Előző
Következő
|
A kínai piramisok csodái |
2011-08-08 09:27:05 |
A piramisépítő kultúrák használták a székely írás elődjét. A kínai kultúra kezdeteinél ott találjuk a hunokat, a kínai írásban pedig a székely jelek párhuzamait. A kínai piramisok nagyon érdekesek, mert lehetőségünk van a kínai-magyar történeti kapcsolatok bemutatására is. Ezen építmények létéről az 1990-es évek elejéig lényegében mit sem tudott a világ. Kínában ugyan ősidők óta... |
Bableves szarvaspörkölttel |
2011-06-21 21:31:37 |
Hozzávalók: 1 kg sertéscsülök 1 kg szarvaslapocka 40 dkg bab 10 dkg liszt 1 evőkanál pirospaprika 5 dkg zeller 15 dkg sárgarépa 10 dkg zsír 1 kanál só 1 db vöröshagyma 10 dkg fehérrépa A babot előző nap beáztatjuk és a csülökkel feltesszük főzni. Sózzuk, fűszerezzük. A szarvasmarhahúst pörköltnek elkészítjük. A félig megfőtt babhoz adjuk a zöldségeket és puhára... |
Vadragu kemencézett almában |
2010-09-02 13:10:46 |
Hozzávalók 4 személyre: * 80 dkg szarvaslapocka * 40 dkg vegyes gomba (erdei csiperke, róka, laska stb.) * 1 szál póréhagyma * 10 dkg áfonya (lekvár is jó) * 2 dl vörösbor * 8 db alma * 1 ág rozmaring * 1 kk. borókabogyó * 1 dl étolaj * 2 db marhahúsleves kocka * ételízesítő, ízlés szerint * 10 dkg dióbél * 1 ta... |
Szarvas gulyás |
2007-06-06 22:33:38 |
Gemenci szarvasgulyás csészében HOZZÁVALÓK: 35 dkg szarvaslapocka 12 dkg lencse 25 dkg sárgarépa 8 dkg zsír 1 fej vöröshagyma 1-1 zöldpaprika, paradicsom 2 babérlevél 3 szál zellerlevél őrölt kömény pirospaprika őrölt fehér bors só ELKÉSZÍTÉS A zsírban pirítsuk meg a finomra vágott hagymát, a felaprított paprikát és paradicsomot, majd szórjuk meg pirospapr... |
Előző
Következő
|
|