4-5 cm-es kis mini kiflik lesznek. 😀 |
2020-04-08 10:29:38 |
Hozzávalók: 500 g liszt 100 ml olaj 300 ml tej 40 g friss élesztő vagy 1 csomag szárított 1 teáskanál cukor 2 csapott teáskanál só + 30-40 g olvasztott vaj a kenéshez + 150 g reszelt sajt 1 tojássárgája a kenéshez Elkészítése: A liszt közepébe kis fészket igazítunk ide tesszük az élesztőt, a cukrot, a langyos tejet és hagyjuk felfutni. Ezután a többi hozzávalóval eg... |
Bögrés vajdasági vajas tekercs – kelesztés nélkül |
2017-07-11 07:39:18 |
Bögrés vajdasági vajas tekercs - kelesztés nélkül /Rupáner-konyha/ Arankától, anyukámék kertszomszédjától származik ez a gyors kis recept, és miután megkóstoltam, rögtön meg kellett sütnöm, annyira finom 🙂 A legjobb sós kelt, amit eddig ettem, puha a tésztája, és a sós-vajas rétegek köz... |
lekváros ravioli |
2015-12-16 21:47:26 |
Lekváros ravioli Hozzávalók kb. 40 darabhoz: A tésztához: 450 g finomliszt 1/2 kk. sütőpor 1 csipet só 2 vaníliarúd 1 tojás 12 csepp mandulaaroma 1 biocitrom reszelt héja 275 g lágy vaj/margarin 150 g porcukor Továbbá: 200 g meggylekvár... |
Karácsonyi aprósütemények: mandulás-diós keksz, vaníliás kek |
2015-11-30 10:22:43 |
Karácsonyi aprósütemények: mandulás-diós keksz, vaníliás keksz, linzerkoszorú A gyúrt tésztából készült aprósütemények zárt dobozban, hűvös helyen hetekig tárolhatók. Ha karácsonyra szeretnénk elkészíteni, már november végén megsüthetők. Három klasszikus aprósütemény receptjét ismertetjük. Mandulás (vagy diós) keksz Hozzávalók kb. 55-60 darabhoz 30 dkg búza finomliszt... |
Pizza, az ezerarcú |
2015-10-14 22:46:04 |
Pizza, az ezerarcú Az olaszok csodálatos street foodja, a pizza népszerűsége régóta töretlen, nem is csoda, hiszen ezernyi változatban létezik, könnyű elkészíteni - és nagyon finom. A pizza történetének szálai az ókori Itáliába nyúlnak vissza. Az i. e. 3. században már Marcus Porcius Cato megemlíti emlékirataiban a lapos kerek tésztát, amelyet olívaolajjal, gyógynövények... |
MegLepény |
2015-04-26 09:12:35 |
no MegTzatziki >> << lépésről lépésre Hozzávalók: A tésztához (két tepsire való): 1 kg liszt (BL 80-as kenyérliszt) 2 kk. só 2 kk. oregano 3 db megfőtt krumpli összetörve 1/2 csomag élesztő - 2... |
Csicsókalepény extrákkal |
2015-04-10 23:46:29 |
Csicsókalepény extrákkal A hosszú időre elfeledett, sokáig a szegények krumplijaként emlegetett csicsóka vagy más néven jeruzsálemi articsóka megdicsőülve tért vissza az utóbbi időkben a konyhákba - főként az éttermibe, de szerencsére már egyre többünk otthonába is. Ősztől tavaszig időről időre feltűnik piacokon, zöldségeseknél. Egészséges, különleges aromájú zölds... |
Sajtos csicsókalepény szárított paradicsommal |
2015-04-10 23:36:49 |
Sajtos csicsókalepény szárított paradicsommal Hozzávalók: 20-22 db 4 cm átmérőjű kerek lepénykéhez: 25 dkg csicsóka (tisztítva kb. 20 dkg) 10 dkg sárgarépa 10 dkg csiperkegomba 2-3 db napon szárított paradicsom 3 csapott evőkanál finomliszt 1 mokkáskanál sütőpor 1 tojás 1 evőkanál natúr joghurt 1 evőkanál tejföl 5 dkg... |
Hazaváró menü |
2015-02-16 21:17:32 |
Hazaváró menü Február elején minden évben egyedül maradok, mert a férjem egy konferenciára utazik. A helyszíne Csehország egy eldugott kis falva, közel a német határhoz. Mindez konyhai szempontból is lényeges, mert egy hétig a cseh gasztronómia tipikus fogásaival lakatják jól a résztvevőket, nevezetesen krumplival és knédlivel. Ne értsetek félre, nem degradálom én egyike... |
Bögrés hópehely |
2015-02-07 17:24:18 |
Bögrés hópehely A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre :-) Hozzávalók 50 darab nagyobb süteményhez: A tésztához: - másfél bögre szoba hőmérsékletű sertészsír - 5 bögre liszt - 2 tojás sárgája - 1 csomag porélesztő (vagy 3 dkg friss egy kevés langyos tejben felfuttatva) - szűk fél bögre tejföl A töltelékhez: - 2 bögre darált dió... |
|