Titok krém vagy gríz hab |
2020-04-12 19:38:09 |
Hozzávalók: 1/2 liter víz 3 kanál búzadara 6 kanál cukor 1 citrom reszelt héja és leve A vízbe beleteszem a hozzávalókat, felfőzöm, míg a dara megpuhul kb 6 percig és jól megdagad (akkor jó, ha átlátszó, enyves állagú). Nagyon hidegre kihűtöm, majd habverővel felverem fehér habbá. Nem kell félni, mert nagyon finom hab lesz belőle! Kis tálkákba szedem, és a tetejét tejsz... |
Hideg szilvakrémleves habgaluskával |
2019-11-06 13:24:29 |
Hozzávalók 4 személyre: 1 biocitrom 600 g érett, magvaváló szilva 150 g kristálycukor 1 dl félédes fehérbor kisujjnyi fahéj 4 szegfűszeg 1 tasak vaníliás pudingpor 2 dl tejföl 2 dl tejszín 1 ek. pirított mandulaforgács néhány mentalevél vagy -bóbita 1.. A citromot megmossuk, 2 kisujjnyi sárga héjat vékonyan levágunk róla, levét kinyomjuk és átszűrjük. 4 nagyobb szem... |
Tejszínes-barackos túródesszert |
2019-07-02 14:12:17 |
Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg túró 50 dkg őszibarack 2 dl tejszín 3 evőkanál cukor 1 csomag vaníliás cukor 0.5 db citrom Elkészítés: A túrót rakd egy tálba, és villával törd át. Add hozzá a cukrot, a vaníliát és a citrom reszelt héját. Egy másik edényben verd fel a tejszínt, és forgasd a túrós masszához. Kanalazd a túrókrémet tálkákba, és tedd a hűtőbe lega... |
Cappuccino krém |
2018-12-23 17:10:16 |
Hozzávalók: 2 dl tej 2 kanál instant kávé 15 dkg étcsokoládé 2 tojás 1 evőkanál rum egy kevés fahéj tejszín a díszítéshez Elkészítés: Forraljuk fel a tejet, keverjük hozzá a kávét. A forró tejeskávét öntsük turmixgépbe, adjuk hozzá a kockákra tördelt csokoládét és keverjük össze. Ezután adjuk hozzá a tojásokat, a rumot, a fahéjat és addig keverjük, amíg tel... |
Avokádókrém zöldségekkel |
2018-12-13 18:26:21 |
1 adag tápanyagtartalma: Energia: 192 kcal Fehérje: 4 g Zsír: 13 g Szénhidrát: 14 g Hozzávalók 4 adaghoz: 3 db érett avokádó (kb. 300 g megtisztítva) 150 g natúr görögjoghurt 1 ek. citromlé 2-3 gerezd fokhagyma őrölt bors tengeri só 150 g sárgarépa 150 g zsenge karalábé 150 g uborka 150 g szárzeller A zöldségeket csíkokra vágjuk. Az avokádókat félbevágjuk, a... |
birsalmasajt |
2018-11-08 19:04:29 |
Hozzávalók: birsalma cukor (70 dkg cukor 1kg pépesített birsalmához) Elkészítés A birsalmát megmossuk, nem kell meghámozni, felnegyedeljük, a magházakat kivágjuk. Egy fazékba feltesszük főzni, kevés vizet öntünk csak alá, mert egyrészt sűrűnek kell lennie, másrészt az alma is fo... |
Fokhagymakrémleves kenyérkockával |
2018-09-20 01:04:34 |
Fokhagymakrémleves kenyérkockával Hozzávalók 1 fej hagyma 2 ek olaj 10 gerezd fokhagyma 1 l zöldség- vagy húslevesalaplé 2,5 dl hab tejszín só bors pirított kenyérkocka petrezselyem (a díszítéshez) Elkészítés A meghámozott hagymát apróra kockázzuk és a fazékban felhevített olajon megdinszteljük. Közben a fokhagym... |
Kávés granita |
2018-07-17 14:08:26 |
Kávés granita Kávés granita, a legjobb szicíliai frissítő Hozzávalók 5 dl víz 3 ek barna cukor 1 csomag vaníliás cukor 5 dl erős kávé Elkészítés A vízhez hozzáadjuk a barna cukrot és a vaníliás cukrot, majd felforraljuk. Egy nagyobb méretű hőálló tálba... |
Kávés granita |
2018-06-20 23:40:02 |
Kávés granita Hozzávalók 5 dl víz 3 ek barna cukor 1 csomag vaníliás cukor 5 dl erős kávé Elkészítés A vízhez hozzáadjuk a barna cukrot és a vaníliás cukrot, majd felforraljuk. Egy nagyobb méretű hőálló tálba (25×30 cm) öntjük, hozzáadjuk a fekete kávét, és összekeverjük. A keveréket teljesen kihűtjük, majd a fagyasztóba tesszük... |
Hideg sárgabarackleves sajtkrémgaluskával |
2018-05-21 01:02:09 |
Hideg sárgabarackleves sajtkrémgaluskával Hozzávalók 80 dkg sárgabarack teljesen érett 15 dkg porcukor 2 db narancs leve 1 rúd vanília 1 doboz (125 g) natúr sajtkrém 1 tk citromlé 3 ek habtejszín A díszítéshez: citromfű vagy menta Elkészítés A leforrázott vagy szűrőben 1 percre lobogó vízbe merített sárgabarackok... |
|