Belépés
Keresés a TVN.HU felhasználók blog bejegyzéseiben
Blog bejegyzések száma: 4533559 db

Mit:

  

Felhasználónév:

   (szűkítés)
  
Találatok:
Találatok száma: 14
Előző Következő
Száz éve született az „imádságos asszony” 2021-01-10 14:00:33
Erdélyi Zsuzsannára, az archaikus népi imádságok felfedezőjére, a fáradhatatlan néprajztudósra emlékezünk születése centenáriumán. 1968. december 17., Nagyberény, Somogy megye, Babos Jánosné, szül. Ruzics Rozália, 98 éves - az első dátum-hely-név hármasságok egyike volt ez, melyet álmunkból fel­riasztva is tudnunk kellett néprajz szakos egyetemistaként. Adatok, melyek Erdél...
Rab Zsuzsa versei 2020-02-14 16:45:58
RAB ZSUZSA VERSEI Rab Zsuzsa (Pápa, 19...
Orosz költők: SZERGEJ JESZENYIN 2018-03-06 15:15:33
OROSZ KÖLTŐK: SZERGEJ JESZENYIN Szergej Alekszandrovics Jeszenyin, (Konsztantyinovó 1895. október 3. [szeptember 21.] - 1925. december 28.) orosz lírai költő. A rövid életű orosz irodalmi...
szeretettel 2012-04-15 08:10:13
EDDA Óészaki mitológiai és hősi énekek Válogatta, szerkesztette, a nyersfordítást készítette, jegyzetekkel ellátta és az utószót írta: N. Balogh Anikó Fordította: Tandori Dezső TARTALOM Mitologikus énekek 1. A völva jövendölése 2. A Fenséges beszéde 3. Vaftrúdnir-ének 4. Grí...
Receptek 2011-01-27 17:46:12
Csabai vastag kolbász (csabai paprikás szalámi) Hozzávalók: 10 kg sertéshús, 26 dkg só, 10 dkg édes nemes pirospaprika, 2 dkg csípős pirospaprika, 4 dkg őrölt bors, 6 dkg zúzott fokhagyma, 5 dkg porcukor, esetleg egy kevés őrölt köménymag, 1,5 dkg konzervsó. A szikkasztott húst kis darabokra vágjuk, lyukas deszkára terítjük, vagy tiszta vesszőkosarakba rakjuk. Egy napig így ha...
Cs betűs receptek 2011-01-10 15:30:04
Csabai vastag kolbász (csabai paprikás szalámi) Hozzávalók: 10 kg sertéshús, 26 dkg só, 10 dkg édes nemes pirospaprika, 2 dkg csípős pirospaprika, 4 dkg őrölt bors, 6 dkg zúzott fokhagyma, 5 dkg porcukor, esetleg egy kevés őrölt köménymag, 1,5 dkg konzervsó. A szikkasztott húst kis darabokra vágjuk, lyukas deszkára terítjük, vagy tiszta vesszőkosarakba rakjuk. Egy napig így ha...
A száraztészták különféle főzé 2010-11-13 07:08:55
A száraztészták különféle főzési módjai A gyári száraztészta térfogata főzéskor általában négyszeresére duzzad a felvett vízmennyiségtől, a házi gyúrt száraztészta pedig körülbelül háromszorosára dagad meg. A nem tartós tárolásra szárított, vagyis csak szikkasztott házi tészta térfogata általában kétszeresére növekszik. Akkor duzzad meg jól a tészta, ha a súlyához képest lega...
Csabai vastag kolbász 2010-08-30 19:52:49
csabai paprikás szalámi) Hozzávalók: 10 kg sertéshús, 26 dkg só, 10 dkg édesnemes pirospaprika, 2 dkg csípős pirospaprika, 4 dkg őrölt bors, 6 dkg zúzott fokhagyma, 5 dkg porcukor, esetleg egy kevés őrölt köménymag, 1,5 dkg konzervsó. A szikkasztott húst kis darabokra vágjuk, lyukas deszkára terítjük, vagy tiszta vesszőkosarakba rakjuk. Egy napig így hagyjuk, hogy a víz jól...
Dunántúli hexameterek 2010-06-15 13:02:43
Keresztury Dezső Dunántúli hexameterek XIII. Még alig itta a nap fel a hajnali harmatot és kint jártunk már a füzes parton a nádas alatt. Méntás pázsiton át, a sekély part lágy fövenyén, hűs vízben gázoltunk s úszva elértük a mélyt. Mint a síkos halak, úgy játszottunk, lengve a selymes hullám karjaiban, ringva vidám ütemén. Lapda repült aztán, ragyogó cseppe...
Földecském, te szülőföldem 2010-01-29 16:47:39
Szergej Jeszenyin Földecském, te szülőföldem Földecském, te, szülőföldem, tengődő, bajos vidék! Csak a szík, a fák a ködben, meg a folyón túli rét... Keresztjét felhőkbe vágva Öreg templom bólogat. Kakukk sírdogál az árva tájon. Mégis itt marad. Szülőföld, érted fog, érted batyut, botot a szegény, ont zarándok-verítéket tavaszi víz idején. Poros, cserzett arc...
Előző Következő
Blogok, Videótár, Szótár, Fecsegj, Tudjátok?,

© 2002-2024 TVN.HU Kft.