Belépés
Keresés a TVN.HU felhasználók blog bejegyzéseiben
Blog bejegyzések száma: 4532998 db

Mit:

  

Felhasználónév:

   (szűkítés)
  
Találatok:
Találatok száma: 319
Előző Következő
Karácsonyi asztalra való göngyölt húst!! 2021-12-14 15:23:37
A göngyölt hús receptje; 1,5 kg csontnélküli karaj , ezt felszeleteljük egyforma nagyságúra majd folpack fóliával letakarva jól kiklopfoljuk , végül mind a két oldalát besózzuk , ha megvan félre tesszük . A töltelékhez : 1kg darálthús, 3-4 db áztatott zsemle, 2 db tojás, 3 db tojás főve és kézzel szétnyomkodva , fokhagyma krém, ha nincs akkor egy gerezd fokhagyma is...
Göngyölt hús 2021-10-21 06:55:03
A göngyölt hús receptje; 1,5 kg csontnélküli karaj, ezt felszeleteljük egyforma nagyságúra majd folpack fóliával letakarva jól kiklopfoljuk, végül mind a két oldalát besózzuk, ha megvan félre tesszük. A töltelékhez 1 kg darálthús, 3-4 db áztatott zsemle, 2 db tojás, 3 db tojás főve és kézzel szétnyomkodva, egy gerezd fokhagyma, ételizesítő, bors, zöl...
Sarkadi Sándor versei 2021-10-17 22:15:21
SARKADI SÁNDOR VERSEI Sarkady Sándor (1935-2014) életműve - kulturális örökség Sarkady Sándor 1935-ben Sárándon született, 1958-ban szerzett magyar-orosz szakos középiskolai tan...
Városlődi tejfeles krumplileves 2018-06-11 11:17:23
50 deka krumplit meghámozunk, kockára vágjuk, és sós vízben megfőzzük. Teszünk bele 1 szál zöldséget, 1 szál sárgarépát, zöldség és zelleri zöldjét és egy babérlevelet. Amikor minden megpuhult, 2 deka zsírból és 2 deka lisztből világos rántást készítünk. A rántásba egy kis hagymát is darabolhatunk. Ha kész, felengedjük és a levesbe öntjük. Egy maroknyi tésztát is főzhetünk bele (e...
Receptek az 1930-as évekből 2018-04-13 10:36:48
Rumos szelet: "20 dkgliszt 14 dkg vaj, 6 dkg porcukor, egy kávéskanálnyi só, egy egész tojás és 2 tojás sárgáját a gyuródeszkán porhanyos tésztává gyúrunk és kisodorjuk. A kisodort tészta egyik felére rákenjük a tölteléket, az üres tésztával ezt letakarjuk, széleit ujjainkkal lenyomkodjuk, kivajazott tepsibe helyezzük a tetejét tojás fehérjével megkenjük és vékonyra beszeletelt...
Juhtúrós sztrapacska tótosan 2017-12-14 22:41:45
Juhtúrós sztrapacska tótosan Hozzávalók: 20 dkg szalonna pörcnek 20 dkg brindza (juhtúró) 2 pohár tejföl 50 dkg krumpli liszt só Elkészítés: A szalonnát apró kockára vágjuk, kisütjük a zsírját, majd a kisült pörcöket kivesszük egy kevés zsírral, és meleg helyen tartjuk tálalásig. Közben a krumplit lereszeljük, és annyi lisztet...
Váncza Kincses Receptkönyv 2017-04-04 11:08:12
A Kincses receptkönyv régi, hagyományos receptjei Krémeslepény (nagyszerű) 12 deka lisztet 2 deka vajjal, 1 késhegynyi sóval, 1 kávéskanálnyi ecettel és szükséges mennyiségű vízzel rétestésztává eldolgozunk. A tésztát bevagdosva, 10 percig félretesszük, azután kinyújtva 10 deka hideg vajat csomagolunk bele. Ismételt nyújtás és hajtogatás után kb. 10 percre hideg helyre tesszük...
Omlettek 2017-02-09 11:23:05
ALAPOMLETT: 1személyre 2 tojás 1 tk vaj 1-2 ek tej vagy tejszín (tojás nagyságától függően) 2 csipetnyi só bors Elkészítés Amíg a serpenyőben a vaj megolvad - a tojást, sót és a tejet verjük habosra egy villával vagy mini kézi habverővel. Öntsük a tojást a serpenyőbe, és hasonlóan a palacsintához hagyjuk a felvert tojásokat egyenletesen szétfo...
Lángos Eta módra :-) - a legjobb lángos 2017-01-12 19:16:18
Lángos Eta módra,,,:-) Ma lángost sutottem a családomnak,,,az unokáim is nagyon szeretik, nem szoktam "el aprózni", drága Nagyanyám szokta mondani hogy legyen mibe harapni :-) 1 kiló simaliszt 1 kocka éleszto 42g só ízlés szerint porcukor az éleszto felfuttatásához 5-6 deci langyos tej Felfuttatom az élesztot langyos, cukros tejbe majd rá ontom a lisztre amibe bele kever...
Szendvics 2016-04-02 08:00:05
Kukába a műanyag kajákkal, készítsünk házilag extra finom szendvicseket, hamar elkészítheted. Íme, egy-két igazán finom változat! Tíz alapkrém Körözött alap: tíz deka juhtúrót szitán áttörünk és öt deka vajjal simára eldolgozunk. Két kávéskanál reszelt vöröshagymával vagy apróra vágott metélőhagymával, egy mokkáskanál őrölt köménymaggal, ízlés szerinti mennyiségű must...
Előző Következő
Blogok, Videótár, Szótár, Fecsegj, Tudjátok?,

© 2002-2024 TVN.HU Kft.