Így lesz omlós szaftos a csirkemell |
2018-12-27 06:49:05 |
Állítólag a szakácsok azért szeretik a csirkemellet, mert olyan nekik, mint a festőnek az üres vászon. Bármi megtörténhet vele, bármi kisülhet belőle. Csak egy valami nem eshet meg, hogy száraz maradjon. Mert alapállásból az. És sokak szerint, jellegtelen, egyhangú, íztelen hús, legyen bármilyen divatos, hála a folytonos fogyókúrázóknak. Most eloszlatjuk ezeket a tévhiteket.... |
Kocsonya |
2017-09-25 12:15:00 |
Rengeteg lekapargatott perzselt bőrke, köröm,farok,füstölthús. 6-8 fej fokhagyma 2 fej vöröshagyma, 10 db.szemesbors,2 szál sárgarépa só ízlés szerint.Zselatint nem használok! A megsikált húsokat stb. felrakom főni, miután felhabzott, a vizet leöntöm és a húsokat tisztára átöblítem.Hideg vízben újra felrakom, befűszerezem és forrás után számítva takaréklángon gyöngyözve 4 órát f... |
BEDOBÁLÓS SAVANYÚSÁG Elkészítése: |
2017-07-07 09:00:59 |
BEDOBÁLÓS SAVANYÚSÁG Elkészítése: Összekeverünk 5 l hideg vizet, 30 dkg sót, 30- 50 dkg cukrot, 1.5 dl 10%-os ecetet, 1 csokor kaprot, 50 szem egész borsot, 7- 8 babérlevelet, 3 kk. borkénport, 1 csomag szalicilt, 1 szál tormát. Nagyobb, zárható BÖDÖNBE tesszük (lehet akár műanyag is) és folyamatosan, tetszés szerinti mennyiségben tehetjük bele a savanyítandó zöldségeket. [k... |
Hordós savanyú |
2016-07-17 20:17:53 |
Nekem jobban bevált a 7 decis üvegekbe való elrakás,de azzal is nagyon vigyázni kell,hogy a lapkák teljesen épek legyenek,mert az a bajok legfőbb forrása,hogy megromlanak a befőttek.Nem szerencsés a konyhában tartani a hordót,jobb neki a fagymentes hűvös hely. Hordós savanyúság:25 l vízhez,1 liter 20 százalékos ecet,75 dkg só,2,5 dkg babérlevél,2,5 dkg borkénpor,7,5 dkg citromsav... |
Káposztalé-leves székelyesen |
2014-05-30 09:24:15 |
Káposztalé-leves székelyesen Hozzávalók: kb.1 kg húsos(de nem zsíros)sertéscsont 0,5 kg darált sertéshús 3-4 szál sárgarépa 1 fej hagyma 2 szál petrezselyemgyökér 2 ek.olaj 1 ek.liszt 2-3 gerezd fokhagyma néhány szemesbors só,bors,pirospaprika ízlés szerint 1-1,5 l savanyúkáposztalé 2-3 ek rizs Elkészítés: A csontokat bô hideg vízben,kevés sóval fôni tesszük.20-... |
Szüreti dínom-dánom |
2013-09-29 18:47:38 |
Szüreti dínom-dánom A vidéki gazdaságokban az ősz legfontosabb eseménye a szűret, mely a szőlős nagyságától függően, akár egy társasági esemény is lehet. Ilyenkor összesereglik az egész család, ha pedig a szőlős nagyobb, akkor jönnek a közeli és távoli rokonok, jó szomszédok, hogy együtt segítsenek a gazdának. Kora reggel a háziak sonkával, szalonnával és kolbásszal kínálják... |
Gulyáskrém |
2013-08-26 15:09:59 |
Évek óta készítek gulyáskrémet ezzel a recepttel.Az adag elég nagy,de jövő nyárig kitart,semmiféle tartósítószer nélkül.Ételek ízesítésére használom,de sima vajas kenyérrel is nagyon finom. Hozzávalók: 5 kg paradicsompaprika(gogos), 5 db. csípős paprika, 2 kg. vöröshagyma, 1 kg. zeller gumó, 2 fej fokhagyma, 1 liter házilag főzött paradicsomlé,2 dl olaj, só,szemesbors, köménym... |
Kovászos káposzta |
2013-08-23 09:45:23 |
Leírtam, meg kell csinálni...szuper:) Kovászos káposzta Reggel kiszaladtam a piacra, többek között vettem gyönyörű, friss újkáposztákat. 3 szép fejet, kb. 1 kilósak voltak. A kovászos káposztát ugyanúgy készítem, mint az uborkát. Nagyobb leveleiket leszedtem, a többit legyalultam, azaz legyalultattam a géppel. Egy ötliteres üveg aljába tettem egy csomó kaprot, arra szoro... |
vegyes szines savanyúság |
2012-05-27 15:58:53 |
4 l víz 1 l ecet /10%-os/ 60 dkg cukor 20 dkg só 1 púpozott teáskanál szalicil 1 púpozott teáskanál borkénpor köménymag szemesbors mustármag babérlevél kapor Valamint: uborka sárgarépa dinnye hagyma gyöngyhagyma színes paprikák tulipánpaprika sárgarépa karfiol brokkoli cseresznyepaprika almapaprika Elkészítés: A 4 liter vízben feloldom a hozzávalókat,... |
házi gulyáskrém ! |
2012-05-20 11:11:00 |
erdélyi reci ! Hozzávalók: 5 kg paradicsompaprika(gogos), 5 db. csípős paprika, 2 kg. vöröshagyma, 1 kg. zeller gumó, 2 fej fokhagyma, 1 liter házilag főzött paradicsomlé, 2 dl olaj, só ,szemesbors, köménymag, babérlevél, cukor A zellert és hagymát megpucolom,elsőt szeletekre vágom,másodikat egészben hagyva,forrástól számítva 5 percet főzöm.Addig a paradi... |
|