Belépés
Keresés a TVN.HU felhasználók blog bejegyzéseiben
Blog bejegyzések száma: 4533559 db

Mit:

  

Felhasználónév:

   (szűkítés)
  
Találatok:
Találatok száma: 72
Előző Következő
Így lesz omlós szaftos a csirkemell 2018-12-27 06:49:05
Állítólag a szakácsok azért szeretik a csirkemellet, mert olyan nekik, mint a festőnek az üres vászon. Bármi megtörténhet vele, bármi kisülhet belőle. Csak egy valami nem eshet meg, hogy száraz maradjon. Mert alapállásból az. És sokak szerint, jellegtelen, egyhangú, íztelen hús, legyen bármilyen divatos, hála a folytonos fogyókúrázóknak. Most eloszlatjuk ezeket a tévhiteket....
Kocsonya 2017-09-25 12:15:00
Rengeteg lekapargatott perzselt bőrke, köröm,farok,füstölthús. 6-8 fej fokhagyma 2 fej vöröshagyma, 10 db.szemesbors,2 szál sárgarépa só ízlés szerint.Zselatint nem használok! A megsikált húsokat stb. felrakom főni, miután felhabzott, a vizet leöntöm és a húsokat tisztára átöblítem.Hideg vízben újra felrakom, befűszerezem és forrás után számítva takaréklángon gyöngyözve 4 órát f...
BEDOBÁLÓS SAVANYÚSÁG Elkészítése: 2017-07-07 09:00:59
BEDOBÁLÓS SAVANYÚSÁG Elkészítése: Összekeverünk 5 l hideg vizet, 30 dkg sót, 30- 50 dkg cukrot, 1.5 dl 10%-os ecetet, 1 csokor kaprot, 50 szem egész borsot, 7- 8 babérlevelet, 3 kk. borkénport, 1 csomag szalicilt, 1 szál tormát. Nagyobb, zárható BÖDÖNBE tesszük (lehet akár műanyag is) és folyamatosan, tetszés szerinti mennyiségben tehetjük bele a savanyítandó zöldségeket. [k...
Hordós savanyú 2016-07-17 20:17:53
Nekem jobban bevált a 7 decis üvegekbe való elrakás,de azzal is nagyon vigyázni kell,hogy a lapkák teljesen épek legyenek,mert az a bajok legfőbb forrása,hogy megromlanak a befőttek.Nem szerencsés a konyhában tartani a hordót,jobb neki a fagymentes hűvös hely. Hordós savanyúság:25 l vízhez,1 liter 20 százalékos ecet,75 dkg só,2,5 dkg babérlevél,2,5 dkg borkénpor,7,5 dkg citromsav...
Káposztalé-leves székelyesen 2014-05-30 09:24:15
Káposztalé-leves székelyesen Hozzávalók: kb.1 kg húsos(de nem zsíros)sertéscsont 0,5 kg darált sertéshús 3-4 szál sárgarépa 1 fej hagyma 2 szál petrezselyemgyökér 2 ek.olaj 1 ek.liszt 2-3 gerezd fokhagyma néhány szemesbors só,bors,pirospaprika ízlés szerint 1-1,5 l savanyúkáposztalé 2-3 ek rizs Elkészítés: A csontokat bô hideg vízben,kevés sóval fôni tesszük.20-...
Szüreti dínom-dánom 2013-09-29 18:47:38
Szüreti dínom-dánom A vidéki gazdaságokban az ősz legfontosabb eseménye a szűret, mely a szőlős nagyságától függően, akár egy társasági esemény is lehet. Ilyenkor összesereglik az egész család, ha pedig a szőlős nagyobb, akkor jönnek a közeli és távoli rokonok, jó szomszédok, hogy együtt segítsenek a gazdának. Kora reggel a háziak sonkával, szalonnával és kolbásszal kínálják...
Gulyáskrém 2013-08-26 15:09:59
Évek óta készítek gulyáskrémet ezzel a recepttel.Az adag elég nagy,de jövő nyárig kitart,semmiféle tartósítószer nélkül.Ételek ízesítésére használom,de sima vajas kenyérrel is nagyon finom. Hozzávalók: 5 kg paradicsompaprika(gogos), 5 db. csípős paprika, 2 kg. vöröshagyma, 1 kg. zeller gumó, 2 fej fokhagyma, 1 liter házilag főzött paradicsomlé,2 dl olaj, só,szemesbors, köménym...
Kovászos káposzta 2013-08-23 09:45:23
Leírtam, meg kell csinálni...szuper:) Kovászos káposzta Reggel kiszaladtam a piacra, többek között vettem gyönyörű, friss újkáposztákat. 3 szép fejet, kb. 1 kilósak voltak. A kovászos káposztát ugyanúgy készítem, mint az uborkát. Nagyobb leveleiket leszedtem, a többit legyalultam, azaz legyalultattam a géppel. Egy ötliteres üveg aljába tettem egy csomó kaprot, arra szoro...
vegyes szines savanyúság 2012-05-27 15:58:53
4 l víz 1 l ecet /10%-os/ 60 dkg cukor 20 dkg só 1 púpozott teáskanál szalicil 1 púpozott teáskanál borkénpor köménymag szemesbors mustármag babérlevél kapor Valamint: uborka sárgarépa dinnye hagyma gyöngyhagyma színes paprikák tulipánpaprika sárgarépa karfiol brokkoli cseresznyepaprika almapaprika Elkészítés: A 4 liter vízben feloldom a hozzávalókat,...
házi gulyáskrém ! 2012-05-20 11:11:00
erdélyi reci ! Hozzávalók: 5 kg paradicsompaprika(gogos), 5 db. csípős paprika, 2 kg. vöröshagyma, 1 kg. zeller gumó, 2 fej fokhagyma, 1 liter házilag főzött paradicsomlé, 2 dl olaj, só ,szemesbors, köménymag, babérlevél, cukor A zellert és hagymát megpucolom,elsőt szeletekre vágom,másodikat egészben hagyva,forrástól számítva 5 percet főzöm.Addig a paradi...
Előző Következő
Blogok, Videótár, Szótár, Fecsegj, Tudjátok?,

© 2002-2024 TVN.HU Kft.