Előző
Következő
|
Tárkony |
2015-11-19 18:50:39 |
Már a legkorábbi magyar receptgyűjtemények is megemlítik, tarkony hagyományokat legjobban őrző erdélyi gasztronómiának pedig máig kedvelt fűszere. Érdemes újra felfedezni! Ismerjük meg! Sokféle néven ismert fűszernövény: tárkonyüröm, estragon, tarragon. Ez a kellemes illatú, finom pikáns ízű fűszernövény Ázsiában, Távol-Keleten honos. A termesztését az egyiptomiaktó... |
Tárkony |
2010-10-04 15:19:46 |
Tárkony (Artemisia dracunculus, L.) [Francai tárkony] (Artemisia dracunculus, L., var. redowskyi TURCS) [Orosz tárkony] Tárkonyüröm, estragon, tarragon. Ez a kellemes illatú, finom pikáns ízű fűszernövény Ázsiában, Távol-Keleten honos. A termesztését az egyiptomiaktól előbb a görögök, majd tőlük a rómaiak vették át. Európa - így hazánk is - csak a XVI. századtó... |
KFC csirke |
2009-02-19 18:14:42 |
KFC CSIRKE Az idealis olaj homerseklet a suteshez 185C. Nem szabad osszezsufolni a csirkedarabokat a serpenyoben. Hozzavalok: 1 szep csirke feldrabolva vagy 8-10 csirkecomb a felesleges zsiros reszektol megtisztitva. 1 ev.kanal curry por 1/2 teask. allspice (azt hiszem ez az 5 fuszer keverek ha otthon ugy hivjak) vagy ezeknek a fuszereknek a kevereke: 1 te... |
tárkony! |
2009-02-01 11:21:47 |
Tárkony (Artemisia dracunculus, L.) [Francai tárkony] (Artemisia dracunculus, L., var. redowskyi TURCS) [Orosz tárkony] Tárkonyüröm, estragon, tarragon. Ez a kellemes illatú, finom pikáns ízű fűszernövény Ázsiában, Távol-Keleten honos. A termesztését az egyiptomiaktól előbb a görögök, majd tőlük a rómaiak vették át. Európa - így hazánk is - csak a XVI. századtó... |
Salátaöntetek |
2008-11-30 15:19:35 |
Bodzavirágecet Hozzávalók: bodzavirág fehér borecet Egy széles szájú üvegedényt megtöltünk bodzavirággal, majd feltöltjük fehér borecettel. Gondosan lezárjuk és két-három hétre sötét, hűvös helyre tesszük. Kellő idejű állás után átszűrjük egy keskeny szájú, jól zárható üvegbe. Saláták különleges ízesítője. BOLGÁR MÁRTÁS 4 dl joghurtban jól keverj el 4-5 gerezd... |
14 |
2008-02-02 18:30:33 |
Minden ember, minden apró mozzanat életedbe úgy került, hogy magad vontad oda . Az pedig hogy most mit kezdesz velük, rajtad áll. Nem vagy te magányos Don? - Ohio állam Ryerson nevű városának kávézó- falatozójában jutott eszembe ezt megkérdezni. - Meglep, hogy..., - Pszt - vágtam közbe még nem fejeztem be a kérdést. Nem érzed magad néha kicsit magá... |
Fűszerábécénk befejeződik |
2006-09-22 18:50:46 |
Sáfrány (Crocus sativus) Vörösesbarna, aromás illatú, kesernyés ízű növényi fűszer: az ételt néhány szál is aranysárga színűre festi. Régi fűszernövény, ükanyáink mindennaposan használták levesek, mártások színezésére, ízesítésére. Mivel a fűszer a virág bibéje, gyűjtése nagyon fáradságos munka, ez indokolja rendkívüli drágaságát. Borsos árát magyarázza az is, hogy termesztése... |
Előző
Következő
|
|