Az eper flavonoidjainak gyógyhatásairól |
2024-03-25 22:00:40 |
Az eper flavonoidjai megvédhetnek a degeneratív betegségektől - tavaszi salátareceptek: főszerepben az eper Az eper a legkedveltebb gyümölcsök egyike. Sokan szeretik kellemes illatát, zamatos húsát és az ízét is. Nemcsak önmagában fogyaszthatjuk, de készülhet belőle... |
A klímaváltozás és táplálékaink |
2024-03-08 21:41:05 |
A klímaváltozás miatt sok táplálék csak az emlékeinkben él majd Azt mindenki tudja, hogy a Föld állapota egyre rosszabb és rosszabb. A klímaválságról is mindenki hallott, amelynek következtében a Földön egyre nehezebb lesz az élet. Nemcsak a légszennyezettség, hanem a hőmérséklet-változás miatt is egyre kevesebb olyan táplálék lesz a Földön, amelyet az emberek igencsak kedvelne... |
A fejeskáposzta gyógyhatásairól |
2024-02-17 21:36:45 |
Emésztőrendszerünk legtökéletesebb gyógyszere a fejeskáposzta . A káposzta az egyik legrégibb és legelterjedtebb természetes gyógyszerünk. Méltánytalanul hanyagoljuk ezt az egyik legértékesebb zöldségfélét. Jó tulajdonságai - olcsó, egész évben kapható, gazdag tápértékű és... |
A meggy az egyik legértékesebb gyümölcsünk |
2024-02-02 22:20:12 |
Mély bordó színe hihetetlen értékéről árulkodik, arról, hogy egyik leghatékonyabb antioxidánsunk. Savanyú íze elijeszti a vírusokat, valamint vértisztító hatása van. Meggy felhasználása, jótékony hatásai Az első meggy az évben májusban kezd pirulni, ez a májusi meggy.... |
Krónikusfáradtság-szindróma kezelése |
2024-01-29 22:49:32 |
Krónikusfáradtság-szindróma kezelése természetesen: magnézium, cink, C-vitamin Napjainkban sokan küzdenek az úgynevezett krónikusfáradtság-szindrómában. Ez egy nagyon komoly betegség, hiszen negatív hatással van a mindennapokra, a munkateljesítményre és még a magánéletre is. Mindenképpen orvosi kivizsgálás és terápia szükséges, hiszen ha hosszabb ideig tart ez az állapot, nagyo... |
Táplálékok, amelyeket nem szabad újramelegíteni |
2023-12-27 21:25:21 |
Mai világunkban szem előtt kell tartanunk a pazarlás elkerülését. Előfordul, hogy a főtt ételből is marad másnapra, azonban ügyeljünk arra, hogy nem minden ételt lehet és szabad újramelegíteni. Most egy csokorba szedtük azokat a táplálékokat, amelyek nem tűrik jól az újramelegítést és akár súlyos betegségeket is okozhatnak. A tojás egészséges, hiszen sok fehérjét és antioxidáns... |
A fülzsír felhalmozódásának okai és tünetei |
2023-12-23 23:24:02 |
Mindenkinek van a fülében fülzsír, hiszen ennek védelmi szerepe is van a fül, a hallójárat számára. A fülzsír a hallójárat hátsó szekciójából halad a fülnyílás felé. Ezt a mozgást sok minden segíti, például a beszéd, az ásítás vagy éppen a rágás. Azonban a fülzsír fel is halmozódhat, ami akár még halláskárosodáshoz is vezethet. A fülzsír felhalmozódásának sok oka is lehet, az e... |
Miért fontos a testünk méregtelenítése? |
2023-12-19 23:10:10 |
A környezeti ártalmak, a kipufogó gázok, gyárak kéményeinek füstje, a tartósított műanyag ételek, a klórozott víz, a kozmetikai készítmények mindegyike igen nagy terhelést jelent a szervezetünknek. Maguk a sejtek is méreganyagokat termelnek mindennapi működésük során. Ezt a rengeteg méreganyagot a test megpróbálja kiüríteni, amikor pedig már nem bír vele,akkor elraktározza az i... |
A fitonutriensek antibakteriális és vírusellenes hatása |
2023-12-15 09:13:49 |
A fitonutriensek antibakteriális és vírusellenes hatással rendelkeznek A fitonutriensek antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatásokkal is rendelkeznek. Nemcsak az immunitást fokozzák, hanem csökkentik a sejtkárosodás mértékét, ezen kívül méregtelenítik a szervezetet és ily módon csökkenthetik a rákos betegségek kialakulásának az esélyét. A fitonutriensek olyan antioxidáns hatá... |
Meglepő ételek, amelyek befolyásolják a testhőmérsékletet |
2023-12-05 00:01:03 |
Sok szó esik arról, hogy az emberi test belsejében lévő hő hogyan alkalmazkodik a hőmérséklet változásához. A természetes alkalmazkodás azt diktálja, hogy a test hűti magát, ha környezete meleg, és felmelegíti magát, ha hideg van. A test hőmérsékletének kiegyenlítésében, ezt a természetes alkalmazkodó képességünket segíthetjük bizonyos ételek illetve italok elfogyasztásával. [... |
|