Regisztráció  Belépés
Keresés a TVN.HU felhasználók blog bejegyzéseiben
Blog bejegyzések száma: 4407950 db

Mit:

  

Felhasználónév:

   (szűkítés)
  
Találatok:
Találatok száma: 4994
Előző Következő
Fűszeres rántott csirke, ami olyan, mint a gyorsétteremi 2018-09-17 11:18:53
Fűszeres rántott csirke, ami olyan, mint a gyorsétteremi Hozzávalók 2 db csirkecomb (felső) 2 db csirkecomb (alsó) 6 db csirkeszárny 2 db csirkemell (feldarabolva) 1 bögre liszt 1 tk csilipor 1 tk fokhagymapor 1 tk paprika 1 tk gyö...
Áfonyás körtechutney 2018-09-12 13:19:52
Hozzávalók kb. 1 literhez: 2 kg körte, kockákra vágva 60 dkg vöröshagyma, apróra vágva 25 dkg nyers nádcukor 10 dkg aszalt vörös áfonya 1 evőkanál só fél teáskanál őrölt szegfűszeg fél teáskanál őrölt gyömbér negyed teáskanál csilipaprika 4 gerezd áttört fokhagyma 3 dl almaecet Tegyük a körtét, a vöröshagymát, a cukrot, valamint az áfonyát egy lábosba és lassú tűzön k...
Meggy-krémleves. 2018-09-11 21:20:35
Nyáron a friss gyümölcsökből sokszor készítek krémlevest, majd jól lehűtve tálalom a forró kánikulában. Hozzávalók: 50 dkg meggy 8 dl víz cukor (v. édesítőszer) 4-5 db szegfűszeg 2 cm-es fahéj 1/2 citrom leve és héja 5-6 levél citromfű 2 cs vaníliás cukor csipet só 1/2 cs vaníliás pudingpor 2 dl tejszín mandulaforgács A kimagozott meggyet tegyük egy ed...
Sárgadinnye krémleves pirított mandulás habgaluskával. 2018-09-11 21:19:34
Hozzávalók: 1 sárgadinnye 4-5 ek barna cukor 2 cs vaníliás cukor 3 dl édes fehérbor 4 dl víz 1/2 cs vaníliás pudingpor 2 dl tejszín fahéj 3-4 db szegfűszeg reszelt narancshéj Egy edénybe elkezdem karamellizálni a barna cukrot, majd ha már eléggé folyós és nem túl barna, hozzáadom a felkockázott sárgadinnyét. (hirtelen elkezd sercegni és a cukor egy része m...
Tejszínes-boros narancskrémleves. 2018-09-11 21:18:48
Tipikus karácsonyi leves, selymesen krémes, benne a roppanós narancsdarabokkal és a tetején a pirított mandulával. Az elkészítése nem tart tovább egy félóránál. Lehet melegen, de akár hidegen is tálalni. Mandula helyett, akár tejszínhabot is kínálhatunk, mert úgy is nagyon finom. Mindenkinek bátran merem ajánlani,(na persze aki ezeket a hozzávalókat szereti) mert biztosan n...
Őszibarack krémleves pirított mandulával. 2018-09-11 21:18:03
Hozzávalók 2 adag leveshez: 6 db őszibarack 2 dl édes fehérbor 4 dl víz 2 cs vaníliás cukor cukor 5-6 db levél citromfű 4 db szegfűszeg fahéj 3 dl tejszín 1/2 cs vaníliás pudingpor A barackokat meghámozni, majd ízlés szerint feldarabolni. Egy edénybe tenni, majd felönteni a vízzel és a borral. Ízlés szerinti mennyiségű cukrot, és a fűszereket hozzáadva...
Epres-fekete szedres krémleves. 2018-09-11 21:17:08
Csakis annyit mondhatok, hogy nagyon finom! 30 dkg eper 30 dkg fekete szeder 1 cs vaníliás pudingpor 2 cs vaníliás cukor méz (v. cukor) 2 dl tejszín fahéj szegfűszeg reszelt narancshéj víz A szedret, és az epret alaposan megmosni, majd egy keveset félretenni belőle a tálaláshoz. Egy edénybe beletenni a maradék szedret és az epret, majd felönteni annyi...
Hideg málnakrémleves pirított mandulával. 2018-09-11 21:16:08
Hozzávalók: 70 dk málna méz(v. cukor) 2 cs vaníliás cukor 2 dl fehérbor 2 dl tejszín citromlé reszelt citromhéj fahéj szegfűszeg 1/2 cs vaníliás pudingpor csipet só 5 dl víz Fél kilónyi málnát feltenni főni a vízzel, a borral, a vaníliás cukorral, csipet sóval, reszelt citromhéjjal, fél citrom levével, ízlés szerint mézzel (v. cukorral) és a fű...
Amarettós málnakrémleves. 2018-09-11 21:15:28
Gyorsan elkészíthető és csak a hűtése igényel több időt, így akár a fogyasztás előtti napon is elkészíthetjük. Egy kis Amarettoval (mandula likőrrel) nem volt túl édes, viszont kellemesen hideg és krémes. Na és a pirított mandula a tetején,nagyon finom! 50 dk málna 5 dl víz 2 dl tejszín 1 cs vaníliás cukor cukor 3 db szegfűszeg pici őrölt fahéj 4-5 levél citr...
krémes körteleves 2018-09-11 21:14:00
HOZZÁVALÓK 5-6 érettebb és 3 keményebb körte 2 , 5 dl tejszín 1 citrom leve és héja 1 vaníliás cukor ízlés szerint cukor 2 ek vaníliás pudingpor fahéj, szegfűszeg, 4 dl víz ELKÉSZÍTÉS A körtéket meghámozzuk, magházukat kivágjuk és felkockázzuk . Egy lábosba tesszük, felöntjük vízzel, hozzáadjuk a cukrokat, a citrom levét, héját, a fűszereket és kb. negyedóráig...
Előző Következő
Blogok, Videótár, Szótár, XFREE, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza,

© 2002-2016 TVN.HU Kft.