Regisztráció  Belépés
Keresés a TVN.HU felhasználók blog bejegyzéseiben
Blog bejegyzések száma: 4382285 db

Mit:

  

Felhasználónév:

   (szűkítés)
  
Találatok:
Találatok száma: 894
Előző Következő
Melyik ételhez milyen fűszer illik? 2018-07-12 10:47:47
Levesek Bab: fokhagyma, kakkukfű Borsó: kakkukfű, rozmaring, tárkony Erőleves: feketebors, fokhagyma, gyömbér, pasztinák, petrezselyem, pirospaprika, sáfrány, szerecsendió Gomba: borsikafű, fokhagyma, majoranna, rozmaring, tárkony Gulyásleves: babérlevél, feketebors, fokhagyma, köménymag, pirospaprika Gyümölcs: citrom, fahéj, narancs, rebarbara, sz...
Meggy, málna, cseresznye, ribizli: a szuperegészséges nyári 2018-06-20 23:55:21
Meggy, málna, cseresznye, ribizli: a szuperegészséges nyári pirosak - receptekkel! Cseresznye, málna, meggy, ribizli - itt a piros gyümölcsök szezonja. Kert híján a piacon beszerezheted mindegyiket. Most ajánlunk egy-egy receptet is hozzájuk. A legjobb, ha nyersen vagy a levüket kifacsarva fogyasztod őket, mert a bennük lévő tápanyagok így szívódnak fel leginkább. De ha...
Ketchup (kecsap) házilag 2018-06-11 12:20:46
3 kg paradicsom 1 kg húsos zöldpaprika 10 szem savanykás nyári alma 25 szem fekete bors 25 szem szegfűbors 25 szem szegfűszeg 3-4 db fahéj Fenti anyagokat puhára főzzük, turmixoljuk, átszűrjük Hozzáadunk 30dkg cukrot 3 evőkanál pirospaprikát 3 kiskanál sót 1 dl 10 %-os ecetet Sűrűre főzzük, üvegekbe rakva száraz gőzbe tesszük. Kicsit macerás, de megéri!...
Tabule 2018-04-26 09:52:05
A Libanonból és Szíriából származó Tabule (arab) egy Földközi-tengeri étel, melyet legtöbbször keleti éttermekben az előétel részeként szolgálnak fel. Fő összetevői: bulgur, petrezselyem, menta, paradicsom, hagyma, fűszernövények, citromlé és egyéb fűszerek, mint például fekete bors, fahéj és szegfűbors. Izraelben főként az arabok és a keleti zsidók körében népszerű, de rendkívül...
LÉLEKmelegítő 2. 2018-04-19 23:41:47
Hozzávalók: 1 l vörös, rozé vagy fehérbor 0,5 l gyümölcs vagy fekete tea 8-10 dkg cukor vagy méz 1 egész rúd fahéj, vagy ugyanennyi őrölve 10-15db szegfűszeg 5-10db szegfűbors fél citrom és fél narancs leve valamint egy-egy karika egészben egy-e...
LÉLEKmelegítő 2018-04-19 23:38:28
LÉLEKmelegítő Hozzávalók: 2 filter fekete tea, 5 dl víz, diónyi gyömbér, 1 rúd fahéj, 4-5 szem szegfűbors, 1 csillagánizs,1/2 citrom leve, 5 dkg méz, 5 dl narancslé, 2 dl rum vagy egy kevés rumaroma Elkészítés: A gyömbért meghámozzuk, felszeleteljük, majd csíkokra vágjuk, és a teafilterrel, a fahéjjal, a csil...
Muszaka 2018-04-19 12:58:37
MUSZAKA A műszaka vagy rakott padlizsán a Balkán régió, a Kelet-Mediterráneum és a Közel-Kelet padlizsánalapú, húsos főétele. A régión kívül a legismertebb a görög változat. A legtöbb változat alapja a pirított padlizsán és a paradicsom, amit általában darált hús egészít ki. A görög változatban hús és padlizsán alkotta rétegek szerepelnek, melyeket fehérmártás/besamelmártássa...
Fűszerkeverékek/házilag/ 2018-04-17 21:01:27
1.Magyaros fűszerkeverék: 1,5 ek. köménymag/összetörve/, 2 tk. kakukkfű, 2 tk. szárított petrezselyem, 1-1 ek. pirospaprika-csípős paprika, 1 mk. őrölt bors. Használatakor még 1 cikk fokhagymát reszelek a fűszer keverékhez ....
szegfűbors és szerecsendió: természetes fájdalomcsillapítók 2018-04-03 14:13:05
A szegfűborsban és a szerecsendióban olyan hatóanyagokat találhatunk, melyek segítségével megőrizhetjük az egészségünket és csökkenthetjük súlyos, krónikus betegségek kockázatát is. A szegfűbors és a szerecsendió két nagyon népszerű fűszer, de nemcsak kellemes, intenzív ízük miatt érdemes rendszeresen fogyasztani ezeket. Szerecsendió: a jókedv fűszere A szerecsendió egy tró...
Természetes gyulladáscsökkentők 2018-02-09 21:20:30
Egyes táplálékok, gyógynövények és fűszerek sok antioxidánst tartalmaznak, amelyek ezáltal gyógyító hatásokkal is rendelkeznek. Kutatók azt vizsgálták, hogy melyek azok a fűszerek, amelyek a leginkább képesek a szervezetben kialakuló gyulladásokat csökkenteni. A kutatási csopor...
Előző Következő
Blogok, Videótár, Szótár, XFREE, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza,

© 2002-2016 TVN.HU Kft.