Hogyan éljünk boldogan, amíg meg nem halunk? |
2024-04-18 22:31:12 |
Hogyan éljünk boldogan, amíg meg nem halunk? Textus: Lk 6,20-26 "És boldogan éltek, amíg meg nem haltak." Mindannyian szeretjük a boldog véget érő történeteket. Felolvassuk őket gyermekeinknek és unokáinknak. Felnőttként azonban tudjuk, hogy az ilyen történetek nem igazak. A boldogan éltek, míg meg nem haltak csak a képzelet birodalmában történik. Vagy mégsem? Jézus talán l... |
A szag- és ízérzékelés elveszítésének okai |
2024-04-16 19:52:38 |
A szag- és ízérzékelés elveszítését sok minden okozhatja. Ezeket a képességeket részben, de akár teljesen is elveszíthetjük. Az ízlelés és a szaglás hiányosságai bizonyos egészségi problémákat is jelezhetnek, amelyek létrejöhetnek valamilyen társbetegség miatt, például ilyen a szklerózis multiplex, az Alzheimer-kór, a Parkinson-kór, más idegrendszeri betegségek, tápanyagszegény tá... |
10 ételt, amitől gyorsabban tudsz fogyni |
2024-04-15 22:40:38 |
Az agyagcsere több attól, hogy az étel energiává alakul át. Segíti az alapvető funkciók fenntartását, mint például a sejtek regenerálódása, a hormonegyensúly, a légzés vagy akár a vérkeringés. Elég sok tényező befolyásolja: a nemed, a korod, a magasságod, a testsúlyod és az étkezési szokásaid. Minél gyorsabb az anyagcseréd, annál több energiád van, és annál hatékonyabb a fogyá... |
A tápanyagokban gazdag moringa |
2024-04-05 23:10:31 |
A moringa őshazája Ázsiában, Afrikában és Dél-Amerikában található. Rendkívül gazdag tápanyagokban, vitaminokban és ásványi anyagokban. Gazdag forrása az A-, a C-, a B1-, a B2-, a B3- és a B6-vitaminnak, illetve bővelkedik folátban, magnéziumban, vasban, kalciumban, foszforban és cinkben is. A moringa levelei 18 féle aminosavat tartalmaznak, amelyek a fehérjék építőkövei, ezek... |
Vérnyomáscsökkentés |
2024-03-26 19:47:32 |
A magas vérnyomást mi magunk is csökkenthetjük egyszerűen fillérekből A magas vérnyomás problémája egyre több embert érint. Nem meglepő, hiszen az életünk sok stresszel jár együtt, amin csak tovább ront a mostani járványos helyzet, ami mindenkit megvisel. A bizonytalanság, a dezinformációk tömege, a mindennapi megélhetés miatti aggódás, a bezártság sokaknál okozhat olyan fokú s... |
Az őszülés okairól |
2024-03-22 22:58:57 |
A táplálkozási hiányosságok ősz hajat eredményeznek - mi állhat még a korai őszülés hátterében? Az első ősz hajszál megjelenése körülbelül a 20-as és 30-as évek közé tehető. Azonban vannak akik jóval korábban őszülnek, és a szerencsések táborába tartoznak azok a nők és férfiak, akik csak nagyon későn kezdenek el őszülni. Az étkezésnek nagyon sok mindenhez van köze. Az, ah... |
Növeli a fizikai teljesítményt – gránátalma |
2024-03-20 22:41:04 |
A gránátalma nagyon sok táplálkozási előnnyel rendelkezik és ez annak is köszönhető, hogy tele van sok és hasznos tápanyaggal. Többek között olyan fitokémiai anyagokat is tartalmaz, mint amilyenek a polifenolok, ezen kívül katekin és tannin nevű vegyületekben is bővelkedik.... |
Hogyan éljünk boldogan, amíg meg nem halunk? |
2024-03-18 07:31:04 |
Hogyan éljünk boldogan, amíg meg nem halunk? Textus: Lk 6,20-26 "És boldogan éltek, amíg meg nem haltak." Mindannyian szeretjük a boldog véget érő történeteket. Felolvassuk őket gyermekeinknek és unokáinknak. Felnőttként azonban tudjuk, hogy az ilyen történetek nem igazak. A boldogan éltek, míg meg nem haltak csak a képzelet birodalmában történik. Vagy mégsem? Jézus talán l... |
Csicseriborsóliszt |
2024-03-17 21:24:30 |
Jót tesz az emésztésnek és csökkenti a gyulladást - csicseriborsóliszt A csicseriborsóliszt magas rosttartalommal rendelkezik csakúgy, mint a bab, a lencse vagy a zöldborsó. A csicseriborsó és más hüvelyesek rendszeres fogyasztása csökkentheti a 2-es típusú cukorbetegség, az elhízás és a szívkoszorúér-betegség kialakulásának kockázatait. A csicseriborsónak és a belőle kés... |
Zsírégetést fokozók |
2024-03-09 20:30:11 |
Már tíz kilós súlygyarapodás is nagy terhet jelent számunkra - zsírégetést fokozó zöld teás receptek Az elhízás ma már népbetegségnek tekinthető. Felgyorsult életmódunk és a feldolgozott élelmiszerek párosítása az egyik leggyakoribb oka az elhízásnak. Más okok miatt is küzdhetünk súlyfelesleggel, pedig ez igencsak veszélyes, hiszen ma már tudományos kutatások is igazolják... |
|