkg sertésborda (vagy csirke ) 3 sárgarépa 2 petrezselyem Egy darab zeller Kb. 20 cm-es darab póréhagyma Néhány szegfűbors, bors, két babérlevél 4-6 burgonya Evőkanál paradicsompüré Egy kis fej káposzta fiatal Kb. 20 dkg füstölt szalonna vagy kolbász két kanál apróra vágott kaporra A húst kisebb dara...
Quiche lorraine (alaprecept) 2017-03-17 00:05:44
Quiche lorraine (alaprecept) Hozzávalók A tésztához: 25 dkg finomliszt 7 dkg vaj 5,5 dkg sült zsír 2 db tojás A töltelékhez: 25 dkg húsos szalonna 2 db vöröshagyma (nagyobb) 1 dl tejszín 1 dl tejföl 1 dl tej ( langyos) 1 marék reszelt kemény sajt (Gruyères, Comté) 1 mk fehér bors 1 mk szerecsendió...
Juhtúrós haluska 2017-03-13 23:23:55
Juhtúrós haluska Hozzávalók 10 dkg füstölt szalonna 1 kg burgonya 1 db tojás 30 dkg liszt 25 dkg juhtúró 20 dkg tejföl 1 csokor snidling só Elkészítés Az apróra kockázott szalonnát zsírjára sütjük, majd egy szűrőlapáttal kiszedjük a húst, és félretesszük. Összedolgozzuk a meghámozott, lereszelt burgonyát a to...
Erdész szelet (gombás karaj) 2017-03-07 22:51:20
Erdész szelet (gombás karaj) Hozzávalók 60 dkg sertéskaraj (csont nélküli) 50 dkg csiperkegomba 2-3 szál sárgarépa 1 fej vöröshagyma (nagyobb) 4-5 szelet szalonna (vékony) 2 ek liszt (+ a forgatáshoz) bazsalikom oregánó só bors pirospaprika Elkészítés A megtisztított karajt 1 cm-es szeletekre vágjuk, me...
Pünkösdi szokások... 2017-03-04 08:10:32
Pünkösdi szokások A régiek jól tudták, ilyenkor meg kell állni egy pillanatra, s a nagy nyári munkák előtt ünnepelni kell. Köszönteni az új életet, imádkozni a bő termésért, gyermekáldásért. Erre szolgált a pünkösd, a húsvét utáni ötvenedik nap. A templomokban évről évre megemlékeztek erről a napról, a lángnyelveket a pünkösdi rózsa szirmaival helyettesítették, a Szentlélek...
Erdész szelet (gombás karaj) 2017-03-02 16:41:39
Erdész szelet (gombás karaj) Kovács Noémi Hozzávalók 60 dkg sertéskaraj (csont nélküli) 50 dkg csiperkegomba 2-3 szál sárgarépa 1 fej vöröshagyma (nagyobb) 4-5 szelet szalonna (vékony) 2 k liszt (+ a forgatáshoz) bazsalikom oregánó só bors pirospaprika Elkészítés A meg tisztított karajt 1 cm-es szeletekr...
Márciusi jeles napok 2017-03-01 15:09:58
MÁRCIUS 12. GERGELY NAPJA A nap ünneplését IV. Gergely pápa rendelte el 830-ban, aki elődjét, I. (Nagy) Gergely pápát (509-604), iskolák alapítóját, a gregorián-éneklés megteremtőjét az iskolák patrónusává tette. E naphoz Európa-szerte felvonulások, diákpüspök-választás és vetélkedők kapcsolódtak. A magyarországi Gergely-járás eredetét, interetnikus kapcsolatait Földesi B...
Előző Következő
Blogok, Videótár, Szótár, XFREE, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza,

© 2002-2016 TVN.HU Kft.