Belépés
Keresés a TVN.HU felhasználók blog bejegyzéseiben
Blog bejegyzések száma: 4353688 db

Mit:

  

Felhasználónév:

   (szűkítés)
  
Találatok:
Találatok száma: 121
Előző Következő
Betyár zöldbableves 2018-08-08 11:45:21
Hozzávalók: 20 dkg füstölt szalonna, 2 nagyobb fej vöröshagyma, 1 fakanál sertészsír, 3 paprika, 2 paradicsom, 30 dkg füstölt tarja, 40 dkg tarhonya, 50 dkg zöldbab, 5 teáskanál őrölt paprika, 3 teáskanál só, 2 teáskanál őrölt bors, 3 babérlevél, 5 dl tejföl, 3 evőkanál liszt. A füstölt szalonnát kis kockákra vágjuk, majd bográcsban kiolvasztjuk a zsírját. Közben a vöröshagymát m...
Ízőrzők - Szatmárcseke 2017-04-27 07:27:01
Ízőrzők - Szatmárcseke - receptek Kaszás leves Hozzávalók: (10 főre) 2 kg füstölt hús (oldalas, vagy tarja), 30 dkg füstölt kolbász, 1 kg sertéshús (comb, lapocka, tarja), 3-4 kg krumpli, 2 nagy vöröshagyma, 10 babérlevél, só, 1 liter tejföl, 1 dl tej, liszt a habaráshoz. A krumplit meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk. Nagy leveses fazékba beletesszük a megtisztított egész h...
Tallóztam 2016-03-25 08:26:13
Régi recept a Kolozsvári hóstát környékéről. Nyáron készítették, vacsorára, az udvaron nevelkedett, fiatal házi csirkékből. A friss tárkonytól és a bortól az ételnek kellemes pikáns az íze. Burgonyalepény kíséretében, a férfiak által nagyon kedvelt eledel volt, akik házi fehérbort ittak utána. Hozzávalók 4 főre 1 nagyobb csirke, 10 dkg kolozsvári füstölt szalonna, 2...
Kolozsvári csirke 2016-03-23 16:44:31
Régi recept a Kolozsvári hóstát környékéről. Nyáron készítették, vacsorára, az udvaron nevelkedett, fiatal házi csirkékből. A friss tárkonytól és a bortól az ételnek kellemes pikáns az íze. Burgonyalepény kíséretében, a férfiak által nagyon kedvelt eledel volt, akik házi fehérbort ittak utána. Hozzávalók 4 főre: 1 nagyobb csirke, 10 dkg kolozsvári füstölt szalonna, 2...
Sztrapacska túróval és szalonnapörccel 2015-10-29 14:23:34
Sztrapacska túróval és szalonnapörccel Hozzávalók Hozzávalók: 4 tojás 5 darab krumpli só liszt 20 dkg szalonna 25 dkg túró tejföl Elkészítés Elkészítés: A tojásból és a lereszelt krumpliból a sóval és a liszttel nokedli keménységű tésztát készítek. Ugyanúgy forró vízbe szaggatom, mint a nokedlit. Míg fő, a szalonn...
A kenyértészta átváltozásai 2015-09-07 11:34:06
A kenyértészta átváltozásai Kenyértésztával jó dolgozni. A maga egyszerűségében hihetetlenül gazdag matéria, nagyon variábilis, és ha ügyesek vagyunk, akkor igen sokféle étel készíthető belőle. A kenyértészta alapesetben nem tartalmaz mást, mint élesztőt, lisztet, vizet és picinyke sót. Az alapösszetételt azonban igen sokféleképp variálhatjuk. Élesztőből dolgozhatunk szá...
Betyár zöldbab 2015-05-28 22:05:05
Betyár zöldbab Hozzávalók: 60 dkg zöldbab 5 dkg füstölt szalonna 1 db paradicsom 10 dkg főtt füstölt sonka 2 db zöldpaprika 1 db vöröshagyma zöldpetrezselyem 10 dkg apró tarhonya 1 dl aludttej pirospaprika Elkészítés: A füstölt szalonnát apró kockákra vágva kiolvasztjuk, a pörcöt kiszedjük. A zsírban megfonnyasztjuk a...
kolozsvári csirke 2014-11-15 13:49:21
Kolozsvári csirke Hozzávalók: 1 nagyobb csirke, 10 dkg kolozsvári füstölt szalonna, 2 paradicsom, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 dl száraz fehérbor, 1 ek apróra vágott friss tárkonylevél, 4 gerezd fokhagyma, 1 dl tejföl, 1 dl tejszín, ízlés szerint só és törött fekete bors. Elkészítése: A csirkét megtisztítom, és kisebb darabjaira vágom. Megsózom, és 10 per...
erdélyi kapros galuska 2014-11-14 08:48:49
forrás : ottiz főz Erdélyi kapros galuska Hozzávalók: 20 dkg húsos szalonna, 30 dkg finomliszt, 2 tojás, 15 dkg füstölt, reszelni való sajt, 1 csokor kapor, só, őrölt fekete bors, kb. 2 dl víz; a mártáshoz: őrölt pirospaprika, 3 dl tejföl, 1 evőkanál finomliszt, 1 csokor kapor. Elkészítése: A húsos szalonnát kockára vágjuk és serpenyőben a z...
kolozsvári csirke 2014-11-13 12:58:50
forrás- http://aledakonyhaja.blogspot.hu Régi recept a Kolozsvári hóstát környékéről. Nyáron készítették, vacsorára, az udvaron nevelkedett, fiatal házi csirkékből. A friss tárkonytól és a bortól az ételnek kellemes pikáns az íze. Burgonyalepény kíséretében, a férfiak által nagyon kedvelt eledel volt, akik házi fehérbort ittak utána. Hozzávalók 4 főre: 1 nagyobb csirke, 1...
Előző Következő
Blogok, Videótár, Szótár, Fecsegj, Tudjátok?,

© 2002-2018 TVN.HU Kft.