Előző
Következő
|
Marlenka |
2017-07-13 22:44:32 |
Tészta: 10 dkg vaj, 3 e.k.méz, 30 dkg kr. cukor, 1 e.k. szóda BB, 1 e.k. ecet, 2 egész tojás, 70 dkg liszt, 3 e.k. kakaópor Nagyobb edényben felolvasztom a vajat, cukrot és a mézet, az ecetet a szódával egy kis pohárban összekeverem, majd beleöntöm a felolvadt masszához, a tojást villával felverem és azt is óvatosan beleadagolom és addig keverem míg barna hab ne... |
Honnan ered az Alpesek..,? |
2010-12-28 17:30:03 |
Honnan ered az Alpesek elnevezése? Azt alighanem mindenki tudja, hogy a svájci tejcsokoládé a legjobb a világon. De keresett világmárka a svájci tejkonzerv, tejpor is. Mindehhez az "alapanyagot" pedig az ugyancsak híres tarka svájci tehenek szolgáltatják, amelyek a dús füvű legelőkön híznak kövérré. De arról talán kevesebben hallottak, hogy ezek a legelők adtak nevet az egész h... |
Élet igéje |
2010-08-26 19:14:46 |
,,Boldog, aki hitt annak beteljesedésében, amit az Úr mondott neki." (Lk 1,45) Ez az ige egy nagyon egyszerű, ugyanakkor fennkölt eseményhez kapcsolódik: két áldott állapotban levő asszony találkozásakor hangzik el, miközben anya és magzata között a legszorosabb lelki és fizikai kapcsolat valósul meg. A gyermek gondolatait, érzéseit az anya mondja ki. Amikor Mári... |
Majakovszkij utolsó verse |
2010-06-30 09:24:59 |
Faludy György Majakovszkij utolsó verse, melyet megírni a ,,Csudajó!" és ,,A poloska" szerzőjének már nem maradt ideje 1930-ban Poétának indultam el, kóstoltam égi mannát, de egy napon Lenin elvtárs így szólt: ,,Szükségünk van r... |
alma |
2009-12-04 01:46:49 |
*Mézes Pite* A *recept* többféle Origine étcsokoládéval elkészíthető. Kompozíció: - Édes tészta (szemcsés) - Mézes *Madagaszkár Origine csokoládé *ganache Édes tészta Hozzávalók: 600 g vaj 400 g porcukor 4 g só 4 g vanília kivonat 250 g tojás 100 g mandula por 1000 g liszt 20 g sütőpor Keverjük össze a fenti alapanyagokat, majd süssük 180 ... |
Sütés nélküli sütemények... |
2009-06-08 20:06:12 |
Ma kaptam ezeket a recepteket, megosztom veletek. SÜTES NELKÜLI SÜTEMENYEK - MIGNYONOK (Marianna) Hóvirágtorta Édes kétszersültet meglocsolok rumoskávéval, beterítem vaníliapudinggal réteg újabb lekávézott kétszersülttel, rá a habos-kakaós mascarponet, egy adag tejszínhabot (porból), rá olvasztott csokoládét csorgatok, hűtőben alaposan (... |
Előző
Következő
|
|