Ördögi rostélyos |
2015-01-24 21:32:08 |
Ördögi rostélyos Hozzávalók: 4 gyönyörű, egyenként 25 dkg-os csontos hátszínszelet 3 evőkanál mustár 2 kiskanál Erős Pista 0,5 dl házi pálinka 5 dl ördögmártás só olaj Elkészítés: Marhánkat gyengéden megveregetjük, és acélosan bedörzsöljük a mustár és az Erős Pista keverékével. Előkeressük kedvenc pácoló edényünket, belegyömöszöljük... |
Gombás sonkarolád |
2014-10-17 23:29:00 |
Gombás sonkarolád Hozzávalók: 30 dkg gomba 8 szép szelet sonka 5 dkg kolozsvári szalonna 10 dkg vékonyra szelt edami sajt 2 dl tejföl 3 dkg vaj zsemlemorzsa 1 fej vöröshagyma 1 csokor petrezselyemzöld őrölt feketebors só Elkészítés: Gombánkat vékonyra szeljük, a hagymát és a petrezselyemzöldet finomra vágjuk. Ked... |
Felvidéki zsiványpecsenye |
2011-05-22 08:22:24 |
Felvidéki zsiványpecsenye Hozzávalók: 4 szép szelet (20-25 dkg/db) csont nélküli sertéstarja 25 dkg juhtúró 3 nagyobbacska paradicsom 20 dkg trappista sajt vékonyra szelve őrölt fekete bors mustár só olaj Elkészítés: A hússzeleteket körben bevagdossuk, inas részeit szintén megmetéljük, majd gyengéden megveregetjük. Sózzuk, borsozz... |
Borjújava magyaróvári módra |
2011-05-09 10:28:23 |
Hozzávalók: * 60 dkg borjúdió (jó sertésből is) * liszt * 25 dkg gomba * 15 dkg gépsonka * 15 dkg óvári sajt * 5 dkg vaj * 1 fej vöröshagyma * 1 tojássárgája * 1 csokor petrezselyemzöld * olaj * őr... |
Vasárnap - menü ajánlat |
2011-05-07 21:23:58 |
Vasárnap - menü ajánlat Reggeli: Gundel saláta friss kiflivel Előétel: Marhahúsleves Főétel: Sertésjava Holstein módra Desszert: Háromszoros élvezet Vacsora: Hagymás csirkemáj petrezselymes tócsnival Vegetáriánus ajánlat: Sajtgolyók magvas köntösben Gundel saláta: Hozzávalók: 15 dkg főtt vagy konzerv gomba 15 dkg főtt vagy konzerv spárga 10 dkg főtt zöldba... |
Gesztenye-roppancs |
2011-04-05 20:58:59 |
Gesztenye-roppancs Hozzávalók: 25 dkg cukrozatlan gesztenyemassza 2 dl tej 1 tojás 5 evőkanál liszt reszelt szerecsendió őrölt fekete bors sütőpor só olaj Elkészítés: Kirángatjuk a konyhaszekrényből kedvenc keverőtálunkat, habosra verjük benne tojásunkat, összekeverjük a tejjel, szánk íze szerint fűszerezzük, majd hozzáadjuk... |
A tenger gyümölcsei és más |
2011-03-04 09:57:09 |
A tenger gyümölcsei és más őrületek Most kalandozzunk el egy kicsit a mindenféle tengeri mütyürkék közé. Őket hivatalosan hidegvérű állatoknak hívjuk, és nagyon különböző fajok tartoznak közéjük. Húsuk különlegességnek számít (jó drága is), általában kevésbé zsíros és rostos, mint a melegvérű állatoké. Hideg és meleg ételek készítésére alkalmasak, a belőlük készült fogások... |
Rántott pácolt oldalas |
2011-02-05 19:24:52 |
Rántott pácolt oldalas Hozzávalók: 1 kg sertésoldalas 2 evőkanál szójaszósz 1 nagy fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 2 tojás liszt zsemlemorzsa őrölt fekete bors só olaj Elkészítés: Az oldalast felszeleteljük, a szójaszósszal bedörzsöljük. A vöröshagymát lereszeljük, a fokhagymát összezúzzuk, és beleforgatjuk a hússzele... |
Ördögi rostélyos |
2011-01-26 09:33:45 |
Ördögi rostélyos Hozzávalók: 4 gyönyörű, egyenként 25 dkg csontos hátszínszelet 3 evőkanál mustár 2 kiskanál Erős Pista 0,5 dl házi pálinka 5 dl ördögmártás só olaj Elkészítés: Marhánkat gyengéden megveregetjük, és acélosan bedörzsöljük a mustár és az Erős Pista keverékével. Előkeressük kedvenc pácoló edényünket, belegyömöszöljük a Ris... |
Vasárnap - menüajánlat |
2011-01-22 11:42:07 |
Vasárnap - menüajánlat: Reggeli: Gazdag rántotta ropogós kenyérrel, frissen facsart narancslével Előétel: Gazdag húsleves Főétel: Ördögi rostélyos Desszert: Csokis-banános muffin édesszájúaknak Vacsora: Melegszendvics, megérdemel egy kevés forralt bort Vegetáriánus ajánlat: Kukoricás-fetás töltött avokádó Gazdag rántotta: Hozzávalók: 2 tojás 2 darab virsli 2-... |
|