Előző
Következő
|
" apró " poharas süti karamellel .... |
2014-05-25 15:44:21 |
200g vaj 1 csésze kristálycukor 3 csésze liszt 1 teáskanál sütőpor 10 db tejkaramell 20 db aluminium kosárka a vajat , cukrot kikeverem , hozzáadom a lisztet, sütőport, s sima tésztává dolgozom ki . egyenletesen elosztom a kosarakba a tetejére rakok egy fél szem karamellát, berakom a sütőbe és megsütöm . 200 fokon 10- 15 percig sütöm , kiveszem és kev... |
Gesztenyés finomságok |
2013-12-09 23:57:56 |
Gesztenyés finomságok A gesztenye házi feldolgozásának általában azért nem szeretünk nekilátni, mert olyan nehéz megpucolni. Illetve csak azt hisszük. Ha néhány tanácsot megfogadunk, igazi házi gesztenyepürét adhatunk a vendégeknek. Ha nektek is kedvencetek a gesztenyepüré, próbáljátok ki a bolti massza helyett otthon megcsinálni. Igaz, kicsit munkásabb, mint a kész gesz... |
Gesztenyés finomságok |
2012-02-26 22:44:09 |
Gesztenyés finomságok A gesztenye házi feldolgozásának általában azért nem szeretünk nekilátni, mert olyan nehéz megpucolni. Illetve csak azt hisszük. Ha néhány tanácsot megfogadunk, igazi házi gesztenyepürét adhatunk a vendégeknek. Ha nektek is kedvencetek a gesztenyepüré, próbáljátok ki a bolti massza helyett otthon megcsinálni. Igaz, kicsit munkásabb, mint a kész ge... |
szeretettel |
2011-12-20 18:54:43 |
Dylan Thomas: Egy gyermek karácsonya walesben Azokban az években, hajdanán, az egyik karácsony olyan volt, mint a másik, a tengerparti város szegletén, mely már túl van minden hangokon, kivéve az egy perccel lefekvés előtt hallott, távolról suttogó emberhangokat, és én már nem is emlékszem, hat nap,... |
Gesztenyetorta |
2010-12-26 16:56:37 |
Gesztenyetorta tejkaramell- és csokoládészósszal Hozzávalók egy 20 cm átmérőjű (12 szeletes) formához: 27,5 dkg vaj 7 dkg porcukor 2 egész tojás 1 csipet só 25 dkg liszt 2,5 dkg darált mandula 22,5 dkg gesztenyepüré 1 evőkanál rum 2 tojássárgája 6 dkg cukor 1 db körte A tejkaramellszószhoz: 4 evőkanál cukor 1,5dl tejszín A csokoládészószhoz: 2 evőkanál cukor 12... |
A gesztenye-receptek-tanácsok |
2010-12-21 12:59:13 |
Gesztenyepucolás Fontos! A sült vagy főtt gesztenyét csak melegen lehet pucolni. Ha kihűlt, esélytelen, hogy a belső héjat le tudjuk szedni. Főzés vagy sütés után tegyük néhány percre vizes, majd száraz konyharuhába, míg picit lehűl, és már lehet is pucolni. A gesztenyét hideg vízben tegyük fel főni, és főzés előtt hasítsuk be a héját x alakban. ... |
gesztenye torta ! |
2009-08-11 18:39:55 |
Gesztenyetorta tejkaramell- és csokoládészósszal Hozzávalók egy 20 cm átmérőjű (12 szeletes) formához: 27,5 dkg vaj 7 dkg porcukor 2 egész tojás 1 csipet só 25 dkg liszt 2,5 dkg darált mandula 22,5 dkg gesztenyepüré 1 evőkanál rum 2 tojássárgája 6 dkg cukor 1 db körte A tejkaramellszószhoz: 4 evőkanál cukor 1,5dl tejszín A csokoládészószhoz: 2 evőkaná... |
Tejszínes karamell (szalon) |
2008-12-11 23:22:35 |
2007. december 5. Tejszínes karamell(szalon)cukor Szaloncukor, az aztán van már ezerféle. A zselés már klasszikusnak számít, de hol van már az aranyszínű, kis zöld pálcikafenyőfákkal díszített csomagolású eredeti íz?? A következő újdonság szerintem a vajkaramella volt, aminek szintén jelentős rajongótábora van. És ha már nosztalgiázunk, akkor szólni kell a Krówká-ról, ami a... |
Előző
Következő
|
|