Belépés
Keresés a TVN.HU felhasználók blog bejegyzéseiben
Blog bejegyzések száma: 4389055 db

Mit:

  

Felhasználónév:

   (szűkítés)
  
Találatok:
Találatok száma: 18
Előző Következő
Mák - osteoporozis ellen 2019-03-01 11:44:43
A máknak régi hagyománya van a magyar konyhában, magját nagyanyáink régóta használták úgy a mindennapi táplálkozásukban, mint gyógyászati célokra is. A népbetegségnek számító csontritkulás megelőzésére kifejezetten ajánlott a rendszeres fogyasztása. A csontok épüléséhez kalc...
Életmentő magvak 2014-10-09 14:30:29
Ha ezeket választod nassolnivaló gyanánt, meghosszabbíthatod és egészségesebbé teheted az életed. Azoknál ugyanis, akik napi rendszerességgel fogyasztanak csonthéjasokat és magvakat, a Harvard közegészségügyi karának tudorai szerint 20%-kal alacsonyabb a halálozási kockázat....
Kell a zsír a gyereknek, csak nem mindegy, hogy milyen 2013-03-20 13:08:55
Kell a zsír a gyereknek, csak nem mindegy, hogy milyen Sokan nem megfelelő információk és tévhitek alapján alakítják gyermekeik étrendjét, ami helytelen zsírfogyasztás révén nem megfelelő minőségű táplálkozáshoz, esetleg hiányállapothoz vezet. A nyári szünidővel kiváló alkalom nyílik arra, hogy a szülők megreformálják gyermekeik és a család táplálkozását, életmódját. Bá...
Kalciumhiány. 2011-01-08 18:21:05
Jelek, amelyek kalciumhiányra figyelmeztetnek Észrevétlenül érkezhet a gond Mi történik, ha kalciumhiányosan táplálkozunk? Igen, előbb-utóbb csontritkulásunk lehet. De vajon melyek azok a jelek, amelyek már korábban is felhívják a figyelmünket arra, hogy valami nincs rendben? Ismerje fel ezeket, és változtasson időben! Közismert a csontritkulás és a kalciumbevitel ös...
sütőtök 2010-11-07 17:09:36
A hideg, zord napokon az egyik legkedveltebb késő őszi, téli csemegénk a finom, édes, ízletes sült tök. Népszerűsége töretlen, ami érthető, hiszen az érett sütőtök magas karotin tartalma miatt igen kedvelt, könnyen és olcsón beszerezhető illetve igénytelensége miatt, kiskertben is remekül termeszthető....
Brokkoli 2010-10-23 17:03:03
A Dél-Európából származó brokkoli az ókori rómaiaknak köszönheti nevét, akik már ismerték, és előszeretettel alkalmazták mind táplálkozásukban, mind a gyógyászatban. A brokkoli értékes A-vitamin, B6-vitamin, kalcium-, kálium-, vas-, folsav-, cink-, foszfor- és béta-karotin forrás, így erősíti az immunrendszert, védi a csontokat, antioxidáns hatóanyagainak köszönhetően...
Alzheimer-NeurológiaTáplákozás 2010-09-23 14:36:27
Egyen több halat, diófélét - kisebb lesz az Alzheimer-kór kockázata Kategória: Alzheimer-kór, Neurológia, Táplálkozás Egy hétfőn közzétett tanulmány szerint bizonyos élelmiszer-kombinációk, például a halak, a gyümölcsök és a diófélék, összefüggésben állnak az Alzheimer-kór kialakulásának csökkent kockázatával.Az Archives of Neurology folyóirat online kiadásában megjelenő tan...
A vércsoportdiéta 2010-06-20 18:41:58
A vércsoport szerinti diéta alapja az egyes tápanyagok elkülönítése. Mivel az egyes vércsoportok szülöttei más-más tápanyagokat képtelenek megemészteni, a helytelen táplálkozás túlsúlyhoz vezethet. Ha azonban egészségesen, saját szervezetünk igényeinek megfelelően táplálkozunk, nemcsak az elhízást kerülhetjük el, hanem a már lerakód...
ceoliakia 2010-06-17 00:26:02
Lisztérzékenység? Igen, nem.....mi van? Bizony valahogy így keringtek a válaszok a fejemben és az értetlenség...hogy lehet? Mert van ilyen. Autoimmun betegség. A kislányaim hosszas huza-vona után eljutottak a Heim Pálba,ott is a gasztroenterológiára,ahol végre a lényegre tapintottak. Semmi mellébeszélés,vizsgálatok itt,ott....majd kiderült miért fáj folyton a pocakjuk. Sokan cs...
A dió vagy diófa 2009-12-19 15:26:37
A dió vagy diófa (Juglans) a diófélék vagy diófafélék (Juglandaceae) családjába tartozó nemzetség. Közepes, vagy nagy termetű (10-40 m magas) lombhullató fák, 20-90 cm-es, 5-25 levélkéből összetett leveleik páratlanul szárnyaltak, termésük diótermés (csonthéjashoz hasonló, z...
Előző Következő
Blogok, Videótár, Szótár, Fecsegj, Tudjátok?,

© 2002-2019 TVN.HU Kft.