Hűtős pogácsa |
2023-12-23 19:42:00 |
Hozzávalók / 2 tepsi: 60 dkg liszt 20 dkg margarin 15 dkg füstölt sajt 10 dkg trappista sajt 2 evőkanál tejföl 2 tojássárgája + 1 egész kenésnek 1,5 dl tej + 1 teáskanál cukor 3 dkg élesztő 2-2,5 teáskanál só Elkészítés: 1 ,A tejet a cukorral meglangyosítom, belemorzsolom az élesztőt és meleg vizes tálba állítva felfuttatom. A lisztet megsózom és összemorzsolom a marg... |
Hűtős sajtos pogácsa |
2021-12-07 16:15:00 |
Hozzávalók / 2 tepsi: 60 dkg liszt 20 dkg margarin 15 dkg füstölt sajt 10 dkg trappista sajt 2 evőkanál tejföl 2 tojássárgája + 1 egész kenésnek 1,5 dl tej + 1 teáskanál cukor 3 dkg élesztő 2-2,5 teáskanál só Elkészítés: A tejet a cukorral meglangyosítom, belemorzsolom az élesztőt és meleg vizes tálba állítva felfuttatom. A lisztet megsózom és összemorzsolom a margari... |
Sajtos-Kolbászos csavart rudak |
2021-12-07 13:13:53 |
Nem csak mutatós, hanem valami isteni finom! Puha kelt tészta, a töltelék pedig kétféle sajt és kolbász. Hozzávalók: 8 darab nagyobb rúdhoz 50 dkg finomliszt átszitálva 2,5 dkg friss élesztő 3 dl langyos tej 1 teáskanál kristálycukor 1... |
Mákos tekercs |
2021-10-03 19:36:48 |
Hozzávalók: 250 g liszt 125 g tehéntúró 50 g cukor 75 ml olaj 75 ml tej 2 teáskanál sütőpor csipet só 1 tojás (a tészta megkenéséhez) A töltelékhez: 100 g mák 150 g cukor 1,5 dl tej 50 g mazsola Elkészítés: A tölteléket készítjük el: a mákot egy edénybe tesszük, ráöntjük a tejet és lassú tűzön, kevergetve felfőzzük. Amikor a tej kezd elfogyni, sűrű a massza, akk... |
Tejfölös pogácsa |
2021-06-23 21:55:18 |
Hozzávalók: 50-60 dkg liszt (minőségtől függően) 20 dkg margarin 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája 1 teáskanál só csipet cukor 1 dl meleg tej 1,5 dl tejföl 2,5 dkg élesztő A hajtogatáshoz: 5 dkg olvasztott margarin A tetejére: 1 felvert FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS kömény reszelt sajt Elkészítése: A tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a cukrot és felfu... |
Bögrés vajas zsömle |
2020-03-31 10:18:14 |
Hozzávalók: 50 dkg fehérliszt (kb. 4 bögre), 2.5 dl langyos tej, 2 csomag száraz élesztő (2×7 gramm), 1 ek kristálycukor, 2 teáskanál só, 1 tojás, 5 dkg olvasztott vaj, vagy RAMA. A tetejére 1 darab tojás felverve, a kenéshez. A tészta elkészítésénél dagasztógépet használjunk. A tojást, az előmelegített tejet, a vajat, a sót és a cukrot egy tálba tesszük, és 2-3 perc alat... |
Hideg szilvakrémleves habgaluskával |
2019-11-06 13:24:29 |
Hozzávalók 4 személyre: 1 biocitrom 600 g érett, magvaváló szilva 150 g kristálycukor 1 dl félédes fehérbor kisujjnyi fahéj 4 szegfűszeg 1 tasak vaníliás pudingpor 2 dl tejföl 2 dl tejszín 1 ek. pirított mandulaforgács néhány mentalevél vagy -bóbita 1.. A citromot megmossuk, 2 kisujjnyi sárga héjat vékonyan levágunk róla, levét kinyomjuk és átszűrjük. 4 nagyobb szem... |
Szilvalekváros holdbukta bögrésen |
2019-09-23 18:04:33 |
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂 Hozzávalók: - négy és fél bögre fehér finomliszt (56 dkg) - 3 dkg friss élesztő fél bögre tej (1,25 dl) - fél bögre kristálycukor (8 dkg) - 10 dkg puha vaj (puha, nem olvasztott!) - 2 tojás - 1 csipet só + kb. fél bögre szilvalekvár + 2 evőkanál olvasztott vaj a kenéshez + porcukor a... |
Félórás, foszlós sós-vajas kifli bögrésen |
2019-06-04 14:09:35 |
Ennek a kiflinek a kiindulópontja a sós vendégváró kiflim volt, csak éppen gyorsan kellett péksütemény, így kihagytam a pihentetés fázist, lesz ami lesz alapon. Szerencsére nem kellett a végén csalódnom, egy kosárnyi pihe-puha, ízletes, foszlós sós kifli került a reggelizőkosárba A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! Hozzávalók 16 darab nagyobb kiflihez: A tésztához: R... |
H.Kohut Katalin: Linzer |
2019-04-18 07:20:33 |
H.Kohut Katalin: Linzer Hozzávalók: 30 dkg liszt 10 dkg porcukor 20 dkg vaj 1 reszelt citrom héja 1 tojás sárgabarack lekvár Egy tálba öntöm a kimért lisztet, melyet összemorzsolok a hűtött vajjal. Hozzáteszem a porcukrot, a reszelt citromhéjat, a tojásnak a sárgáját, azzal is összegyúrom a tésztát, majd alufóliában a hűtőbe teszem 1-2 óráig pihenni. Lehűlés után... |
|