Darás krémes |
2020-11-20 04:35:28 |
Nos, az elnevezés nem a sütemény díszítéseként szolgáló tortadarára értendő, hanem meglepő módon a tésztája készült búzadarával. Egy nagyon egyszerű és olcsó süteményről van szó, ami bármilyen alkalomra elkészíthető akár tortaként is. HOZZÁVALÓK Tészta : 1 tojás, 20 dkg cukor, 35 dkg búzadara, 10 dkg darált dió csipet só, 2 ek kakaópor, 1 / 2 tasak sü... |
A flódni története |
2017-12-13 13:30:46 |
FLÓDNI (FLADEN, FLADNI, FLUDEN) - A jól ismert és nagyra becsült történész és főrabbi, Raj Tamás (1940-2010) szavaival élve “Valamennyi purimi sütemény királynője azonban kétségkívül a flódni. Elkészítése rendkívüli gondosságot igényel. Az igazi flódni nem is hasonlít arra, amit flódni címén a cukrászdában kapni lehet. Mindenekelőtt az igazi flódni négyrétegű tölteléke... |
Kakaóscsiga és fonott kalács |
2017-10-02 14:29:41 |
másfél adagot dagasztottam be, és készült belőle egy kisebb fonott kalács, a többiből készítettem kakaós csigát. Most sikerült a legjobban a kalács fonásom, de viszont kicsi tepsibe tettem, és kelésnél oldalra szökött, mivel csak 1 rúd volt a tepsibe. Na nem baj, az íze kárpótol érte bennünket. A maradék tésztát elnyújtottam, megkentem olvasztott vajjal, szitáltam rá porcukrot, m... |
Az igazi optimizmus, ami életben tartott |
2017-08-27 22:13:41 |
Az ember utolsó pillanatig nem adja fel a reményt, hogy a vele történtek napvilágra kerülnek, egyszer vége lesz mindannak, amit nem ért, hogy tiszta szívű és becsületes lényeket meg lehet gyalázni, meg lehet csonkítani, fel lehet minden törvényt rúgni a velük való bánásmódban, mivel ők nem ismerik a rosszat, a bűnt, a csúfot, a gonoszságot, így semmit sem értenek mindabból, ami ve... |
Étel - mesék Híres finomság : a Gundel - Palacsinta |
2017-07-06 21:58:20 |
A magyar konyhaművészetre az egyik legnagyobb hatást minden bizonnyal Gundel család gyakorolta . A bajor születésű Johann Gundel a 19 . század közepén érkezett Magyarországra . Pincérként kezdte a pályafutását , később a patinás József Főherceg Szálloda Főszakácsa lett . Számos remek fogás került ki a keze alól , többek közt a Mikszáth Kálmán számára készített híres... |
Női szeszély (meggy lekvárral) |
2017-03-09 13:51:31 |
hozzávalók / 6 adag A tésztához 14 dkg margarin 7 db tojássárgája 14 dkg cukor 14 dkg finomliszt 1 kávéskanál sütőpor A tetejére 10 dkg sárgabaracklekvár (ízlés szerint) 7 db tojásfehérje 14 dkg cukor elkészítés 14 dkg szobahőmérsékletű margarint habosra keverünk 7 tojássárgájával és 14 dkg cukorral, majd hozzákeverjük a ká... |
Krumpli gombóc leves |
2016-09-29 11:54:25 |
Krumpli gombóc leves Recept: A gombóc tésztája: 50 dkg burgonya 1 mk só 15 dkg liszt 1 tojás diónyi vaj. A burgonyát megtisztítjuk, kockára vágjuk, és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük a levét,( ki ne öntsd) rádobjuk a vajat, majd jól áttörjük. Egy tálba beletesszük a lisztet, elkeverjük a csipet sóval, hozzáadjuk langyosra hűlt, áttört burgonyát, a tojás, és összeg... |
Elfelejtett szavak világa |
2016-04-17 13:41:46 |
Elfelejtett szavak világa Amit az ember nem használ nap, mint nap, azt lassan-lassan idővel elfelejti. Vannak olyan szavak, amelyek már kezdenek kiesni, lemaradni a mindennapi szóhasználatunkból, és velük együtt lemaradnak életünkből azok az érzések, emlékek, élmények is, amiket hozzájuk fűznek. De nem halnak meg, nem szűnnek meg létezni. Ott maradnak a kimondatlan szavaink v... |
Elfeledett csodás szavaink |
2015-11-23 11:38:24 |
Amit az ember nem használ nap, mint nap, azt lassan-lassan idővel elfelejti. Vannak olyan szavak, amelyek már kezdenek kiesni, lemaradni a mindennapi szóhasználatunkból, és velük együtt lemaradnak életünkből azok az érzések, emlékek, élmények is, amiket hozzájuk fűznek. De nem halnak meg, nem szűnnek meg létezni. Ott maradnak a kimondatlan szavaink világában és csendbe óvják lelkü... |
5 tészta, amiről még nem hallott |
2015-11-15 10:29:04 |
5 tészta, amiről még nem hallott Valószínűleg mindenkivel előfordult már, hogy hosszas tanácstalan nézelődés után végül a jól bevált spagettit választotta a polcokon sorakozó számtalan tésztafajta közül. A tészták “tengerében" egy vérbeli gasztrómágus, Simone Marcedula, a Trattoria Gusto étterem olasz származású séfje segít eligazodni. Lássuk Itália mesés tájainak 5... |
|