Gyümölcsös joghurttál |
2018-07-22 15:45:56 |
Gyümölcsös joghurttál Hozzávalók 30 dkg cseresznye 15 dkg málna 15 dkg áfonya 1/2 dl fehérbor vagy rosé 2 szem szegfűszeg 2 szem csillagánizs 1 rúd fahéj 1 csomag zselatin fix 2 dl habtejszín 60 dkg joghurt 1 db biocitrom (reszelt héja) ... |
3 hasznos tipp, mihez kezdj a savanykás ribizlivel! |
2018-06-27 23:56:10 |
3 hasznos tipp, mihez kezdj a savanykás ribizlivel! Beértek a hazai bokrokon a kellemesen savanykás piros, fekete és fehér bogyók. Szemezgesd le a vitamindús ribizlifürtöket, vagy használd fel egészben! Dekorálj vele édességeket! A ribizli jól mutat süteményen, tortán, pudingon , pohárkrémen vagy fagylaltkehely és parfé tetején. A friss fürtöt szűrőkanálban tartsd... |
Epres tiramisu |
2018-05-10 19:07:42 |
Epres tiramisu Hozzávalók: 4 tojás sárgája 12 dkg cukor 500 g mascarpone 250 ml cukrozott Meggle cukrászhab (habtejszín) 100 g babapiskóta 500 g eper Elkészítése: Egy pár epret felkockázunk, majd cukor és egy pici víz hozzáadásával szirupot főzün... |
Bodzaszörp télire |
2018-05-09 19:07:41 |
Bodzaszörp télire, olyan finom, mint amit gyermekkorunkban a nagyi készített! A bodzavirágból kiváló üdítőt vagy szörpöt tudunk készíteni. Ma elhoztuk nektek a legfinomabb bodzaszörp receptjét, amely sokáig eláll, de tartósítószerre m... |
Bodza limonádé,bodzaszörp receptje. |
2018-05-03 20:02:17 |
Virágzik a bodza! Finom frissitő italt készíthetünk belőle! Recept! hozzávalók:3 l víz,300 gramm cukor,70 gramm bodzavirág(9 - 10db),db citrom. Elkészítés:A vizet,cukrot felfőzzük,hagyjuk kihülni,majd az alaposan megmosott bodzavirágot és a felkarikázott citromot a szirupba tesszük. A letakart edényt 2 - 3 napig hűvös helyen érleljük,minden nap kevergetjük. Majd leszűrve... |
Epres tiramisu |
2018-04-07 00:41:42 |
Epres tiramisu Hozzávalók: 4 tojás sárgája 12 dkg cukor 500 g mascarpone 250 ml cukrozott Meggle cukrászhab (habtejszín) 100 g babapiskóta 500 g eper Elkészítése: Egy pár epret felkockázunk, majd cukor és egy pici víz hozzáadásával szirupot főzünk belőle. Miut... |
MARCIPÁN DIÓBÓL - MARCIPÁN BURGONYA - sütemény |
2017-12-13 12:26:15 |
Hozzávalók: fél kiló cukor, 25 dkg dióbél A dióbelet ledaráljuk és mozsárban finom péppé zúzzuk, majd keverő tálba tesszük. A cukrot 2 dl vízzel sűrű sziruppá főzzük. Akkor jó, ha a szirupba mártott kanalat hirtelen hidegvízbe mártva, a rajta megdermedt cukor kis golyóra formálható. Ekkor rögtön hozzáöntjük a dióhoz és jól összekeverjük. Ha kihűlt és megmerevedett, a nyújtódeszká... |
gesztenyés és kókuszos finomságok |
2017-12-12 23:34:22 |
Gesztenyés és kókuszos finomságok! Gesztenyerolád 40 dkg kész gesztanyamasszát ( ha túlságosan kemény és törékeny, locsoljuk meg egy kis rummal), nedves asztalkendőn, ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd csokoládékrémmel megkenve roláddá sodorjuk és kifagyasztjuk. Krémje: 5 dkg... |
Tiramisu szelet |
2017-12-02 23:56:17 |
Tiramisu szelet Hozzávalók A piskótához: 2,5 dkg kakaópor (+ a díszítéshez) 6 db tojás 12 dkg cukor 12 dkg liszt 1 csomag sütőpor 1 ek víz A töltelékhez: 50 dkg mascarpone 1 csomag amaretto pudingpor 4 dl tej 5 dkg cukor 4 dl habtejszín 1 csomag habfixáló 1 csomag instant zselatin 1 ek porcukor... |
Körte befőtt |
2017-09-29 15:44:11 |
Körtebefőtt egyszerűen A félérett körtéket megmosom, magházukat kivágom, feldarabolom és citromsavas vízbe teszem addig, amíg az összes körtét megtisztítom. Egy nagyobb fazékba öntök 1 kg cukrot és 3 liter vizet, belecsavarok egy citromot, felforralom, hogy a cukor elolvadjon és a habját fője el. A forró szirupba belerakom a lecsepegtetett körtét, amannyi belefér a fazékba... |
|