Belépés
Keresés a TVN.HU felhasználók blog bejegyzéseiben
Blog bejegyzések száma: 4353615 db

Mit:

  

Felhasználónév:

   (szűkítés)
  
Találatok:
Találatok száma: 2562
Előző Következő
Harmonia....... 2018-10-09 18:54:32
HarmoNet Harmóniakártya (2018-10-09) Kedves agica2004 ! A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét. A mai napodat Figyelem hatja át. Tűz- Őselem: a meghajtó és a pusztító energia. Légy óvatos, törekedj az önuralomra. Eredetiség és fellobbanó értelem, ötlet...
Hideg málnakrémleves pirított mandulával. 2018-09-11 21:16:08
Hozzávalók: 70 dk málna méz(v. cukor) 2 cs vaníliás cukor 2 dl fehérbor 2 dl tejszín citromlé reszelt citromhéj fahéj szegfűszeg 1/2 cs vaníliás pudingpor csipet só 5 dl víz Fél kilónyi málnát feltenni főni a vízzel, a borral, a vaníliás cukorral, csipet sóval, reszelt citromhéjjal, fél citrom levével, ízlés szerint mézzel (v. cukorral) és a fű...
Amarettós málnakrémleves. 2018-09-11 21:15:28
Gyorsan elkészíthető és csak a hűtése igényel több időt, így akár a fogyasztás előtti napon is elkészíthetjük. Egy kis Amarettoval (mandula likőrrel) nem volt túl édes, viszont kellemesen hideg és krémes. Na és a pirított mandula a tetején,nagyon finom! 50 dk málna 5 dl víz 2 dl tejszín 1 cs vaníliás cukor cukor 3 db szegfűszeg pici őrölt fahéj 4-5 levél citr...
Szabó Lőrinc: Különbéke 2018-08-14 09:55:32
SZABÓ LŐRINC:Különbéke Ha tudtam volna régen, amit ma már tudok, ha tudtam volna, hogy az élet milyen mocsok, nem fütyörésznék most az utcán ilyen vígan: valószínűleg felkötöttem volna magam. Régen, mint az álmok tékozló más fiai, azt hittem, lehet a...
Reményik Sándor 2018-08-08 10:13:57
Reményik Sándor Szita... Egy jóságos tündér kezembe Adott egy finom kis szitát: "Az életből mi fényes, drága, E kis szitán szitáld Te át, Selyemfövennyé, aranyporrá!" Azóta lelkemből csak hull, hull, Mint aranypor, szitál az álom, Kavics, göröngy, rög fennakad, Az életet én megszitálom, Selyemfövennyé, aranyporrá. Így megvetem hűs selyemágyam, S majd...
Sértő Kálmán: Már ősz van 2018-08-05 08:49:18
Sértő Kálmán: Már ősz van A magas ég már nem dörög, Langyos zápor már nem csöpög, Szarka már kopasz fán csörög, Az erdő vadsóhajt zörög, Kunyhó eresze nyöszörög, Vetésen varjú sündörög, Bogáncs pörög és szél hörög, Már Ősz van... Gólya, fecske már elrepült, A Balaton meghidegült, Nyakunkra körmös szél repült, A kőkeresztre holló ült, Zöld gyík a lyukba m...
ZSIGAI KLÁRA: Ha én egyszer elmondom... 2018-08-04 18:37:25
ZSIGAI KLÁRA Ha én egyszer elmondom... Ha én egyszer elmondom, mire gondolok, és amit magamról, azt csak én tudom! Ha elmondom, ki vagyok, könnyed hull, öröm, és bánat könnye, látszatra úgyis egy. Jót nevetsz, vagy sírsz, teljesen mind egy. * Eseménybe, eddig gazdag volt életem. Már úgy indult, Ratkó korban születtem, vízöntő havában, meglepve a családo...
GYÜMÖLCSÖK TARTÓSÍTÁSA FAGYASZTÁSSAL. 2. 2018-07-31 22:47:21
EPER -SZAMÓCA Az epret és a szamócát szárától megtisztítva, alaposan, többször váltott vízben megáztatjuk, és addig mossuk, amíg a víz teljesen tiszta marad alatta. Ezután szitára téve leszárítjuk, és a gyümölcs szemeket egymás mellé, tálcára rakjuk. Aki édesen szereti, szórja meg egy kevés porcukorral. A tálcát tegyük be a fagyasztóba. Ha a gyümölcs szemek csontkeményre fa...
Málnazselés-tejfölhabos torta 2018-07-16 19:04:27
Málnazselés-tejfölhabos torta Hozzávalók A tésztához: 6 dkg porcukor 1 csomag vaníliás cukor 3 db tojás 3 dkg vaj (+ a kenéshez) 6 dkg liszt (+ a szóráshoz) A málnazseléhez: 50 dkg málna 3 ek cukor 1 csomag vaníliás c...
Túrós pogácsa 2018-07-13 14:24:22
Hozzávalók: 30 dkg liszt 30 dkg szitán áttört tehéntúró 30 dkg vaj 1 egész tojás só A hozzávalókat a tojás kivételével deszkán jól összedolgozzuk. Kétszer egymás után kinyújtjuk és hajtogatjuk, mint a vajastésztát. Utána 1 centi vastagra kinyújtjuk, és apró pogácsákat szaggatunk belőle. Tetejüket megkenjük tojással, vigyázva, hogy az oldalukon ne csorogjon le. Forró sütőbe...
Előző Következő
Blogok, Videótár, Szótár, Fecsegj, Tudjátok?,

© 2002-2018 TVN.HU Kft.